bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om kabel-tv forstærkere

  • Hvad er kabel-tv-forstærkere?

  • Hvornår har jeg brug for en kabel-tv-forstærker?

  • Tekniske kriterier for valg af kabel-tv-forstærkere

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om kabel-tv-forstærkere

Hvad er kabel-tv-forstærkere?

Kabel-tv-forstærkere - også kendt som husforbindelsesforstærkere - sikrer stabil TV-transmission af høj kvalitet ved at øge niveauet for et indgående signal. Kvaliteten af elektriske transmissionssignaler kan påvirkes negativt af en lang kabellængde. På samme tid, som med alle elektrisk transmitterede signaler, jo længere transmissionsafstanden stiger, bliver fjernsynssignalet svagere på grund af modstanden på lederkablet, hvilket kan føre til modtagelsesproblemer i forbindelse med interferenser.

Husforbindelsesforstærkere opfanger det indgående signal, behandler det aktivt og videresender det til kabelmodtageren i bedre kvalitet. Signalforstærkningen er normalt justerbar og kan programmeres til at tilpasse sig forskellige scenarier. Modeller tilbydes også med returkanalkompatibilitet, som bruges til tovejsforbindelser, for eksempel til internetapplikationer og telefonforbindelser. Strømforsyningen leveres normalt af en integreret strømforsyningsenhed. Husforbindelsesforstærkere installeres og tilsluttes direkte bag BK-husoverførselspunktet (bredbåndskabelsystem).

Hvornår har jeg brug for en kabel-tv-forstærker?

Brug af en kabel-tv-forstærker anbefales generelt til optimal signaltransmission. Enheden sikrer, at indgående tv-signaler, der er blevet svækket af lange linjer eller andre årsager, ankommer til tv-modtageren med en passende signalstyrke. Hvis der opstår modtagelsesproblemer, skal der sondres mellem et for svagt signalniveau og en for dårlig signalkvalitet. Hvis signalkvaliteten er dårlig, er der flere fejl i signaloverførslen, der reducerer billedkvaliteten. Forstærkning af et dårligt signal giver kun begrænset mening, fordi de interfererende komponenter i signalet også forstærkes. Et svagt signalniveau kan på den anden side øges til et acceptabelt niveau ved forstærkning, hvilket er synligt gennem stabil transmission. 

Tekniske kriterier for valg af kabel-tv-forstærkere

Kabel-tv-forstærkere kan indstilles i deres parametre, men disse er begrænset til et fast værdiområde. Når du vælger den rigtige kabel-tv-forstærker, skal følgende aspekter tages i betragtning:

Forstærkning:

Signalstyrken for et fjernsynssignal er specificeret i decibel (dB). Sædvanlige signaloptimeringer implementeres, når der anvendes kabel-tv-forstærkere med værdier mellem 20 og 30 dB. Nogle modeller har kontroller, der indstiller en fast værdi.

Frekvensområde

Frekvensområdet forstås som båndbredden for de transmissioner, der er tilgængelige for kabel-tv. Dette definerer antallet af kanaler, der kan bruges samtidigt. Det anvendelige frekvensområde udvides løbende af operatørerne. I udviklede områder er området mellem 80 og 862 MHz i øjeblikket tilgængeligt for indgående transmissioner (nedstrøms). Da det anvendelige frekvensområde i øjeblikket udvides, vil det fremover udvides til at omfatte 85 - 1006 MHz-området. Samtidig vil området mellem 5 og 65 MHz fremover blive brugt til applikationer med en returkanal (opstrøms), hvilket kræver passende forberedelse til husforbindelsesforstærkeren, hvis man ønsker at bruge tilsvarende tjenester.


Støjniveau

Dette er et mål for tilfældigt genererede interferensspændinger i en elektrisk ledning, der ikke er en del af det nyttige signal. Interferensspændinger forekommer i alle elektriske systemer og genereres også af en mellemforstærker, som igen påvirker signaloverførslen. Støjtalet måles i decibel (dB) og skal være så lavt som muligt for en husforbindelsesforstærker - ideelt mellem 5 og 10 dB. På grund af konstruktion og materialer varierer værdierne afhængigt af producenten. Dybest set, jo lavere støjtal, jo højere er enhedens kvalitet.

Standarder og retningslinjer

Standarderne i henhold til EN 60728-11, EN 50083-2 og EN 60065 gælder for installation af husforbindelsesforstærkere. Blandt andet hjælper de med at vælge den rigtige husforbindelsesforstærker.


Back channel

En returkanal kræves til transmission af telefon- og internetsignaler i sammenhæng med tilsvarende applikationer. Uden at give returkanalforstærkning kan en forstærker modtage indgående signaler, men kan ikke sende udgående signaler tilbage til kilden på et passende niveau. Producenter bruger normalt udtrykket "returkanalkontakter" til at fremme returkanalforstærkning, som i de fleste tilfælde kan indstilles.


Indgangs- / udgangsstik og stik

Der skelnes mellem to typer ind- og udgange på kabel-tv-forstærkere: koaksiale og F-stik. Konventionelle antennekabler bruger koaksiale stik, mens satellitsystemer kræver F-stik.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om kabel-tv-forstærkere

Hvordan vælger jeg indstillingerne for et optimalt billede?

Der kræves måleenheder til korrekt bestemmelse af optimale signalværdier. I princippet kan et billede af acceptabel kvalitet også opnås ved blot at prøve forskellige indstillinger. Overbelastning af det forstærkede signal bør dog undgås, da modtagermodtageren eller selve forstærkeren kan blive beskadiget.

 

Kan en forstærker forstærke dårlige signaler?

Ja, en kabel-tv-forstærker kan helt sikkert forstærke interferenssignaler. Den mest almindelige årsag til overdreven interferenssignaler er ringere kabler med dårlig isolering. Vær derfor opmærksom på kabelhåndtering af høj kvalitet til komplekse netværk.
 

Hvor skal kabel-tv-forstærkere installeres?

Dette afhænger primært af placeringen af husforbindelsen. Hvis det er i kælderen, er forstærkere med huse velegnede til indendørs installation. Til udendørs brug skal vejrbestandige designs og huse sikres. Derudover er de forstyrrende signaler, der kan forventes ved udendørs systemer, noget stærkere end indendørs.


Hvad er forskellen mellem luftforstærker og kabel-tv-forstærker?

En antenneforstærker kan bruges til at forstærke jordbaserede tv-signaler såvel som til kabelmodtagelse. Det bruges normalt direkte på antennestikket. Inden du køber, skal forstærkerens egnethed bestemmes ud fra karakteristika for det modtagne signal.


Hvor meget effekt har en konventionel forstærker?

Ydeevneværdierne varierer efter den krævede amplifikationsgrad. Kabel-tv-forstærkere med et output på 3 til 5 watt er almindelige. De har den fordel, at de genererer lidt varme og derfor kan monteres på næsten ethvert materiale uden tøven. Strøm forsynes normalt via stikkontakten. Nogle modeller har en ekstern strømforsyning, som derefter implementeres via forstærkerens indgang og udgang.