bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om mini-højttalere

Mini-højttalere er blevet en reel trendvare. Især i sommermånederne kan du finde dem på hver græsplæne og på hvert grillområde. Der er et stort udvalg af forskellige modeller i alle prisklasser. Vi forklarer i vores guide, hvad der virkelig betyder noget, når du foretager et køb.

  • Perfekt lyd til fritid og arbejde

  • Mini-højttalere: mini-dimensioner og god lyd

  • Vores praktiske tip: Brug mini-højttalere som en håndfri enhed

  • Trådløs takket være Bluetooth

  • Batteriets levetid: et afgørende kriterium

  • Hvilken er den bedste minihøjttaler for mig?

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om mini-højttalere

Perfekt lyd til fritid og arbejde

Minu højttaler USB

En mini-højttaler er den ideelle måde at nyde musik overalt alene eller sammen med venner. De små højttalere passer i enhver lomme og forbindes hurtigt til smartphonen via kabler (f.eks. USB-kabel) eller Bluetooth. Men minihøjttalerne kan ikke kun bruges i fritiden. Forretningsfolk, der rejser meget, kan gøre god brug af en sådan mini-højttaler: Det er muligt at bruge nogle af disse enheder som en højttalertelefon. Intet står i vejen for en telefonkonference på hotelværelset om aftenen.

Mini-højttalere: mini-dimensioner og god lyd

Mini højttalere

Der er minihøjttalere til hvert budget: det sjove starter ved godt under 10 euro. Gode Bluetooth-højttalere, der kombinerer en brugbar lyd med en rimelig kvalitet, for eksempel Anker SoundCore Mini, fås fra omkring 20 euro. For topmodellerne som Bang & Olufsen BeoPlay A2, Ultimate Ears Megaboom eller Bose SoundLink Mini er der dog beløb i det trecifrede interval. Jo højere pris er resultatet af den høje tekniske indsats, der gøres for at kildre den bedst mulige lyd fra de små højttalere. De anvendte materialer af høj kvalitet, såsom aluminium eller læder, påvirker også prisen.

Det ønskede udstyr er også vigtigt: De kompakte højttalere fås med en række nyttige funktioner. Der er modeller med en integreret kortlæser, der kan afspille musik direkte fra et SD-kort uden først at tilslutte en MP3-afspiller eller smartphone. Nogle af de små højttalere har et display, hvor nyttige oplysninger kan vises. Andre har et indbygget vækkeur, håndfri funktion eller en FM-radio. Der er endda mini-højttalere, der allerede har en indbygget stemmeassistent som Amazon Alexa. Hvad de fleste af de små højttalere har, er et bluetooth-modul.

Vores praktiske tip: Brug mini-højttalere som en håndfri enhed

Der er bluetooth-højttalere, der har en indbygget højttalertelefon. Brug dette, så flere personer kan følge en samtale over højttaleren på samme tid. Eller brug din mini-Bluetooth-højttaler til konferenceopkald, når du er på forretningsrejse.

Trådløs takket være Bluetooth

Minihøjttaler Hama

Takket være Bluetooth kan du komfortabelt forbinde minihøjttalere, for eksempel Soundcore Mini fra Anker, til din mobiltelefon eller tablet uden kabler. Bluetooth version 4.0, 4.1 eller 4.2 bruges ofte med sådanne mini lydtransducere. Og ikke uden grund: Standarderne i 4.x-serien er specielt designet til økonomisk brug af den tilgængelige energi. Når du køber, skal du sørge for, at den højttaler, du sigter mod, sender mindst Bluetooth 4.x for ikke at skulle acceptere tab i batteriets levetid. Det maksimalt mulige interval mellem smartphone og Bluetooth-højttaler er i øjeblikket omkring 10 meter.

Forkortelsen aptX støder du oftere på i forbindelse med Bluetooth. Hvad handler det om? Dette er lydkodeks, der er specielt optimeret til datatransmission i realtid. AptX Lossless og aptX-HD er af særlig interesse for at overføre lyd i høj opløsning, f.eks. Filer i FLAC-format, til din Bluetooth-højttaler. Du kan kun afspille musik i høj opløsning med op til 96 kHz og 24 bit tabsfri, hvis din mini-højttaler har denne lydkodec.

Batteriets levetid: et afgørende kriterium

Mini højttalere

For en mobil højttaler er batteriets kapacitet og den tilhørende driftstid af afgørende betydning. De fleste producenter angiver den mulige driftstid i timer i stedet for batteriets størrelse. Der er højttalere med mini-dimensioner, som på grund af det lille batteri kun opnår en afspilningstid på 3 til 5 timer, samt større Bluetooth-højttalere, der varer mere end 20 timer. Et moderne lithium-ion-batteri, som ikke er udsat for nogen hukommelseseffekt, bruges normalt til at lagre elektricitet. Batteriet oplades enten via en oplader eller via USB. Forresten: nogle Bluetooth-højttalere kan også oplade din smartphone eller tablet via USB med deres store indbyggede batteri. Praktisk, er det ikke?

Hvilken er den bedste minihøjttaler for mig?

Kassens volumen er særlig vigtig for gengivelsen af lave toner. Jo større lydstyrke, jo fyldigere lyder din Bluetooth-højttaler. Fangsten er, at en større lydstyrke altid kommer på bekostning af højttalerens størrelse. En model med et volumen på mere end 5 liter lyder bestemt godt, men den er heller ikke længere virkelig kompakt. Hvis det er muligt, skal du prøve flere højttalere i forskellige størrelser for at finde ud af, hvilken lyd der passer dig bedst. Uafhængige mini-højttalertest kan hjælpe med beslutningen. Hvis du vil bruge din højttaler med afspillere, der ikke har Bluetooth, skal du være opmærksom på en AUX-indgang.

Ønsker du at tage Bluetooth-højttaleren med dig til vandreture eller camping? I så fald kan det være fornuftigt at vælge en højttaler, der enten er stænksikker eller, som Ultimate Ears Boom 3, helt vandtæt. Dækselhætter, der beskytter USB-porten og AUX-In mod indtrængen af støv og vand, er absolut et plus til udendørs brug. Du kan finde et stort udvalg af forskellige højttalere med Bluetooth-funktionalitet i vores online-butik.

Mini højttaler JBL

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om mini-højttalere

Kan jeg forbinde en Bluetooth-boks til en anden for at danne et stereopar?

Nogle producenter tilbyder denne funktion, for eksempel kan to tilsluttede Anker SoundCore 2 gengive stereolyd i høj kvalitet. 

Hvad er forskellen mellem Bluetooth 4.x og 5.0?

Den nyeste Bluetooth-teknologi 5.0 er allerede brugt i nogle Bluetooth-kasser. Med den nye standard er den maksimale hastighed øget til op til 2 Mbit / s. Den teoretiske Bluetooth-rækkevidde er også steget og er nu op til 200 meter i åbent terræn og op til 40 meter i bygninger. Bluetooth 5.0 er fuldt bagudkompatibel med Bluetooth 4.x.