bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

Dørklokkeknap: Opkaldsknap til dørklokker og dørklokke

Til en dørklokkeknap kan du tilslutte næsten alle almindelige dørklokker og gong-klokker. En repræsentativ dørklokkeknap eller en ringeplade ved indgangsområdet er et stilfuldt skilt til gæster og kunder. Også medarbejdere, familiemedlemmer og du selv kan glæde dig over en dørklokkeknap, der passer til dørsituationen eller facaden.

  • Hvad er en ringeklokke?

  • Hvilken dørklokkeknap findes?

  • Hvilke fordele giver en oplyst dørklokkeknap?

  • Hvordan skal der monteres en dørklokkeknap?

  • Tips til valg af en dørklokke

Ringeklokke nemt

Hvad er en ringeklokke?

En dørklokkeknap signalerer, at nogen ønsker at komme ind i dit hjem eller af andre grunde er nødvendig. Trykknappen udløser ved aktivering en forbundet dørklokke, klokke eller klokke med den. aus. Ved trykket kontakt, der er lukket med det, lyder ringetonen, og andre trykkevarianter afbryder kredsløbet og udløser dermed signalet.

Der er beregnet dørklokkeknap til anvendelse i indgangsområdet eller ved frontpartiet i erhvervsmæssige eller private huse, gårdsporer, værksteder eller lagerhaller. Også inden for bygninger kan knappen styre en dørklokke.

Et felt til dit navn eller en anden påskrift informerer besøgende foran huset, ved hvem der ringer, eller hvad knappen skal bruges til. Nogle producenter tilføjer en neutral dækning ved siden af afdækningen med navnefelt. Du kan bruge dem, når du ikke har brug for navneskiltet.

En fleksibel løsning til virksomheder, kontorer med flere parter samt udlejningshuse og flerfamiliehuse er klokkeplader. De består af flere ringeknapper. Til hver tast hører et eget navneskilt.

 

Hvilken dørklokkeknap findes?

Du kan anvende en dørklokkeknap som selvstændig dørklokkeknap eller tilslutte til et eksisterende fortrådet dørklokkesystem. Der kan vælges varianter med tilslutningsmuligheder til meget forskellige behov: Der er taster til tilslutning på elektroniske dørklokker, batteridrevne dørklokker, elektromekaniske butikker og elektroniske dørklokker med flere kanaler.

Ud over dørklokkeknap og ringeplader til indbygning eller montering, der er indbygget, fås modeller til planmontering. Med sit flade og robuste kabinet er du et godt valg, når du leder efter en ringeklokke til fastgørelse på overfladen.

Hvis der ikke er mulighed for fast kabelføring, får du adgang til en trådløs klokke.

Der tilbydes dørklokkeknap i forskellige metaller som aluminium, trykstøbt aluminium, rustfrit stål og messing samt i plast, herunder akryl og polycarbonat. Almindelige farver er ud over de anvendte metalers farvetoner også hvid, guld, grå, sort, sølv, blå og transparent i skinnende eller mat udførelse.

 
Belyst ringeklokke

Hvilke fordele giver en oplyst dørklokkeknap?

Belyste dørklokkeknap og modeller med oplyst navneskilt er det nemt at se i mørke eller ved dårlig sigtbarhed uden ekstra lys på bygningen. På dørklokkeplader er en belysning vigtig, for at finde den rigtige tast efter skumringen. En oplyst dørklokkeknap har også en fordel i faresituationer.

Moderne LED-kontakter arbejder med LED-lyselementer, der udmærker sig ved et lavt strømforbrug og en lang levetid. Med sensorstyrede LED-ringeknapper tændes og slukkes LED'erne automatisk, når det bliver mørkt og slukkes igen, når der er dagslys.

Trykknappen og belysningen har brug for en strømforsyning afhængigt af model 8 V I produktbeskrivelsen får du at vide, om du kan bruge jævnspændingsstrømforsyninger, vekselspændingstransformere eller begge dele.

 

Hvordan skal der monteres en dørklokkeknap?

Monter dit nye dørklokkeknap på det dertil beregnede sted med skruer, klemmer eller lim. Normalt er der ud over de almindelige vægmontering også en dørfastgørelse eller montering på møbler, for eksempel en modtagesen. Mobile trykknap med trådløs og trådløs trykknap til Smart Home kræver ingen installation. Mange trådløse modeller kan dog efter ønske også monteres fast, så impulssenderen ikke går tabt.

Stil spændingsforsyningen over tilslutningsklemmerne eller kabelklemmerne i tastens kabinet. I forbindelse med trådløse ringeknapper skal du lægge batterierne i senderen.

Ledningsføring eller gennemfortrådning af en ringeklokke er normalt ikke nogen stor akt og beskrevet i den medfølgende vejledning. En strømskema medfølger til de fleste enheder. Tænk allerede ved købet af det passende monteringstilbehør som klemmemateriale og kabel.

Ringeklokke belyst

Sørg for, at ledningerne er uden strøm. Boring til monteringshul i den angivne diameter. Afmonter om nødvendigt forbindelsesledningerne, og før ledningerne dertil på det dertil beregnede sted gennem pakningen eller gummiproppen. Tilslut trådene til klemmerne på knappen, og tryk tætningen op. Forbind også ledninger til lys ved LED-ringeknapper. Fastgør derefter tasten i indbygningsområdet som planlagt.

Udfør om muligt en funktionstest inden slutmonteringen. På den måde kan du være sikker på, at signaloverførslen til klokke eller samtaleanlæg fungerer som ønsket. Placer den i overensstemmelse med dine ønsker, og tryk på den flere gange. Klokkesignalet skal høres hver gang. Hvis det ikke er tilfældet, skal du kontrollere tilslutningerne. Med en trådløs model skal du vælge et andet sted at montagestedet er valgt.

Skriv på modeller med navneskilt også den dertil beregnede papirstrimmel, før du lukker kabinettet.

 

Tips til valg af en dørklokke

Den efterfølgende udstyrsoversigt hjælper dig med at vælge en føler eller tastatur, der passer til dine formål:

Kontakt-belastningsevne

Den maksimale kontaktbelastning beskriver enhedens elektriske egenskaber. Den angiver de elektriske krav, for eksempel til hvilke spændinger og strømme på ringeklokkeseklokkeseklokken er egnet.

Størrelse

Vær ved køb opmærksom på diameter eller monteringsdiameter, indbygningsdybde og højde. Sidstnævnte angiver, hvor langt tasten rager efter montering. Ved ringeknapper til indbygning i betjeningsfelter, rammer, lister og kabinetter er det angivet, hvilken pladetykkelse modellen er egnet til.

IP beskyttelsesklasse IP

Mange knapper er vand- og støvbeskyttet. Ved hjælp af IP-beskyttelsesklasse får du den konkrete kapslingsklasse. Vand- og støvtætte modeller er klassificeret som IP65 eller nyere og designet til ekstreme betingelser og temperaturer fra -30 °C til 60 °C. De er også velegnede til ubeskyttede ydersider af bygninger, til værksteder og produktionshaller. IP44 er Minimumsbeskyttelsesklasse mod vandsprøjt fra alle retninger.

 

 

Kontaktmekanik

En ringeklokke med Piezoelement er mere robust og har længere levetid end en klassisk ringeklokke, hvis kontaktmekanisme arbejder med bevægelige komponenter.