Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    Interessante fakta om bil hi-fi og underholdning

    Ægte musikglæde i bilen er ofte ikke mulig på fabrikken. Mange producenter har anerkendt dette og tilbyder lydsystemer, der er specielt skræddersyet til den respektive model mod et ekstra gebyr. Alternativt kan du få et individuelt hi-fi-system installeret af specialforhandleren for perfekt lyd. Med manuelle færdigheder og viden om emnet er installationen også mulig for erfarne lydentusiaster. Find ud af i denne vejledning, hvad der gør et godt bil-hi-fi-system.

    Hvilke hi-fi-komponenter, du installerer i din bil, afhænger i høj grad af den musik, du kan lide at lytte til. Kombinationen af højttalere og forstærkere vil være helt anderledes for elektronisk musik med meget bas end for en lidenskabelig klassisk lytter. Det er helt op til dig, om du integrerer et usynligt lydsystem i dit køretøj, eller om du ty til en mærkbar komplet konvertering med et helt batteri af subwoofere.

    • HiFi-højttalere til biler: Derfor er det rigtige valg vigtigt

    • Bil hi-fi forstærker: masser af strøm

    • Bil hi-fi-modtager: Systemets kontrolcenter

    • Kabling af hi-fi-højttalere

    • Vores praktiske tip: Hi-fi-sæt til biler er ideelle til begyndere

    • FAQ - ofte stillede spørgsmål om hi-fi til biler

     

    HiFi-højttalere til biler: Derfor er det rigtige valg vigtigt

    Normalt er billige 2-vejs systemer og / eller koaksiale højttalere indbygget i instrumentbrættet på biler i hoveddørene. I mange tilfælde anvendes også enkle bredbåndshøjttalere. Højttalerne er sandsynligvis den vigtigste komponent; du er ansvarlig for det, du hører i bilen. Det er værd at læse et par anmeldelser, inden du køber, og hvis det er muligt, lytte til de ønskede transducere. Hvis du ikke sigter mod en kompleks, komplet konvertering af køretøjets interiør, anbefales det at bruge standardinstallationsstederne til de nye højttalere. Der er specielle højttalersæt, der let passer til almindelige bilmodeller.

    Det plejede at være almindeligt, at tykke 3-vejs-systemer blev integreret i pakkehylden, mens man forsømte køretøjets forreste område. Denne tilgang er ikke det bedste valg med hensyn til lyd og betragtes som forældet. En fornuftig opsætning består af et højkvalitets 2-vejs system i hoveddørene og, hvis tilgængeligt, gode koaksiale højttalere i bagdørene. Disse transducere er alle ansvarlige for kortlægning af mellem- og høje toner. En separat subwoofer giver basen, som er placeret som en stor kasse i bagagerummet eller i reservehjulet for at spare plads. Afhængigt af dine ønsker og budget er der mulighed for at rumme endnu flere højttalere i interiøret. På denne måde kan en imponerende surroundlyd opnås.

     

    Bil hi-fi forstærker: fuld af kraft

    Der kræves en kraftig forstærker, så dine nye højttalere ikke løber tør for vejrtrækning, når rumlydstyrken hæves. I det enkleste tilfælde er en 5-kanals model tilstrækkelig til at betjene højttalerne i front- og bagdørene samt subwooferen. Et alternativ ville være en 4-kanals forstærker til højttalerne og en monoforstærker til subwooferen. Hvis der bruges en centerhøjttaler, kan 5-kanals forstærkeren styre alle højttalere, mens subwooferen får strøm fra en separat mono-forstærker. Mange andre kombinationer med 1-, 2-, 4- eller 6-kanals forstærkere er naturligvis mulige.

    Ud over antallet af tilgængelige kanaler er ydeevnen til en forstærker naturligvis vigtig. En subwoofer kræver normalt mere strøm end diskanthøjttalere og woofere. Dette er den primære årsag til, at bilens hi-fi-fans kan lide at bruge monoforstærkere. Hvis du ikke ønsker at være vært for et technodisco i dit køretøj, er der ikke behov for at bruge en forstærker, der leverer 2000, 4000 eller endnu flere watt RMS-effekt. Kvaliteten af kredsløbene og de anvendte komponenter er meget vigtigere for god lyd end høj ydeevne.

     

    Bil hi-fi-modtager: Systemets kontrolcenter

    I dag kan man faktisk ikke længere tale om en bilradio. Moderne enheder er meget mere end en simpel radio med en cd-afspiller! En moderne bilmodtager er et ægte multimediecenter og kombinerer DAB-radio og CD-afspiller med mp3-afspilning og navigationsfunktion. Tilsvarende enheder er ofte udstyret med en USB-port og kortlæser, som giver dig mulighed for at tilslutte hukommelsessticks eller hukommelseskort. Mange modeller afspiller endda DVD'er: Dette gør det lettere at forkorte tiden i en trafikprop. Derudover kan nogle modtagere bekvemt styres via smartphonen.

    At købe en bilradio plejede ikke at være noget stort; næsten enhver radio passer ind i ethvert køretøj. I dag er enhederne for det meste integreret i bilen, DIN-stikket som sådan findes næppe mere. Når du vælger den rigtige modtager, skal du derfor sikre dig, at der er passende monteringspaneler til dit køretøj. Uden det er installation ikke mulig i de fleste tilfælde. Praktiske DVD-skærme kan også monteres på nakkestøtterne til bagpassagererne. Installation af yderligere skærme er også mulig.

     

    Kabling af hi-fi-højttalere

    Når du har alle komponenterne, er det tid til at starte ledningerne. Et strømkabel køres fra bilbatteriet til elektronikken, som normalt er placeret i bagagerummet. En sikring skal installeres efter maksimalt 30 centimeter (fra batteriet)! Derudover skal du være helt sikker på, at kraftledningens tværsnit er tilstrækkeligt dimensioneret. Hvor tykt kablet skal være afhænger af de anvendte forstærkere. For at lydsignalet fra modtageren skal nå forstærkeren, skal der lægges et cinch-kabel gennem det indre. Du bør ikke spare penge det forkerte sted her og bruge kabler af høj kvalitet uden undtagelse. Sidst men ikke mindst er højttalerkablerne til forstærkeren lagt. Se på vores omfattende sortiment, vi har et bredt udvalg af hi-fi-tilbehør til biler.

     

    Vores praktiske tip: Hi-fi-sæt til biler er ideelle til begyndere

    Hvis du er usikker på, hvilke komponenter du skal vælge, kan du falde tilbage på et af de mange hi-fi-sæt til biler. Nogle forhandlere tilbyder endda specielle sæt, der er optimeret til visse bilmodeller.

     

    FAQ - ofte stillede spørgsmål om hi-fi til biler

    Jeg installerede et nyt system, men på en eller anden måde blomstrer det og summer. Hvad kan jeg gøre imod det?

    Hvis en fejl i installationen kan udelukkes, skyldes problemet sandsynligvis utilstrækkelig strukturbåret lydisolering. Der er specielle isoleringsmåtter (for eksempel baseret på bitumen), der sikrer, at højttalerne ikke får pladen på dørene og bagagerumsklappen til at vibrere.