bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om e-scootere

Du kan hurtigt komme fra A til B med en e-scooter. Da de elektriske scootere er godkendt til brug på offentlige veje i henhold til den såkaldte små elektriske køretøjsforordning, har de været tilgængelige til udlejning mange steder via app. Du kan finde ud af mere om de praktiske transportmidler i vores guide.

  • Elektriske scootere - den vigtigste information med et øjeblik

  • Kør sikkert med e-scooteren - du skal være opmærksom på dette!

  • De vigtigste købskriterier for e-scootere

  • Vores praktiske tip: Oplad elektriske scootere korrekt

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om elektriske scootere

Elektriske scootere - den vigtigste information i 

E-scooter

Overblik

E-scootere er kompakte, fleksible og bringer dig hurtigt til din ønskede destination. Siden juni 2019 er sparkescootere med et elektrisk drev godkendt til vejbrug i Tyskland under visse betingelser. Forordningen om små elektriske køretøjer inkluderer transportmidler med et elektrisk drev og designrelaterede hastigheder mellem 6 og 20 km / t og et styr. Dette inkluderer også tilsvarende e-scootere, som også skal have følgende funktioner:

  • Samlet bredde på maksimalt 700 mm
  • Samlet højde på maksimalt 1.400 mm
  • Samlet længde på højst 2.000 mm
  • Maksimal vægt på 55 kg (uden fører)

For at have tilladelse til at scootere på offentlige veje med en e-scooter overhovedet, skal enten den generelle driftslicens eller en individuel tilladelse være til rådighed for transportmidlet. I modsætning til hjelm kræves der også et forsikringsmærkat, et identifikationsnummer og en navneskilt. Dette er ikke obligatorisk, men bør bæres til din egen beskyttelse. To uafhængige bremser, forlygter, baglygter, sidereflektorer og reflekser samt en lys farve skal også være til rådighed.

E-scooter

Hvis du rejser med en elektrisk scooter, skal du - som alle andre trafikanter - overholde de relevante regler for vejtrafik. Dette inkluderer for eksempel de trafikområder, som en e-scooter kan bruges til: Kørsel på cykelstier, cykelstier og cykelveje er tilladt. Vejene er også legitime, i det mindste så længe der ikke er cykelstier eller baner.

Forresten: E-scootere, der er godkendt til små elektriske køretøjer i henhold til forordningen, er ikke til små børn! Kørsel er kun tilladt fra 14 år.

Et kørekort er ikke påkrævet for e-scootere, der er omfattet af denne forordning.

Men vær forsigtig: Derudover er der mange e-scootere med gadegodkendelse i henhold til StVO, med hvilke der kan opnås væsentlig højere hastigheder, og som derfor ikke falder ind under reglerne for små elektriske køretøjer. Forskellige regler gælder for sådanne modeller (f.eks. Højere minimumsalder, førerkortkrav og så videre).

Ud over at være i stand til hurtigt at komme fra et sted til et andet, bringer e-scootere også nogle andre fordele. De betragtes som et miljøvenligt alternativ til bilen. Du kan med sikkerhed forlade trafikpropper med dette køretøj, hvilket betyder, at du også bliver skånet for besværet med at finde en parkeringsplads. Du kan også tage sammenklappelige e-scootere med dig på toget gratis. Men vær forsigtig: her er der forskelle, som det respektive transportfirma bestemmer uafhængigt. Under visse omstændigheder er det ikke tilladt at tage det med dig eller kun med en ekstra billet, f.eks. En billet til cyklen.

Kør sikkert med e-scooteren - du skal være opmærksom på dette!

Hvis du kommer på en elektrisk scooter for første gang, skal du gøre et par prøveperioder - så langt væk fra andre trafikanter som muligt. Uanset om det er i trafikdæmpede gader (fortsæt med at gå tempo her!) Eller i private lokaler: Gør dig bekendt med den mobile piedestal uden hektisk rush, så du sikkert kan cykle på cykelstier og gader senere. Du bliver hurtigt vant til at køre og svinge, bremse og accelerere. Så snart du har afsluttet de første omgange og føler dig relativt sikker på e-scooteren, kan du gradvis dække yderligere afstande. Planlægning af din rute på forhånd lønner sig for at undgå at skulle skifte til vejen, hvis der ikke er nogen cykelsti på ruten. 

På trods af manglen på obligatoriske hjelme, bør du aldrig køre en e-scooter uden hovedbeskyttelse, da uforudsete og risikable situationer altid kan opstå. Undgå også en pludselig retningsændring, når du kører! Du skal informere andre trafikanter i god tid om, at du vil dreje til venstre eller højre. I øvrigt er det ikke tilladt at tage andre mennesker på en e-scooter, selvom der teoretisk er plads til en anden person på din mobile piedestal.

De vigtigste købskriterier for e-scootere

Før du for eksempel køber en elektrisk scooter, kan du prøve de tilgængelige modeller mange steder for at finde den rigtige model til dig. Hvis du flirter med køb af en e-scooter, anbefales det at være særlig opmærksom på følgende funktioner:

Motoreffekt:

Vær opmærksom på motorkraften, når du køber. Med en solid motor kan du nå højere hastigheder hurtigt og nemt.

Rækkevidde;

Producenter angiver en maksimal rækkevidde for deres modeller. Jo bedre det indbyggede batteri er, desto højere er rækkevidden. Hvis du kun ønsker at dække meget korte afstande med e-scooteren, kan du vælge modeller med en kortere rækkevidde - og ofte til en lavere pris. For at køre længere afstande uden konstant at skulle oplade batteriet, skal du være særlig opmærksom på producentens instruktioner.

E-scooter

Batteriets opladningstid:

Enhver, der bruger e-scooteren hver dag, skal oplade batteriet ofte. Ud over det maksimale interval skal du også overveje opladningstiden, når du køber. 

Tophastighed:

Med en maksimal hastighed på 20 km / t er dit køretøj under bestemte betingelser underlagt reglerne for små elektriske køretøjer. Nogle modeller opnår lavere hastigheder, andre højere. Vær opmærksom på de separate regler.

Vægt

Letvægtscootere er bedre til transport og også mere brugervenlige.

Vejgodkendelse / driftstilladelse:

Ikke alle tilgængelige e-scootere kan bruges på veje eller cykelstier. Modeller uden gadegodkendelse eller driftslicens kan kun bruges på privat ejendom. Hvis du gerne vil deltage i vejtrafik, skal du være opmærksom på den generelle driftslicens, en individuel licens og om nødvendigt yderligere oplysninger om vejgodkendelse. 

Pladsbesparende opbevaring

Selvom en e-scooter optager mindre plads end en bil eller cykel, er en pladsbesparende opbevaringsmulighed vigtig, især hvis du vil transportere den elektriske scooter på toget. Her er det værd at stole på en sammenfoldelig model.

Dæk;

Smalle dæk med en lille diameter anbefales mindre i ujævnt terræn. Vær opmærksom på dæk i høj kvalitet, så du kan køre sikkert, selv på vanskelige overflader. Blandt e-scootere finder du både hårde gummidæk og varianter med luftpåfyldning.

Bæreevne

Ikke hver e-scooter er designet til enhver type driver, så du bør se på den maksimale belastningskapacitet, før du køber. 

Styrets højde:

Den optimale styrhøjde er vigtig for et sikkert og behageligt kørsel. 

Særlige funktioner:

Uanset om det er aftagelige batterier, cruise control eller andre specialfunktioner - forskellige producenter tilbyder forskellige funktioner. En direkte sammenligning er umagen værd.

Vores praktiske tip: Oplad elektriske scootere korrekt

Du kan genoplade batteriet på din e-scooter ved det normale stik. Proceduren for en model med et aftageligt batteri er lidt mere behageligt end for en model med en permanent installeret version. Kun originalt tilbehør skal bruges til opladning. Undgå også helt afladning af batteriet.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om elektriske scootere

E-scooter

Hvor længe skal der oplades en e-scooter?

Dette adskiller sig fra model til model og fra det indbyggede batteri. Det kan tage op til otte timer eller mere at fuldt oplade et næsten tomt batteri.

Skal en e-scooter være forsikret?

Ja. De modeller, der kan lånes og fås hos forskellige udbydere, er normalt allerede forsikret. 

Er der en lovgivning om kørsel under påvirkning af alkohol?

Der er en 0% alkoholgrænse for alle under 21 år og for licensindehavere i prøveperioden. Ellers skal førere af små elektriske køretøjer overholde den samme alkoholgrænse som chauffører. 

Kan der opnås en generel driftstilladelse retrospektivt for e-scootere?

Hvis en model ikke opfylder alle de nødvendige krav, kan den eftermonteres. Hvorvidt dette er værd fra et omkostningsperspektiv varierer fra sag til sag. I princippet har producenterne imidlertid muligheden for at få en generel driftslicens for deres modeller.