bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om opladere og afladere af modeller

  • Hvad laver og aflader modeller?

  • Hvilke opladere og afladere er der til modelfremstilling?

  • Hvad skal du passe på, når du køber opladere til modeller?

  • Forskellige batterier og opladere

  • Den rigtige pleje af batterier

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om modellering af opladere og afladere

  • Konklusion: Sådan køber du den rigtige model, der fremstiller oplader eller aflader

Hvad laver og aflader modeller?

Modelopladere og -udladere er nødvendige til opladning og afladning af forskellige batterier. De forsyner batteriet med ladestrøm og genopfylder den eksisterende kapacitet. Disse opladere fås også som multifunktionelle enheder, der kan oplade mange forskellige batterityper og flere celler på samme tid. Der findes også specielle hurtigopladere, som opnår en høj opladningshastighed med en særlig høj opladningsstrøm.

Hvilke opladere og afladere er der til modelfremstilling?

Modelbyg-afladeapparat

Der findes specielle afladningsenheder til hurtig og nem afladning af batterier. De sikrer, at batterierne er helt afladede og forhindrer således den såkaldte hukommelseseffekt og forlænger dermed deres levetid. 

Modelbyg-oplader

Klassiske opladere til modelbygning tilbyder meget variabelt udstyr. Fra et simpelt stik til tilslutning til stikkontakten og det ønskede batteri til en ladestation til flere celler af forskellige typer, kan disse enheder bruges til mange områder i hobbyen. Disse enheder er også populære i elektroniksektoren.

Modelbyg-multifunktionsoplader  

For professionelle brugere, men også som en allround-enhed i hobbyområdet, er multifunktionelle enheder til modeller et godt valg på grund af deres opladnings- og afladningsfunktion, mange forbindelsesmuligheder og programmer (afhængigt af model). Med et integreret BID-system kan nogle modeller aktivt genkende batteritypen og tilpasse op- og afladningsprocessen i overensstemmelse hermed.

Hvad skal du passe på, når du køber opladere til modeller?

Det rigtige udstyr

  • BID-systemet (Batteri-IDentifikations-system) fra robbe.
  • Forskellige opladningsprogrammer
  • Visning af opladet og afladet kapacitet eller opladningsspænding
  • Antal opladningskanaler
  • Interfaces: USB
  • Delta peak-frakobling
  • Antal og type understøttede batterityper
  • Kompakt størrelse til mobil brug
  • LCD-skærm, berøringsskærm 
  • 12 V, 230 V indsats

Den rigtige model, der fremstiller oplader, aflader til applikationen

  • Oplader, aflader eller multifunktionsenhed
  • Velegnet til det krævede batteri: LiPo, blysyre, Li-ion, NiMH osv.
  • Maks. Ladestrøm
  • Velegnet til et tilstrækkeligt antal celler af den ønskede type
  • Egnede stiksystemer: bananstik, gløderør, Tamiya-stik osv.
  • Velegnet til ønsket belastningskapacitet

Vores praktiske tip

Valg af den rigtige oplader til batteriet bidrager ikke kun til batteriets lange levetid, men er også relevant for sikkerheden. Nogle batterier er meget følsomme over for forkert opladning og kan udvikle høje temperaturer, lækker eller endda antænde.

 

    

Forskellige batterier og opladere

Et kig på batteriet er ikke kun relevant for smartphones, men også for modelfremstilling. De forskellige batteriteknologier opfører sig meget individuelt under opladningsprocessen og kræver en oplader eller afladningsenhed, der kan oplade batteriet i henhold til dets kemiske og fysiske processer. Dette undgår den frygtede “hukommelseseffekt”, som får batterierne til at miste mere og mere kapacitet med alderen (ældre NiMH-batterier). Moderne batteriteknologier og opladere kan nu næsten forhindre disse effekter. Forskellene mellem blybaserede batteriteknologier og Li-baserede batterier er dog ret store. Det skal derfor altid sikres, at opladeren eller afladeren også er egnet til den tilsvarende batteritype.

Den rigtige pleje af batterier

Det er ikke kun værd at se på batteritypen, når du vælger den rigtige oplader eller aflader. Nogle batterier skal aflades helt før hver nye opladningsproces for at fylde den fulde kapacitet, mens andre modeller aldrig skal aflades helt (f.eks. Li-Ion). Hvilken opladningsproces, der anbefales til det krævede batteri, kan normalt findes hurtigt. Moderne opladere bruger BID-systemet til dette, som genkender typen af batteri og dets opladningsadfærd og tilpasser opladningsprocessen i overensstemmelse hermed. Dette gør håndtering lettere.

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om modellering af opladere og afladere

Hvor lang tid tager opladningsprocessen med en modeloplader?

Dybest set afhænger opladningsprocessens varighed af batteritypen, kapaciteten og opladningsstrømmen for modelopladeren. Batteriproducenterne giver oplysninger om de forventede opladningstider. Disse kan påvirkes af adskillige faktorer og bør derfor beregnes mere generøst.

Hvilken oplader har du brug for til modelfly eller racerbiler?

Valget af oplader afhænger af den krævede type og antal batterier. Der findes opladere, der dækker de mest almindelige typer batterier.

Hvilken strømforsyning er påkrævet?

Modelopladere kræver en passende strømforsyning fra stikkontakten. Mange opladere er også egnede til brug på 12 volt cigarettænderstik i køretøjer. 

Konklusion: Sådan køber du den rigtige model, der fremstiller oplader eller aflader 

Inden du køber en modeloplader eller -udlader, skal det være klart, hvilke batterier der skal oplades, og om en særlig hurtig opladningsproces er vigtig. Den maksimale ladestrøm bestemmer blandt andet, hvilke batterier og hvor mange batterier af den ønskede model og den krævede kapacitet, der kan oplades med opladeren. Så hvis du vil oplade flere batterier eller et særligt stort batteri til din hobby, skal du være opmærksom på en tilsvarende kraftig opladningsmodel. Hvis batteriet skal aflades helt inden næste opladning, skal der også planlægges en afladningsenhed eller en multifunktionsenhed. Der er også mange andre udstyrsmuligheder for professionelle brugere. Dette inkluderer minder, der muliggør en evaluering af opladningsprocesserne og programmerbare eller valgbare opladningsprogrammer.