bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om magnetiske kontakter

Magnetkontakter betjenes ved hjælp af magneter eller magnetfelter. De arbejder helt uden kontakt, arbejder meget pålideligt og scorer med en lang levetid, hvorfor de bruges på mange områder. Du kan finde ud af, hvordan de fungerer, og hvad de skal kigge efter, når du køber dem i vores guide.

  • Hvad er magnetiske kontakter?

  • Anvendelsesområder for magnetiske afbrydere

  • Købskriterier for magnetiske kontakter - hvad er vigtigt?

  • Vores praktiske tip: Installer magnetkontakten korrekt

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om magnetiske kontakter

 

Hvad er magnetiske kontakter?

Udtrykket magnetisk switch er en samlebetegnelse for switchtyper, hvis funktionsmåde er baseret på magnetisme. Dette inkluderer alle afbrydere, hvis kontakter udløses enten ved hjælp af et magnetisk element eller ved hjælp af et magnetfelt. Kontakter, der er skiftet med et magnetisk felt, inkluderer reed-switches (også kendt som reed-kontakter) og Hall-sensorer. En vederafbryder er udstyret med to ferromagnetiske kontakttunger, der smeltes i et glasrør og overlapper til en vis grad. Når et magnetfelt nærmer sig, tiltrækker tungerne hinanden og lukker kontakten. Omvendt åbnes kontakten, når tungerne løsner ved at fjerne magnetfeltet. Reed-kontakter er en del af sivsensorer og vederelæer og kan bruges næsten overalt på grund af deres hermetisk forseglede design.

Hallsensorer fungerer lidt anderledes. De har et strømførende halvlederelement og en permanent magnet, der permanent genererer et elektrisk felt foran halvlederelementet. Hvis et objekt, der er lavet af et ferromagnetisk materiale, trænger ind i magnetfeltet, ændres magnetfeltstyrken. Dette går igen hånd i hånd med en målbar spændingsændring i halvlederelementet, der konverteres til et analogt eller digitalt signal. Hallsensorer er tilgængelige i forskellige design og kan bruges blandt andet til position og positionsbestemmelse.

    

 

Anvendelsesområder for magnetiske afbrydere

Magnetafbrydere er meget almindelige inden for automatiseringsteknologi og har et fast sted ved siden af mekanisk betjenende grænsekontakter, der for eksempel drives af stempler, ruller eller håndtag. De bruges fortrinsvis overalt, hvor der er driftsbetingelser, der ikke er optimale for mekanisk betjente afbrydere.

I pneumatik bruges magnetiske afbrydere (for det meste rørkontakter) normalt til positionsforespørgsler på pneumatiske cylindre eller cylinderstempler. I denne sammenhæng benævnes magnetiske afbrydere sommetider cylinderkontakter. De har til opgave at detektere positionen af det pneumatiske cylinderstempel ved at reagere på en permanent magnet integreret i stemplet og generere et elektrisk signal, så snart magneten nærmer sig sit skifteområde. På denne måde kan pneumatisk betjente systemer overvåges og om nødvendigt kontrolleres.

Anvendelsesområderne til magnetiske afbrydere går imidlertid langt ud over området for pneumatik og automatisering. De bruges inden for maskinteknik, luftfart og landbrug, er en del af sikkerheds- og måleteknologi og bruges i bilindustrien. Eksempler på dette er magnetiske switchstartere eller magnetiske switchstartere i motorer. Starter og magnetisk switch er to separate komponenter, selvom de ligner en beslægtet komponent. En starter er en lille elektrisk motor, der tjener til at give bilens forbrændingsmotor startstøtte, indtil den kører uafhængigt. Dette fungerer ved at overføre bevægelsen af den elektriske motor til svinghjulet i forbrændingsmotoren. Starteren kobles fra motoren under kørsel, så der ikke er unødvendigt slid. Kobling ind og ud er jobbet med magnetskifteren. Når køretøjet startes (drejning af tændingsnøglen), får kontakten en puls og trækker tandhjulet (et lille gear) på starteren ind i motorringhjulet. Derudover lukker den kontakten til batteriet for at forsyne startmotoren med strøm, så den kan drive forbrændingsmotoren, indtil den begynder at køre. Når tændingsnøglen frigøres, kollapser den magnetiske kraft. Starteren er frakoblet og slukket.

Magnetafbrydere bruges også til at kontrollere, om vinduer og døre er åbne eller lukkede og er installeret i alarmsystemer til dette formål. Enkle omskiftere består af to magneter, mellem hvilke en magnetisk strøm flyder. Når døren åbnes, afbrydes magnetstrømmen, hvorpå der udløses et advarselssignal. Anvendelsesområderne for magnetiske afbrydere er stadig ikke opbrugt. De findes i husholdningsapparater, bruges i medicin og telekommunikation og meget mere.

 

Vores praktiske tip: Installer magnetkontakten korrekt

Med magnetiske afbrydere, der er tændt på basis af et magnetfelt, er det vigtigt at være opmærksom på monteringsmiljøet. Nærliggende jern- eller strømkabler, der kører parallelt med kontakten, kan påvirke målesignalet. I tilfælde af en rækkeinstallation skal man sørge for at installere magnetomskifterne i en tilstrækkelig afstand fra hinanden, så de ikke påvirker eller fungerer på hinanden. Afskærmningsplader kan hjælpe her.

 

Købskriterier for magnetiske kontakter - hvad er vigtigt?

Universal magnetisk switch

Det tilsigtede formål bestemmer i vid udstrækning valget af den rigtige magnetkontakt. Hvis du leder efter en magnetisk kontakt til pneumatiske cylindre, er det vigtigt at sikre kompatibilitet med cylinderserien. En god løsning er universelle magnetiske afbrydere, der er kompatible med næsten alle pneumatiske cylindre, der har et indbygget magnetisk stempel. Sådanne design tilbyder den største fleksibilitet. Derudover er det vigtigt at sikre en høj skiftnøjagtighed og om kontakten er designet til direkte eller al strøm. I denne sammenhæng skal der tages højde for den tilladte driftsspænding (normalt specificeret i volt for vekselstrøm og jævnstrøm) og skifteeffekten (watt eller volt ampère).

Universal magnetisk kontakt skaber kontakt

Graden af beskyttelse kan spille en rolle afhængigt af det miljø, i hvilken magnetomskifteren bruges. Mange magnetiske afbrydere til pneumatiske applikationer, som du kan finde i vores online butik, har IP 65-beskyttelse. Det betyder, at de er støvtætte og beskyttet mod vandstråler fra enhver vinkel. Husmaterialet er også en faktor, der muligvis skal overvejes. Magnetiske afbrydere med et teflonhus er for eksempel egnede til brug i fødevare- og kemisk industri, fordi materialet er ufølsomt over for syrer, alkalier og andre aggressive stoffer. Messing- eller plastikhuse er velegnet til generelle anvendelser inden for maskinteknik og automatisering. For at beskytte det indbyggede elektriske system under krævende opgaver skal cylinderomskifteren være vibrationsbestandig.

Vores praktiske tip:

Mange pneumatiske cylindre er forsynet på stedet med en rille til en potentiel cylinderafbryder, som derefter simpelthen skal bruges. Det er værd at bruge en passende magnetisk switch (f.eks. Med en T- eller C-rille).

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om magnetiske kontakter

Min magnetiske switch starter starter ikke. Hvad kan det være?

Hvis magnetkontaktstarteren er defekt, kan dette have flere årsager. Det er f.eks. Muligt, at startmotorens elektriske motor er ødelagt, eller at tandhjulet er slidt. Årsagerne kan også findes i magnetkontakten. Hovedkontakterne skifter muligvis ikke korrekt, fordi kontakten er i en forkert position, eller fordi de simpelthen er beskadiget. Under alle omstændigheder skal magnetkontaktstarteren repareres eller udskiftes med en passende reservedel, der svarer til motortypen.

Min magnetiske switch starter og min generator blev brudt på samme tid. Er der en forbindelse?

Nej, i det mindste ikke en umiddelbar. Generatoren forsyner alle køretøjets elektroniske komponenter med elektricitet, men magnetkontaktstarteren trækker sin energi fra bilbatteriet, som også giver reservekraften, hvis generatoren svigter. Så der er ingen direkte forbindelse.

Hvad er udtrykket solenoid?

I forbindelse med magnetiske afbrydere kommer man lejlighedsvis over udtrykket ”solenoid”. Dette kan betyde flere ting. På den ene side er magnetventil det engelske udtryk for magnetisk switch, og denne aflæsning foretrækkes normalt. I elektroteknisk sammenhæng er solenoid også en alternativ betegnelse for en solenoid, der er lavet af metal og genererer et magnetfelt. Den fungerer som en stangmagnet, så snart strømmen strømmer gennem den.