bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om bærbare batterier

En stor fordel ved bærbare computere i forhold til stationære stationære pc'er er, at de er bærbare og kan bruges overalt. Bærbare computere er udstyret med et genopladeligt batteri, så dette også fungerer uden en stikkontakt i nærheden. Hvis dit notebook-batteri ikke længere fungerer ordentligt, f.eks. Hvis det aflades ekstremt hurtigt, eller hvis det slet ikke længere oplades, kan et udskiftningsbatteri hjælpe. I vores guide kan du finde ud af, hvad du skal overveje, når du køber, og hvordan du kan forlænge batteriets levetid.

  • Hvad er et bærbart batteri?

  • Købskriterier for bærbare batterier - det er det, der tæller 

  • Vores praktiske tip: forlæng batteriets levetid 

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bærbare batterier 

 

Hvad er et bærbart batteri?

Bærbare computere leveres som standard med et genopladeligt batteri, der gør det muligt for brugeren at bruge computeren uden strøm fra stikkontakten - nyttigt, når du er på farten, og ingen strøm er inden for rækkevidde. Generelt: Akkumulator er en forkortelse for akkumulator. Disse er genopladelige energilagringsenheder, der bruges i mange områder. Dedikerede bærbare batterier er specielt designet til brug som strømkilde til bærbare computere med hensyn til design, kapacitet og opladningsspænding. Som alle akkumulatorer har bærbare batterier en begrænset levetid eller et begrænset antal opladningscyklusser. Over tid falder batteriets ydeevne, hvilket kan manifestere sig i det faktum, at laptop-batteriet tømmes hurtigt, indtil drift på batteritilstand ikke længere er mulig på et tidspunkt. Der er behov for et udskiftningsbatteri. I vores online-butik tilbyder vi dig et stort udvalg af notebook-batterier fra forskellige producenter til forskellige bærbare mærker og med forskellige specifikationer.

Købskriterier for bærbare batterier - det er det, der tæller

Når du vælger et nyt bærbart batteri, er det meget vigtigt at sikre dig, at modellen passer til din bærbare computer. Som regel finder du en oversigt over de kompatible enheder, hvor batteriet kan bruges i den respektive produktbeskrivelse eller i producentens datablad. I vores butik kan du filtrere resultaterne efter mærke og dermed få et overblik over potentielt egnede bærbare batterier. Der findes varianter til næsten alle almindelige notebook-mærker og modeller fra kendte notebook-producenter, inklusive MacBooks fra Apple ( for eksempel Apple MacBook Air) og bærbare computere fra Dell, Lenovo, Samsung, Toshiba, HP og mange flere.

Et andet vigtigt købskriterium er batterikapaciteten (nominel kapacitet), specificeret i mAh (milliampere timer). Det angiver, hvor meget energi cellen kan lagre eller frigive over en bestemt periode, indtil den endelige afladningsspænding er nået. For at være i stand til at vurdere ydeevnen for et bærbart batteri er denne værdi alene ikke tilstrækkelig. Du skal også kende spændingen, da mAh-aflæsningen er pr. Volt. Relevant til sammenligningsformål er mængden af wattimer (Wh), der er resultatet af kapacitet og spændingsværdi (kapacitet x spænding: 1000). Vi tilbyder notebook-batterier i det fire- og femcifrede mAh-interval og med en spænding mellem 3,7 og 15,2 V.

Der findes også forskellige typer batterier, hvor dette refererer til de anvendte materialer. Inden for notebook-batterier er lithium-ion-batterier (Li-Ion), f.eks. Li-polymerbatterier (LiPo for korte), nikkel-cadmium-batterier (NiCd) og nikkel-metal hybridbatterier almindelige. Genopladelige batterier (NiMH). De mest udbredte i dag er Li-Ion-batterier, fordi de har en lav vægt, hvilket er en stor fordel, især for mobile enheder såsom bærbare computere. De scorer med en høj energitæthed. Denne værdi er især relevant for bærbare enheder, da den bestemmer, hvor meget energi der kan lagres i hvor meget plads eller hvilken kapacitet der er mulig pr. Volumen- eller masseenhed. Batterier med en høj energitæthed har derfor en større kapacitet end batterier med en lav energitæthed med samme volumen eller samme masse.

En kendt ulempe ved NiCd-batterier er, at de har det, der kaldes hukommelseseffekten. Det betyder, at batteriet "husker", så at sige, hvor højt energibehovet og ikke længere oplades helt, hvis det tidligere var opladet, da det ikke var helt afladet. Der er et for tidligt spændingsfald, så den faktiske kapacitet på laptopbatteriet ikke længere kan bruges fuldt ud.

For at kunne estimere batteriets levetid er det værd at se på de mulige opladningscyklusser. Værdien giver information om, hvor ofte et batteri kan aflades og genoplades, selvom disse oplysninger skal behandles med forsigtighed. Hvor længe et batteri kan bruges afhænger meget af, hvordan det bruges. "Korrekt" opladning er et væsentligt aspekt ved at forlænge batteriets levetid. Det er vigtigt at undgå dybe udslip; det er bedre at oplade batteriet, før det er tomt. Dette gælder især genopladelige batterier med lithium-ion, som er beskadiget af en fuldstændig afladning. Da de ikke har nogen hukommelseseffekt, er det ikke et problem at kun aflade dem delvist. Opladningscyklusser, der er specificeret af producenten, er stadig et vigtigt købskriterium. Det er værd at investere i batterier med mange cyklusser, da de simpelthen kan bruges længere.

Vores praktiske tip: forlæng batteriets levetid

Enhver, der ofte bruger sin bærbare computer på farten eller væk fra strømforsyningen, afhænger af, at batteriet holder ud et stykke tid, indtil det skal genoplades. Hvor længe du kan bruge den bærbare computer i batteritilstand afhænger ikke kun af batteriets specifikationer (såsom dens kapacitet), men også af, hvordan den bærbare computer bruges. Det er værd at skifte til energibesparende tilstand og for eksempel at skrue ned for skærmens lysstyrke for at spare energi. Programmer og eksterne medier eller hardware, der ikke er påkrævet, skal deaktiveres eller afinstalleres. For at finde ud af, hvilke applikationer der bruger meget strøm, skal du kigge på Windows Jobliste. Du skal afslutte eller slette programmer, der forårsager høj CPU-brug, medmindre du virkelig har brug for dem.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om bærbare batterier

Hvorfor oplades mit bærbare batteri ikke længere?

Hvis du slutter din bærbare computer til lysnettet med isat batteri, og batteriet ikke oplades, kan dette have forskellige årsager. Problemet kan ligge i selve batteriet, men også med opladeren eller strømforsyningsenheden eller kablet samt den bærbare computer. Afprøv først og fremmest enkle løsninger på problemet: fjern batteriet, tør om nødvendigt kontakterne med en tør klud, og isæt dem igen; prøv et andet opladningskabel eller strømforsyning; geninstaller batteridriveren. Hvis alt ikke fører til succes, er det muligt, at laptop-batteriet har overskredet dets levetid eller er defekt. Derefter skal du købe og installere et nyt batteri.

Kan jeg bruge min bærbare computer uden at isætte et batteri?

Der er notesbøger, der kun fungerer, når "laptopbatteriet" er isat, men i de fleste tilfælde er det muligt at bruge enheden med en strømforsyningsenhed og uden batteri. Afhængigt af opladningselektronikken kan dette endda være fordelagtigt for batteriets levetid, da konstante delvise opladninger og afladninger undgås. Ulempen kan være, at computeren slukkes brat, hvis du ved et uheld trækker i stikket. et isat batteri ville sikre en yderligere strømforsyning. Derudover er batterier undertiden designet som en del af kabinettet, så den bærbare computer ikke længere er stabil, hvis batteriet mangler.

Er det værd at købe et eksternt batteri?

Et eksternt batteri kan være en nyttig tilføjelse, hvis det originale batteri på din notebook ikke holder længe nok, og du værdsætter en længere driftstid. Dette kan f.eks. Være tilfældet på længere rejser, hvis der ikke altid er et stikkontakt i nærheden. Såkaldte powerbanker tilbyder ofte forskellige forbindelser og spændinger og er derfor velegnede til forskellige enheder. De er forholdsvis billige, men nogle gange lidt omfangsrige.