Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

      

    H0 sporvidde: spor, lokomotiver og jernbanetilbehør i miniatureformat

    • Den vigtigste ting at købe H0-model tog

    • Historien om H0-sporet

    • Hvad er H0-sporet?

    • Hvilke H0-typer er der?

    • Hvad skal overvejes, når du køber H0-sporvidde?

    • Hvilke producenter og mærker er der?

    • Konklusion: Sådan opretter du det perfekte H0-model tog

    Den vigtigste ting at købe H0-model tog

    • H0 er en nominel størrelse fra modelbygningsindustrien. H0 modeller og spor er baseret på deres modeller fra virkeligheden i en skala fra 1:87. 
    • Alle H0-spor har en skala fra 1:87. Ikke desto mindre er der små forskelle i måleren. Foruden standardmåleren H0 er der måleren H0m (12 mm) og den smalle måler H0e (9 mm). 
    • H0 er den mest populære længdeskala i modelfremstillingsindustrien. I overensstemmelse hermed er der også masser af forskellige lokomotiver, tog, landskabspleje, bygningsmodeller og andre ting i CONRAD's online shop. Når du køber, skal du tage højde for, at nogle modeller leveres som et sæt og stadig skal samles. 

    Hvad er H0-sporet? 

    H0 er en standardstørrelse fra modelfremstilling. Ud over H0 er der andre nominelle størrelser i modelfremstillingsindustrien, for eksempel 1, 2, 0, TT, N eller Z. Hver nominelle størrelse angiver en bestemt skala, hvor objekter fra virkeligheden er repræsenteret som en model. For eksempel er standardstørrelsen H0 1:87. De nøjagtige skalaer og dimensioner af de nominelle størrelser er specificeret i NEM (European Model Railway Standards). 

    Historien om H0-sporet

    De første modelltog går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede. På det tidspunkt blev modeljernbaner og spor hovedsageligt afbildet i skala 1:45. Som et resultat var de betydeligt større end de velkendte bordtog. Ønsket om mindre modeltog, der passer bedre i små lejligheder, var imidlertid allestedsnærværende. Derfor var der de første mindre modelsæt før Anden verdenskrig. Efter krigen erstattede den nye nominelle størrelse H0 den tidligere dominerende længdeskala 0. I dag er H0 langt den mest udbredte standardstørrelse i Tyskland. Det har en markedsandel på 70 procent. 

    Hvilke H0-typer er der? 

    H0 skildrer sine modeller fra virkeligheden i et forhold på 1:87 til skalaen. Ikke desto mindre er det vigtigt at skelne mellem forskellige underkategorier, fordi ikke alle modeller af jernbanespor er af samme bredde. I stedet skelnes der mellem kategorierne standardmåler, måler og smal måler. Sporene har forskellige bredder og er derfor også velegnet til forskellige køretøjer og vogne. For eksempel er en måler faktisk en meter bred. I forholdet 1:87 betyder det, at en måler i modelfremstilling tager 12 mm i bredden. Det er blandt andet velegnet til miniatyrversioner af personbiler, varevogne eller åbne godsvogne. 

    Alle H0-typer, deres egenskaber og anvendelsesområder med et øjeblik: 

    sporeSporviddeEgnet til
    H0 / normal måler16,5 mmf.eks. B. tog, lokomotiver, bagagevogne
    H0m / meter12,0 mmf.eks. B. personbiler, varevogne, åbne godsvogne
    H0e / smal måler9,0 mmf.eks. B. personbiler, smalsporede jernbaner, ballastbiler

    Vores praktiske tip

    Navnene H0, H0m og H0e er meget ens, og du overser hurtigt det lille bogstav i slutningen af navnet, når du køber. Sørg derfor for, at togene, lokomotiverne og vogne matcher de tilgængelige banestørrelser. Ellers kan det hurtigt ske, at du ved en fejltagelse køber en sporstørrelse, der er for bred eller for smal.

      

    Hvad skal overvejes, når du køber H0-sporvidde?

    Hvis du allerede har et modeltog og kun ønsker at købe et par tilbehør, skal du være opmærksom på sondringen mellem standardmåler, måler og snæver måler, når du køber. Kontroller, om de ønskede tog, vogne eller spor stemmer overens med de eksisterende versioner. Derudover er der andre faktorer, der skal overvejes, når du køber:

    H0 gauge køretøjer

    Med H0-køretøjer sondres der først mellem tog og lokomotiver. De gamle damplokomotiver er særlig stilfulde og populære og bør ikke mangle på noget modelltog. Ud over de gammeldags lokomotiver er der også moderne miniaturtog og ICE. Blot gennem det store produktsortiment og find et tog eller et lokomotiv i henhold til dine ideer. Du kan også fastgøre en eller flere vogne til køretøjet. I vores CONRAD online butik finder du passagervogne, bagagerum, ballastvogne og mange andre vogne. Kontroller, om vogne, tog og lokomotiver matcher de eksisterende banebredder.

    Ud over H0-køretøjer er der også andre H0-køretøjer, f.eks. Brandbiler, traktorer, biler, lastbiler, busser og meget mere. Da disse køretøjer ikke har brug for et spor, behøver du ikke være opmærksom på markeringerne H0, H0e og H0m. Bare sørg for, at det er en H0-model, så den passer i størrelse med resten af dit modelog. 

     

    Bygningsmodeller og andet tilbehør

    Et modeltog er kun virkelig smukt, når det indsættes i en stor, kreativ atmosfære. Du kan finde det rigtige tilbehør i forholdet 1:87 hos CONRAD. Oplev forskellige bygninger, miniatyrfigurer, lyssignaler, landskabspleje, hegn og andre genstande i vores produktsortiment, der gør din modelbygningsverden livlig og realistisk.

    Kits / færdige modeller

    Nogle modelkonstruktionskøretøjer leveres til dig som sæt. Her skal du selv samle de enkelte dele. Passionerede hobbyister får deres penge værd med et sæt. Bemærk, at du muligvis har brug for specielt model tilbehør til bygningen, hvis du selv ønsker at samle de enkelte dele. De, der ikke er så dygtige med hensyn til håndværk, vil også opdage køretøjer og andre modeller i CONRAD's online shop, der allerede er samlet. Takket være de praktiske filterindstillinger i butikken kan du nemt vælge disse varer. 

    Type

    Hvis du vil købe et H0-lokomotiv, skal du også overveje designet. Afhængigt af din præference kan du vælge mellem følgende typer:

    • Damplokomotiv
    • Diesellokomotiv
    • Elektrisk lokomotiv
    • Motorvogn

     

    El-system

    Bemærk, hvilket kraftsystem der bruges til at køre H0-køretøjer. Grundlæggende finder du udtrykkene AC og DC i produktbeskrivelserne. AC står for "vekselstrøm" og betegner vekselstrøm. Der er dog også DC-modeller, der identificeres ved forkortelsen DC for "jævnstrøm". 

    Hvilke producenter og mærker er der? 

     

    • Fleischmann
    • Liliput
    • Mehano
    • Märklin
    • Piko
    • Roco
    • Trix
    • og meget mere

      

    Konklusion: Sådan opretter du det perfekte H0-model tog 

    H0 model tog er ramt blandt model tog i Tyskland. De afbilder virkelige genstande i en skala fra 1:87. De er relativt små og er store som bordtog. Ud over H0 er der andre nominelle størrelser i modelfremstillingsindustrien, der repræsenterer mindre eller større skalaer. Ikke desto mindre har H0-måleren været den ubestridte markedsleder i mange år. 70 procent af alle solgte modeller er fremstillet i skala 1:87.

    I CONRAD online shop kan du sammensætte dit komplette H0-model tog. Du vil opdage mange forskellige køretøjer, lokomotiver, bygningsmodeller, spor, lyssignaler, landskabsstrukturer, miniatyrfigurer og meget mere i online shop. Med det rigtige tilbehør kan du sammensætte et stort, kreativt og realistisk modelltog. Når du køber de enkelte dele, skal du sørge for, at varerne er lavet i nominel størrelse H0 og således passer i skala til resten af dit modeltog. Tag også højde for, at nogle tog og vogne med betegnelserne H0e og H0m har specielle spormålere.

    Hobbyister og begavede håndværkere kan lide sæt, hvor modellerne leveres i individuelle dele. Hvis du vil samle et sæt, har du undertiden brug for specielle modelbygningsværktøjer. Du kan også finde dette i CONRAD-onlinebutikken. Hvis du ikke kan lide at tænke, skal du sørge for, når du køber, at modellen allerede er samlet.