bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værd at vide til lampeforkoblinger

  • Was lampefor

  • Was forskel of elektroniske ballaster as of konventionelle?

  • Hvilke supplerende komponenter og funktioner giver elektroniske forkoblingsenheder?

  • Hvad skal der være i fokus ved køb af apparaterne?

  • Hvilke varianter af forkoblingsdelene tilbyder Conrad?

 

Was lampefor

Lampeforkoblinger er beskyttelsesanordninger til lysstofrør og -rør, som ud over at beskytte lyskilderne også kan indeholde andre konstruktionespecifikke supplerende komponenter. Uden disse anordninger kan lamperne ikke fungere, da lysstofrør fungerer på en anden måde end almindelige glødelamper: Glødelamper giver lys ved opvarmning og glødning af en elektrisk leder.

For lysstofrør opstår der lys ved ionisering af deres gasfyldning og den dermed forbundne elektriske produktion af plasma. Således opstår der et ultraviolette lys, som normalt omdannes ved hjælp af et lysstofsystem og gøres synligt. Ballaster er nødvendige for at sikre, at denne proces forløber sikkert, og at lampen ikke beskadiges. Forkoblingsernes beskyttelsesfunktion består først og fremmest i at beskytte lamperne mod en øget afladningsstrøm. Den høje strøm, som skyldes den nødvendige Stødionisering ved tænding, medfører beskadigelse og i sidste ende defekt uden at drosselspole begrænser koblingerne.

Der findes ikke kun anordninger som enkelt komponent. For nogle afladnings- og lysstofrør er det allerede integreret i lamperne. Med de eksterne varianter kan der alt efter type bruges forskellige lampetyper, som for eksempel halogen-metaldamplamper eller LED-rør.

 

Was forskel of elektroniske ballaster as of konventionelle?

I modsætning til konventionelle forkoblinger (KVG) forsyner EVG'er med højfrekvent spænding og fungerer derved mere effektivt end deres konventionelle modstykker. De er derfor forskellige i deres opbygning og består af forskellige komponenter: En ensretter ændrer vekselspænding på netsiden til jævnspænding, før en højfrekvensvekselretter omdanner den til en firkantspænding, der derefter forsyner den pågældende lyskilde.

Frekvensen ligger her for det meste i et område fra 32 kHz til et område på knapt 40 kHz. Med denne kan der opnås en højere ydelse med et lavere forbrug. Derudover har elektroniske forkoblingsenheder en række andre fordele: De arbejder uden at flakke og strøm- og effekttab er lavere. Takket være den i dag integrerede varmstart-funktion i alle EVG'er af høj kvalitet accelereres startprocessen ikke kun i forhold til KfG'er, den skåner også anordningerne de anvendte lyskilder.

 

 

Hvilke supplerende komponenter og funktioner giver elektroniske forkoblingsenheder?

Ud over beskyttelse og sikker ibrugtagning kan de elektroniske forkoblingsenheder også overtage yderligere ekstrafunktioner. I Conrad-butikken får du derfor forkoblinger, der ud over beskyttelsesfunktionen også indeholder funktioner som dæmpningsfunktion, integrerede komponenter som trækaflastninger til enklere installationer og indbyggede automatiske sikkerhedskredsløb - så finder du en passende løsning til ethvert specifikt formål. I den forbindelse bør du dog afveje, hvilke komponenter der virkelig er brug for, da apparatets funktionalitet naturligvis også medfører, at prisen stiger.

 

Hvad skal der være i fokus ved køb af apparaterne?

 

De supplerende komponenter er kun ét aspekt, der skal tages i betragtning ved det rigtige valg af anordning. Der bør tages hensyn til følgende faktorer, når du træffer beslutning om en elektronisk forkoblingsenhed.

Kabinet og modstandsdygtighed

Som udgangspunkt tilbydes kabinetter i metal og plast-udførelser. Her er det især de forskellige krav, der opstår som følge af anvendelse indendørs eller udendørs. Netop udendørs bør det kontrolleres, om det valgte hus er egnet hertil. Dette kan nemt fastslås ved opfyldelse af visse IP-beskyttelsesgrader.

Type, tilslutning og antal lamper

De anvendte EVG'er bør naturligvis vælges ud fra de senere lyskilder og deres tilslutninger. For de forskellige lampetyper såsom kompaktlysstofrør, LED-rør eller højtryksdamplamper findes der forskellige elektroniske forkoblingsenheder, hvis tilslutningsmuligheder skal søges i den pågældende lampevariant. I den forbindelse bør der også tages hensyn til relevante tekniske data fra EVG og lyskilder.

 

Hvilke varianter af forkoblingsdelene tilbyder Conrad?

I Conrads Onlineshop får du den fulde båndbredde med elektroniske forkoblingsenheder:

Fra simple standardanordninger går spektret over dæmpbare ballaster til et eller flere lysstofrør og til apparater med robuste metalkabinetter til ugunstige anvendelsesforhold. Apparaterne suppleres med det passende tilbehør.

 

Elektroniske lampeforkoblinger er nødvendige, for at de kan fungere med gasudladningslamper eller lysstofrør. Med disse anbefalinger er det ikke noget problem at finde den passende enhed til løsning af dine personlige udfordringer i Conrads Onlineshop.