bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om miniature sikringer

Elektroniske systemer bliver mindre: funktioner udføres af stærkt integrerede IC'er eller mikrokontrollere, og eksterne komponenter er tilgængelige i miniaturiserede design. Som et resultat kræver brædderne i moderne elektroniske samlinger betydeligt mindre plads. Da spændingskilder, forbrugere, perifere enheder og funktionelle enheder også skal beskyttes effektivt mod overbelastning i sådanne systemer, skal sikringer installeres i de kritiske kredsløb. Miniature-sikringer eller enhedssikringer (G-sikringer), som faktisk er ret små med 5 x 20 mm², ville stadig være for store til sådanne anvendelser. Af denne grund er der udviklet miniatyrsikringer, nogle gange benævnt underminiature sikringer. Miniature sikringer bruges i strømforsyninger til enheder i husholdnings- og underholdningselektronik såvel som i professionelle elektroniske systemer.

  • Hvordan er miniature sikringer konstrueret, og hvilke versioner er der?

  • Hvordan specificeres miniatyrsikringer?

  • Hvad skal overvejes, når du vælger og betjener miniatyrsikringer?

 

 

Hvordan er miniature sikringer konstrueret, og hvilke versioner er der?

Ligesom konventionelle miniature sikringer, indeholder miniatursikringer også en leder, der smelter, når den nominelle strøm overskrides i lang tid, hvilket afbryder kredsløbet. I modsætning til de sædvanlige anordningssikringer, hvis smeltelige ledere er indbygget i et glas- eller keramikrør, er disse placeret i miniature sikringer afhængigt af designet, f.eks. B. i cylindriske eller kantede plastikhus, der er radialt kablet, i et aksialt ledningsrør eller er designet som SMD-sikring, det vil sige som en overflademonterbar komponent uden forbindelsesledninger, der er designet til montering direkte på pladen.

Foruden sikringer kan kredsløb også beskyttes med PTC-sikringer. Dette er modstande med en positiv temperaturkoefficient. Hvis strømmen overstiger en bestemt værdi, varmes komponenten op, og modstanden øges, hvilket igen reducerer strømmen. Efter afkøling vender det tilbage til den oprindelige værdi. I modsætning til sikringer afbryder PTC-sikringer ikke kredsløbet fuldstændigt.

 

Hvordan specificeres miniatyrsikringer?

Sikringernes egenskaber er specificeret i den europæiske standard IEC 60127 eller DIN EN 60127-1, VDE 0820-1: 2015-12. Som andre enhedssikringer er miniatursikringer hver designet til en nominel strøm, den nominelle strøm, når den overskrides markant, f.eks. B. ca. 1,5 gange værdien, udløse dem og afbryde kredsløbet. På grund af de små dimensioner ligger værdierne for de nominelle strømme i miniatyrsikringer i området fra et par mA til et par ampere.

Reaktionstiden indtil udløb, dvs. udløsningsadfærd, varierer afhængigt af sikringstypen: Der findes versionerne langsomt, ligesom andre enhedssikringer, langsomt slag "T", medium-langsom "M", hurtigt bevægende "F" og supersnabb "FF". Mens sikringer med langsom og langsomt blæser ikke umiddelbart udløses, når der er korte aktuelle toppe, fx når du tænder for en enhed, reagerer kvikk og super-kvikk straks. Den respektive aktuelle tidskarakteristik for en sikring er beskrevet som den vigtigste egenskab i databladet ved hjælp af et diagram.

Mikrosikring

 

En anden vigtig egenskab ved en sikring er skiftekapaciteten. Dette gives i ampere med en maksimal spændingsværdi. Den beskriver den maksimalt tilladte strøm for sikringen, der kan slukkes med en sikring uden at forårsage skade på sig selv eller de omgivende dele af kredsløbet, når det er slukket. Hvis denne værdi overskrides, er der risiko for, at der vil forekomme en bue i sikringselementet, hvilket kan forårsage brændende eller brand, hvis huset brister. På grund af det lavere volumen er skiftekapaciteten for miniature sikringer generelt lavere end for sammenlignelige sikringer med større mekaniske dimensioner. En typisk værdi for miniature sikringer er for eksempel 50 A ved 250 VAC, hvorimod det kan være flere hundrede ampere for større sikringstyper.

 

Hvad skal overvejes, når du vælger og betjener miniatyrsikringer?

Kredsløbets dele af elektronik eller elektronik, der skal beskyttes, specificerer den nominelle strøm og udfaldsadfærd for sikringen, der skal installeres. Er disse områder, hvor der er højere strømme end ved drift, når der tændes, f.eks. Hvis der f.eks. Oplades kondensatorer med en større kapacitet eller motorer starter, skal der bruges langsomt sikring her. Hvis der skal beskyttes mikroelektroniske komponenter, der kan ødelægges på kort tid, hvis de er overbelastede, skal der vælges hurtige eller supersnelle sikringer.

Skiftekapaciteten skal dimensioneres således, at strømmen, der resulterer i tilfælde af en kortslutning direkte bag sikringen på grund af spændingen og den interne modstand for det kredsløb, der tilfører kredsløbet, ikke overskrider. Sikringen skal også være designet til den maksimale spænding, der opstår i udløst tilstand.

Da der kræves en vis elektrisk kraft for at nå smeltetemperaturen for metallet i sikringen, har disse komponenter en ohmisk modstand. Jo lavere en nominel strøm for en sikring, jo højere er den. For eksempel i tilfælde af en miniatursikring i 50 mA er dette 12,5 Ω, hvilket betyder, at der opstår et spændingsfald på 0,625 V ved den nominelle strøm, hvilket skal tages i betragtning, når kredsløbet skal beskyttes.


Defekte sikringer må kun udskiftes med sikringer med den samme nominelle strøm, afbrydelsesadfærd og koblingsevne. Hvis sikringen udløses igen efter udskiftningen, er årsagen til fejlen åbenlyst ikke fjernet. Brug af en sikring til en højere nominel strøm eller broforbindelse er ikke tilladt, fordi i tilfælde af en fejl kan spændingskilden og komponenter i det beskyttede kredsløb være truet, ødelagt eller endda fyret fejlen kan udskiftes. For at gøre dette lettere er nogle typer sikringsholdere også kendt som "stikkontakter" eller "baser", hvori miniature-sikringer ganske enkelt kan indsættes. Andre versioner skal være ulodede og loddes igen.

Standard miniature sikringer er RoHS-kompatible.