bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

Værd at vide om elektriske døråbnere

  • Hvordan fungerer elektriske døråbnere?

  • Yderligere sikkerhedsteknikker for døren

  • Varianter af døråbner: Arbejds- og hvilestrøm

  • Fordele og ulemper på én gang

  • Typiske anvendelsesområder

  • Spørgsmål og svar

 

Hvordan fungerer elektriske døråbnere?

Elektrisk døråbner

Den automatiske åbner kan nemt monteres i dørstokken. Hvis hoveddøren er i lukket tilstand, er E-åbner forbundet med dørens fælde. En elektromagnetisk hændelse viser sig ansvarlig for at åbne døren efter behov.

Låsepladen, som er placeret i dørrammen, bevæges elektromagnetisk over en akse. Som følge heraf frigives døren og kan åbnes udefra. Når døren atter falder til, bliver det nødvendigt at genåbne for en besøgende.

Mange brydekontakter gør det også muligt at åbne via fjernstyring. Sådan kan du trykke på en knap for at frigøre døren. I så fald skal der via fjernbetjeningen etableres en kontakt til døren.

Vidste du det? Den elektriske åbner ser ved første øjekast slet ikke elektronisk ud, som det fremgår af figur 1. Derfor generer den heller ikke noget nostalgisk miljø i den gamle bygning.

 

Yderligere sikkerhedsteknikker for døren

Ekstra bolt

Så snart låger lukkes eller af sig selv falder tilbage i låsen, er den låst som tidligere. For en øget sikkerhed, som især er nødvendig om natten, er der en ekstra garanti. Denne skubbes også frem for at give bygningen maksimal beskyttelse mod indbrud.

Et andet sikkerheds- og komfortaspekt er tilslutning af offentligheden til et samtaleanlæg og/eller videoovervågning. Du hører og/eller ser, hvem der beder om adgang, og kan derefter beslutte, om personen må gives adgang. Dette sker så enkelt via en knap.

 

Varianter af døråbner: Arbejds- og hvilestrøm

Hvilestrøm døråbner

Hvilestrømdøråbner

Denne variant (fig. 3) kan udmærket åbnes i tilfælde af strømsvigt, hvorfor den egner sig til de nøddøre, der altid er åbne. De kan ses ved hjælp af deres klikrummelige, som opstår ved mekanisk oplåsning.

Arbejdsstrømdøråbner

Denne model låser dørene op, så længe kontakten mellem åbner og dør eksisterer. Dette kan ske ved hjælp af en summarisk tone, som mange besøgende allerede ved. I tilfælde af strømsvigt forbliver denne variant dog lukket og egner sig derfor ikke til flugtdøre.

Godt at vide

Ved meget offentlig trafik anbefales en såkaldt dagsoplåsning af døråbneren, som frigiver døren til hele dagen. Ved hjælp af omstilling af en lille stang på dørlåsen opnås denne ændring. Ulempen er, at kontrolleret adgang ikke er mulig. De fleste moderne modeller er udstyret med den daglige oplåsning, hvis det er nødvendigt.

 

Fordele og ulemper på én gang

Fordele:Ulemper

· den giver komfort i højeste mål

· døren skal ikke åbnes manuelt, uvedkommende kan alligevel ikke · enkelt indtræffe

· næsten alle modeller kan anvendes til både venstre- og højre sovede hoveddøre

· døråbner giver høj sikkerhed, især ved hjælp af ekstrafunktioner som Fingerprint-sensor

· enkel montering er mulig

· for det meste foreligger der små indbygningsmål

· elektriske døråbnere har normalt brug for en strømkilde

· de fungerer ikke efter model i tilfælde af strømsvigt og er derfor uegnede til flugtdøre

· de giver ofte kun med ekstraslå en maksimal beskyttelse mod indbrud

· ved omfattende offentlig transport er det vigtigt at få en daglig frigørelse som ekstra værdi

 

 

Typiske anvendelsesområder

Netop i store boligblokke med flerfamiliehuse bruges E-åbnere, da de sparer beboerne på vejen til hoveddøren. Desuden er de en fordel i erhvervsmæssig sammenhæng.

Derudover kan kombinationen med et samtaleanlæg eller et videokamera sikre, at det kommercielle område overvåges omfattende - en enorm sikkerhedsfordel.

 

Spørgsmål og svar

Hvordan indbygges og drives åbner?

Åbner kan anbringes efter en eksisterende, mekanisk dørlås, idet den rettes mod eksisterende fælde i dørrammer. Den bruger en strømkilde og kan anvendes både over jævn- og vekselspænding. Forskellen kan konstateres på brydetype: Vekselspændingsdrevne døråbnersummer, med jævnspænding sørger for en kliklyd. Også et enkelt blik på vekseltelefonanlægget hjælper med at kontrollere, hvordan brydekontakt skal monteres.

Hvordan skal en defekt åbner repareres?

En elektrisk døråbner kan som regel let udskiftes ved defekt. Du finder den pågældende komponent hos Conrad. Vi hjælper dig gerne med at finde den passende reservedel. De fleste produkter har en spænding på mellem 6 og 12 volt. Moderne enheder drives af og til også med 10 eller 24 volt.

Vores tip: Se på døråbnerens kabinet for at finde den korrekte spænding, eller hent dig også gerne til vores service-team.