bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om ladestyring

  • Beregn solsystemet korrekt

  • Hvad er ladestyring?

  • Hvordan konstrueres en ladestyring?

  • Hvad siger strømstyrken for ladestyringer?

  • Hvilke opladningskontroller fås hos Conrad?

  • Instruktioner til håndtering af ladestyring

Beregn solsystemet korrekt

Test vores solsystemberegner til 12 V ø-solcelleanlæg nu og find den rigtige opladningsregulator.

Til solsystemets regnemaskine

Hvad er ladestyring?

Vind- og solenergisystemer omdanner vindens kraft eller solens energistråling til elektrisk energi. Vindkraft omdannes til elektrisk energi af en generator, mens den fotoelektriske effekt bruges i halvlederceller i solsystemer.

For at bygge bro over perioderne uden solstråling eller med ro lagres energien i akkumulatorer. Denne lagringsproces styres af opladningskontrollere. De sikrer, at den indgående strøm strømmer ind i akkumulatoren (e) i den ønskede eller krævede mængde. De beskytter mod overopladning eller dyb afladning og bidrager således til at beskytte lagerbatterierne og i sidste ende til deres levetid. Ladestyringen har også udgangene til at forbinde forbrugerne. Opladningsregulatoren er så at sige "ledelsescenteret" mellem elproduktion, lagring og forbrug.

Hvordan konstrueres en ladestyring?

En charge controller består af et elektronisk analyseværktøj, das die bereitgestellte Energie vom Solarmodul oder Windgenerator und die Bedürfnisse der Verbraucher miteinander vergleicht. Mess- und Regelkomponenten sorgen für die erwünschte Fordeling af energi til opladning af bufferakkumulator og til levering af tilsluttede enheder. I moderne ladestyring styrer en mikroprocessor disse processer. Opladningsregulatorer klassificeres efter typen af ladningskontrol:

Serieregulator

Modulstrømmen afbrydes enten ved hjælp af et relæ eller en halvleder, når slutspændingen er nået. Energikilden er så inaktiv. Hvis batterispændingen er faldet, tændes opladningskilden igen. Med shuntregulatorer overføres energikilden med en modstand, hvis der ikke kræves opladning.

MPPT-opladningscontroller

Det effektive arbejdspunkt for solmoduler eller vindgeneratorer ændrer sig konstant. Dette overvåges permanent af en mikrokontroller i opladningsregulatoren og styres på en sådan måde, at kilden fungerer i sit optimale område, og akkumulatorerne oplades med den nødvendige strøm. Disse opladningskontroller beskytter specifikt blybatterier mod dyb afladning og overopladning og garanterer dermed intelligent vedligeholdelse af batteriet.

PWM-opladningscontroller

Opladningsregulatorerne bruger pulsbreddemodulation (PWM). En mikroprocessor styrer reduktionen af ladestrømmen, inden batteriet begynder at "gas". Opladningsspændingen forbliver den samme. Disse regulatorer anbefales, hvis energikildens spænding svarer til batterispændingen.

Hvad siger strømstyrken for ladestyringer?

Enheden “watt peak” bruges til strøm såvel som multipla deraf såsom kilowatt peak, megawatt peak og gigawatt peak (forkortelser Wp, kWp, MWp eller GWp). En bemærkning om dette: Denne enhed er ikke standardiseret som betegnelse for elektrisk strøm (enhed: watt).

Uanset hvor der ikke er direkte adgang til det offentlige elnet, anbefales det at bruge såkaldte individuelle systemer eller øløsninger til sol- eller vindenergi, hvor der er installeret ladestyring.

Hvilke opladningskontroller fås hos Conrad?

I vores butik er der forskellige ladestyring at vælge imellem, som du kan styre dit energisystem efter dine behov:

Ydeevneområdet er designet til tilslutning til moduludgange på omkring 55 til 3.600 Wp, så næsten ingen applikationer er dækket. Den nominelle spænding for de tilbudte opladningsregulatorer dækker et interval fra 12 til 90 volt.

I kategorien finder du også ladestyring med særlig dybafladningsbeskyttelse.

Derudover er der en valgmulighed i henhold til den beskrevne kontroltype MPPT, PWM eller serie.

Det rigtige batteri er et vigtigt kriterium for at kunne reagere på den eksisterende infrastruktur, når du køber eller udskifter den. Nogle opladningskontroller kan justeres internt til det tilsluttede batteri eller gør dette automatisk.

I sidste ende kan du vælge opladningsstrømmen (maks.) Fra 3 til 60 ampere for at matche batterisystemet.

Mange controllere er udstyret med interne skærme til kontrol af opladningsprocessen og status samt den energi, der leveres af systemet. Vær opmærksom på oplysningerne om, hvilke kildesystemer der kan tilsluttes til den respektive ladestyring. Nogle regulatorer har automatisk detektion af kildespænding. Derudover er der modeller, der er udstyret med lagringsmuligheder til registrering af opladningsprocesserne eller også kan styres via en app med en smartphone.

Instruktioner til håndtering af ladestyring

Alle systemer til konvertering af alternative energier består af elektriske komponenter, der er forbundet på stedet for at danne et samlet system. Følg altid den nøjagtige rækkefølge, der er beskrevet für das Anschließen aller Anlagen-Bestandteile ein. Principperne for elektrisk installation skal overholdes, som en specialist skal konsulteres i tvivlstilfælde. Selv små fejl i installationen kan have store konsekvenser, herunder personskade eller ødelæggelse af komponenter. Skilte og etiketter på alle komponenter er af hensyn til din sikkerhed. Du må ikke ændre, fjerne eller gøre dem uigenkendelige.

Omfattende driftsvejledning er inkluderet. Læs dem omhyggeligt, inden installation og brug påbegyndes.

Individuelle systemer fungerer med høje direkte strømme. De anvendte kabler skal være designet til dette med hensyn til strømbelastning, dirigeringstype og ledningslængde. Dette undgår opvarmning med den efterfølgende brandrisiko. Arbejde med systemet skal altid udføres uden spænding.

Opladningsregulatorer og akkumulatorer skal installeres indendørs, og der skal sikres god varmeafledning for opladningsregulatoren. Batterier skal placeres et køligt, frostfrit, tørt og godt ventileret sted.

Tag straks opladningsregulatoren ud af drift og afbryd den fra batteriet og strømgeneratoren, hvis selve controlleren, de tilsluttede kabler, strømgeneratoren eller akkumulatoren på nogen måde er beskadiget. En ladestyring må ikke tilsluttes det offentlige elnet.

Vores praktiske tip

Det anbefales at købe et multimeter til installation, vedligeholdelse og fejlfinding i sol- og vindkraftværker og deres tilhørende komponenter. Vores online-butik tilbyder dig en række sådanne enheder, der også er velegnede til mange andre måleopgaver i det professionelle og hobbyområdet.