bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om solenoider

  • Hvad er en løftemagnet?

  • Hvilke typer solenoider findes der?

  • Købskriterier for solenoider - hvad er vigtigt?

  • Vores praktiske tip

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om solenoider

  • Konklusion: Hvordan man køber den rigtige magnetventil

 

Hvad er en løftemagnet?

Illustration: Skubbe magnetventil i et robust hus og returfjeder

En løftemagnet, også kendt som en lineær magnet, er en elektromekanisk komponent og udfører en lineær løftebevægelse. Som alle elektromagneter er en magnetventil baseret på det samme grundlæggende konstruktionsprincip:

En spole kobbertråd vikles på en spiralholder og danner en elektromagnet sammen med en jernkerne. Imidlertid er denne jernkerne ikke selvforsynende, som det er tilfældet med transformatorer, men er forsynet med en afbrydelse og en aflang udskæring, der tjener som lejer for det bevægelige anker.

Magnetfeltlinierne flyder derfor fortrinsvis i løftemagnetets anker og bevæger den i et forsøg på at reducere luftspalten.

Magneten “samler sig”, når den elektriske strøm strømmer gennem dens spiralvikling - der udføres et slag.

 

Hvilke typer solenoider findes der?

Løftemagneter er tilgængelige i forskellige versioner, afhængigt af om ankerets slag (“stemplet”) er ønsket som en træk- eller skubbe bevægelse. Afhængigt af anvendelsen er stemplet designet som en simpel stift til transmission af (derefter presning) kraftvirkningen eller er forsynet med et gaffelhoved eller en gevindstift. Retur fra slagendepositionen efter magnetstyringen udføres normalt ved hjælp af en fjeder.

En sådan magnet omtales også som en enkelt skubmagnet eller løftemagnet; kraften virker altid kun i en retning. Hvis der påføres en kraft i begge retninger, anvendes tovejs-solenoider. De har to separate spiralviklinger, som skiftevis er aktiveret. Afhængigt af hvilken vikling der bruges, foretager magneten enten en træk- eller skubbe bevægelse.

Andre design er monostabile og bistable elektromagneter. Følgelig låses de automatisk i en eller begge slutpositioner.

Designet skelner mellem cylindriske magneter med et rundt, cylindrisk hus og rammemagneterne i et rektangulært design. 

Løft magnet tovejs med jernmagnet

Figur: Vejledende og bistabil magnet egnet til overstrømforsyning.

 

Købskriterier for solenoider - hvad er vigtigt?

Løftemagneten skal sikkert anvende den krævede kraft og det krævede slag til den respektive anvendelse. Når det drejer sig om strøm, skal det tages i betragtning, at spolemodstanden øges som et resultat af selvopvarmning såvel som ved høje omgivelsestemperaturer, og at output dermed reduceres. På den anden side har overdreven overdimensionering også ulemper: den høje acceleration og stopkræfter, der opstår ved hvert slag, unødigt øger slid på løftemagneten og mekanikken.

Magneten skal arbejde pålideligt i lang tid, især til industrielle anvendelser. Robuste cylindermagneter anbefales til hårdere driftsforhold. Deres lukkede hus giver bedre beskyttelse mod korrosion og mekanisk skade på spiralviklingen.

Den tilladte driftscyklus er ikke 100% for hver elektromagnet. Tilsvarende information kan findes i de respektive datablade. Hvis kræfter skal påføres i begge retninger, anvendes tovejsversioner med to spoler. I applikationer til låsning eller oplåsning, såsom værktøjsudleveringssystemer eller rattelåse, er mono- eller bistabile magneter ideelle. Der kræves kun en kort strømpuls for hvert slag, hvorefter stemplet forbliver i en bestemt position. Dette forhindrer også et uønsket slagtilfælde, som kan føre til farlige situationer i tilfælde af strømafbrydelse.

 

Vores praktiske tip: dæmpningsringe

Hvis ankerets slagstøj er irriterende, kan den reduceres med såkaldte dæmpningsringe i mange solenoider. Mellemlag af gummi, der er indsat mellem ankerstoppet og huset, dæmper sådanne stoplyde i betydelig grad.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om solenoider

Er der solenoider tilslutning til vekselstrømspænding?

Foruden elektromagneterne til jævnspænding er dem til vekselstrømspænding også almindelige. Ulempen her er imidlertid, at deres kraft ved starten af slagtilfældet kun er forholdsvis lav, men i stedet for pludselig øges kraftigt med et stempel, der springer ind yderligere, hvilket fører til en meget stærk slagstøj. Derudover har AC-magneter tendens til at give uønskede brummelyde.

Jeg har brug for mere strøm til at aktivere, kan du også anvende en højere driftsspænding end solenoidens nominelle spænding?

En kort overstrøm for at øge effekten er mulig, men her skal informationerne i databladet om den tilladte driftscyklus og det maksimale antal skiftecyklusser pr. Tidsenhed overholdes for at undgå overophedning.

 

Konklusion: Hvordan man køber de rigtige solenoider

Figur: Cylindermagnet skubber med en startkraft på 30 Newton

Beregn de krævede aktiveringskræfter for mekanikken, der skal aktiveres med en faktor på ca. 1,4 til 1,5. Hvis der f.eks. Kræves en positionskraft på 20 N (svarer til ca. 2 kg), skal du ideelt vælge en solenoide med 30 N. Værdierne, der er angivet i databladet, henviser normalt til en temperatur på 20 ° C, skal dette altid tages med i beregningen.

Hvis der kun kræves korte aktiveringer ved forudseelige tidsintervaller, kan en løftemagnet med mindre design og kraft ofte bruges i forbindelse med kort overstrøm. Dette sparer ikke kun omkostninger, men kan også holde en enhed til at være nybygget lettere og mere kompakt.

Den efterfølgende anvendelse af dæmpningsringe reducerer det anvendelige slag. Dette tab af sti måske skal tages i betragtning fra starten. Mono- eller bistabile solenoider er ideelle til at spare på elektricitet eller til sikkerhedsrelaterede applikationer.