bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

 

Nyd musik med en række lydkabler

Du kan finde ud af, hvilket lydkabel der passer dig bedst i guiden. Yderligere information om forskellige typer og forbindelser såsom jack, SCART eller Cinch er tilgængelig her.

  • Hvad er et lydkabel?

  • Hvilke lydkabler er der?

  • Købskriterier for lydkabler

  • Forskellige tilslutninger til lydkabler: Cinch, jack og Co.

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om lydkabler

  • Bundlinje: hvordan man køber det rigtige lydkabel

Hvad er et lydkabel?

Lydkabel.

Lydkabler bruges til at overføre lydsignaler mellem enheder. Nogle forbindelsestyper er standard for visse enheder, for eksempel hovedtelefonstikket til mobile enheder såsom musikafspillere og smartphones samt cinch til stereosignaler på højttalere. Der findes mange forskellige adaptere til flere stiktyper. Ikke kun stikkene adskiller sig, men også strukturen på selve kablerne.

Hvilke lydkabler er der?

LydkabelAudioforbindelseskabler produceres i mange forskellige varianter. Kabellængde og stik er variable og giver adskillige muligheder fra jack til cinch og diodestik. Kombinationer af forskellige stiktyper er også mulige og bruges ofte.
Audio Y-adapterEn lydadapter giver mulighed for at forbinde mere end en enhed til en lydudgang. For eksempel to højttalere på et jackstik på pc'en eller to hovedtelefoner på en smartphone.
 
Audio Y-kabelIsær musikere bruger f.eks. Y-kabler, hovedsageligt med cinch-stik, til at forbinde forstærkere og subwoofere. Disse kabler har et cinch-stik i den ene ende og to separate cinch-stik i den anden ende.

Købskriterier for lydkabler

Velegnet til formålet

  • Egnede stik og stik til de ønskede enheder: jack, cinch osv.
  • Kabellængde: helst ikke længere end nødvendigt for at undgå generende kabler i huset
  • Forbindelser A og B: adaptere eller ensartede stik / stik
     

Det rigtige udstyr
 

  • Stikform: lige, vinklet på den ene side, vinklet på begge sider
  • Screening: folie, fletning, folie og fletning uden screening
  • For stor bekvemmelighed: spiralkabel, meget fleksibel, rulle
  • Betræk: stof, læder, snor, SuperSoft
  • Til casemods og smarte pc'er: kabler med ærmer
  • Forgyldte stik til særlig høj transmissionskvalitet
     
Lydkabel.

Vores praktiske tip

Når det kommer til farven på lydkabler, er der andre varianter ud over sort, især til casemods. Nogle producenter tilbyder kabler med ærmer, der er særligt pænt beklædt i forskellige farver. Stikproppernes farvetildeling er dog normalt ensartet, så deres tildeling forbliver klar.

  

Forskellige tilslutninger til lydkabler: Cinch, jack og Co.

  • Cinch: Klassiske cinch-kabler bruges til at forbinde to separate lydsignaler (venstre og højre) til højttalere, tv-apparater og mange andre enheder. Stik og stik er mulige.
  • Diodestik 5-polet: Selvom de er blevet udskiftet med cinch næsten overalt, er diodestik (DIN-stik) med 5 individuelle kontaktstifter stadig i brug. De kombinerer både jord og begge lydkanaler til stereo i et stik.
  • Jack: Kabler med jackforbindelser er oprettet til mp3-afspillere som stik til tilslutning af små højttalere og mange andre enheder. Stikkontakter og stik fås i størrelser 3,5 mm (oftest brugt), 2,5 mm og 6,35 mm til mono- og stereosignaler.
  • SCART: SCART bruges som forbindelse til video- og audiosignaler og findes på tv-apparater og optagere. Stikkombinationer bestående af en SCART-indgang og et cinch-stik fås normalt som lydkabler.

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om lydkabler

Hvad er det bedste lydkabel til optagelse?

Når det kommer til optagelse, er kvalitet særlig vigtig. Dette er grunden til, at kabler, der er egnede til stereooptagelse, er ideelle. Egnede kabler er tilslutningskabler til stereostik eller cinch-kabler, hvis disse er egnede. XLR-kabler bruges ofte til mikrofoner.

Hvordan er lydkabler forbundet?

Som alle kabler er lydkabler forbundet med stikket med det rigtige stik. I tilfælde af stereokabler med to lydsignaler skal der tages hensyn til den tilsvarende opgave (venstre, højre), så lydkvaliteten smigrer ørerne. Opgaven er angivet med farver eller etiketter på stikkene.

Hvordan undgår du sammenfiltrede kabler?

Grundlæggende: selv lydkabler bør ikke være længere end nødvendigt. Overskydende kabellængder kan stadig opvikles med kabelbindere eller velcrolister og fastgøres permanent. Ved tilslutning af lydsystemer (f.eks. 5.1) i stuer, skal kablerne føres bag møbler eller fastgøres til vægge. Der skal ikke være nogen spænding, når kablet vikles, og i en særlig lang levetid skal man være opmærksom på, at kablet ikke vrides indvendigt. Supersoft kabler forhindrer også kabelforstyrrelser.

Bundlinje: hvordan man køber det rigtige lydkabel

Når du vælger lydkablet, skal de anvendte enheder altid tages som basis. Dette gør det let at se, hvilke kabler der kræves. Højttalere, headset og mange andre enheder har allerede indbyggede lydkabler, der er sat i det tilsvarende stik på pc'en eller mixeren. Hvis adaptere er nødvendige, er korte moduler mere egnede til at undgå større kabelforløb.

Enhver, der leder efter stilfulde lydkabler til pc'en, kan vælge ærmemodeller i dristige farver. De satte casemods i rampelyset. Grundlæggende: direkte ledninger med et enkelt kabel sikrer den bedste lydkvalitet.
Spiralkabler kan også anbefales til korte forbindelsesafstande, da disse er særligt fleksible og ikke tager mere plads end nødvendigt.