bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om mobiltelefonbatterier

I tider, hvor næsten ingen kan eller ikke vil undvære deres smartphone, er kraftige mobiltelefonbatterier efterspurgt. Når alt kommer til alt er der næppe noget mere irriterende, end når mobiltelefonen giver op spøgelsen, mens den er på farten, når der ikke er nogen strømkilde til rådighed til at oplade den. Hvis batteriet ikke længere fungerer korrekt, er udskiftningsbatterier nyttige. Du kan finde ud af, hvad du skal se efter, når du køber i vores guide.

  • Hvad er et mobiltelefonbatteri?

  • Hvilke typer mobiltelefonbatterier er der? 

  • Købskriterier for mobiltelefonbatterier - det er det, der tæller 

  • Forlæng batteriets levetid og levetid 

  • Vores praktiske tip: Find power guzzlers 

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om mobiltelefonbatterier 

Hvad er et mobiltelefonbatteri?

Et mobiltelefonbatteri er en akkumulator, dvs. enwiederaufladbaren Energiespeicher,som er specielt designet til at levere strøm til mobiltelefoner og smartphones. Batteriet kan normalt findes bag det aftagelige dæksel på bagsiden af mobiltelefonen, som også indeholder SIM-kortet. På de fleste modeller er batterietmit wenigen Handgriffen entnehmen und einsetzen- praktisk, når det er nødvendigt at skifte batteri. Dette er tilfældet, hvis det ikke længere fungerer korrekt, for eksempel hvis det aflades meget hurtigt, så normal brug af mobiltelefon ikke længere er mulig, eller hvis det ikke længere kan oplades.
Som med alle akkumulatorer har batterier til mobile radioenheder enbegrenzte Lebensdauer. Antallet af opladnings- / afladningscyklusser, som undertiden er specificeret af producenten, fortæller dig, hvor ofte batteriet kan genoplades, men der er faktorer, der påvirker levetiden. Korrekt håndtering er vigtig for at spare på batteriet, optimere driftstiden og understøtte en lang levetid. Dette vedrører blandt andetwie Sie den Akku ladenog hvor meget du udfordrer det med den måde, du bruger din mobiltelefon på. Nedenfor er en oversigt over typer mobiltelefonbatterier, kriterier for at vælge et nyt batteri, når din gamle har givet op, og tip til, hvordan du får mest muligt ud af dit smartphone-batteri.

Mobilbatteri

Hvilke typer mobiltelefonbatterier er der?

Mobilbatteri

Hvilken type batteri det er, defineres normalt af de anvendte materialer. De mest almindelige i dag erLithium-Ionen-Akkus(kort: Li-Ion), ligesomLithium-Polymer-Akkusnogle gange ogsåNickel-Metallhybrid-Akkus(Ni-MH) ogNickel-Cadmium-Akkus(NiCd), hvor sidstnævnte stort set erstattes af Li-ion-batterier på grund af deres modtagelighed for den såkaldte hukommelseseffekt. DetMemory-Effektopstår med nogle batterityper (f.eks. NiCd-batterier), hvis batteriet ikke er helt afladet, før det genoplades. Det “husker” energibehovet og oplades derfor ikke længere ordentligt. Specifikt manifesterer dette sig i et for tidligt spændingsfald. Hvis spændingen falder for langt, leverer batteriet ikke længere energi, selvom kapaciteten (specificeret i mAh) endnu ikke er opbrugt. For batterier af denne type gælder altid: fuldt afladning inden opladning af mobiltelefonen.

Lithium-ion-batterier har ikke dette problem. Hos dem er komplet udledning endda ufordelagtig, fordi de ikke tåler dybe udledninger godt. Det er bedre at oplade Li-Ion-batteriet, når der stadig er 20 til 30% opladning. Lithium-ion-batterier har også den fordel, at de er meget lette og a hohe Energiedichteat have. Dette tilladerkompakte Bauformen mit geringem Eigengewicht- praktisk, især med mobile enheder såsom mobiltelefoner, hvor hvert gram tæller.

Købskriterier for mobiltelefonbatterier - det er det, der tæller

Først og fremmest skal du sørge for, atAkku mit Ihrem Gerät kompatibeler, for at sige det enkelt: det skal passe ind i huset. Du kan nemt finde ud af, om batteriet passer til din mobiltelefon ved at se på produktbeskrivelsen. Alle kompatible enheder er normalt angivet der. Nogle gange viser produktnavnet allerede, hvilken smartphone eller mobiltelefon batteriet er egnet til.

 Et vigtigt kriterium for alle typer batterier er, atKapazität (i mAh, milliampere timer), dvs. den mængde energi, som cellen kan lagre og frigive. Hvis du vil sammenligne produkter, skal du også se påSpannung kast, da batteriets kapacitet bedst kan klassificeres ved hjælp af wattimer. Denne værdi er resultatet af kapaciteten i mAh gange spændingen i V divideret med 1000. Det betyder: Batterier med samme batterikapacitet i mAh, men som har forskellige spændingsværdier, afgiver forskellige mængder energi i timen. Dette har at gøre med det faktum, at kapacitetsspecifikationen skal forstås pr. Volt. Mobiltelefonbatterier i det midterste trecifrede til det høje firecifrede mAh-interval findes i vores butik. Bemærk: Der kræves ikke nødvendigvis en særlig høj kapacitet. Det er vigtigt, at mobiltelefonbatteriet er valgt til at matche din enhed. Hvis du vælger et produkt, der ifølge producenten passer til din mobiltelefon eller smartphone, kan du være sikker på, at batteriet har passende kapacitets- og spændingsværdier.

Mobilbatteri

I vores butik kan du filtrere de tilbudte smartphone-batterier efter hvilke mærker og mobiltelefonmodeller de kan bruges til. Dette gør det nemmere at vælge et passende batteri. I øvrigt:Ladegeräte, USB-Kabel zum Aufladen, Powerbanks und weitere LadetechnikFor alt hvad der har med smartphones at gøre, kan du også finde udskiftningsbatterier og originale batterier i vores onlinebutik.
Et andet aspekt at overveje, når du vælger et batteri er detEnergiedichte. Det angiver, hvor meget energi der kan lagres pr. Volumenenhed eller masse. Dette er relevant, for så vidt en høj energitæthed tillader mindre og derfor mere pladsbesparende design uden at gå på kompromis med ydeevnen. Energitætheden bestemmes af batteritypen. Li-ion-batterier har en forholdsvis høj energitæthed og er derfor særligt populære, når det kommer til batteriudstyr i mobile enheder, der brugerklein, leicht und handlichburde være, stor popularitet.

Forlæng batteriets levetid og levetid

Bortset fra tekniske specifikationer er de fleste mobiltelefonbrugere primært interesseret i:Wie lange hält der Akku durch und wann muss er ersetzt werden? Dybest set kan det (undertiden) givne nummer væremöglichen Ladezyklengive en idé om, hvor lang batteriets levetid sandsynligvis vil være, men både levetiden og tiden indtil næste opladning afhænger af, hvordan du bruger telefonen, og hvordan du håndterer batteriet.

Mobilbatteri

Når man bliver spurgt, hvordan man oplader mobiltelefonbatteriet korrekt, svarede det tidligere: Det er bedst at aflade det altid, inden enheden oplades igen. Dette har at gøre med den allerede nævnte hukommelseseffekt, som blandt andet opstår med NiCd-batterier. Da dette problem ikke længere er et problem med nutidens lithium-ion-batterier, er anbefalingen ændret. Hvis du har et sådant batteri i din smartphone, skal duLadevorgang starten, wenn der Ladestatus circa 20 bis 30 Prozentbeløb. Li-Ion-Akkus vertragen komplette Entladungen nicht gut; hvis du lader dem "løbe tomme" ofte, kan dette have en negativ indvirkning på levetiden. Et opladningsniveau betragtes som "ideelt" for "batteriets sundhed"zwischen 30 und 70 Prozent. Batteripleje inkluderer også at undgå unødvendige opladninger (ifølge mottoet: "Oplad i 10 minutter, inden du går på arbejde"), da opladning altid lægger en belastning på batteriet.

Moderne enheder giver ofte muligheden for „Schnellaufladung“- en funktion, der gør det muligt at oplade batteriet meget hurtigere. Dette kan være nyttigt, når tiden er virkelig kort, men den højere energiforsyning lægger generelt en belastning på battericellen, hvilket kan skade levetiden.
Et andet aspekt er tilbehør. Det tilrådes,hochwertige Kabel und Ladegeräte at bruge, ideelt originale dele fra producenten, for at sikre, at opladningen udføres så blidt og effektivt som muligt.
Sidst men ikke mindst: Både til batteriet og til selve smartphonenextreme Umgebungstemperaturen schädlich. Hvis det er muligt, bør enheden og batteriet ikke udsættes for meget høje eller lave temperaturer. Om sommeren er det for eksempel vigtigt at undgå direkte sollys; om vinteren foretrækker smartphonen at blive i lommen, når temperaturen er meget kold.

Mobilbatteri

Vores praktiske tip: At finde power guzzlers

Det er kun muligt at undgå hyppig opladning, hvis smartphonens energiforbrug minimeres. Det er det værdEnergiesparmodus at bruge og for eksempelDisplay-Helligkeit herunterzuregeln. Funktioner som "roter skærmen", Bluetooth eller GPS-positionering skal også deaktiveres, når de ikke er nødvendige i øjeblikket. Det er også meget vigtigtApps zu identifizieren, die viel Strom verbrauchen. Dette gøres normalt blot via applikationsadministratoren eller de tilsvarende menuer med en appoversigt i smartphoneindstillingerne. Unødvendige apps, der muligvis kører i baggrunden, kan og bør forbruge en masse energideaktiviert oder deinstalliertvilje.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om mobiltelefonbatterier

Hvad betyder "trickle charge"?

Med vedligeholdelsesopladning menes en opladningsproces, der kompenserer for selvafladning af batteriet og således sikrer, at opladningsniveauet forbliver på 100 procent. Vedligeholdelsesopladningen starter, når batteriet oplades og forbliver tilsluttet lysnettet. Dette er ikke gavnligt for batteriets levetid; Generelt anbefales fuld opladning ikke til Li-Ion-batterier, og du bør bestemt undgå at lade mobiltelefonen være på opladeren eller stikkontakten i timevis, når batteriet allerede er fuldt. Dette kan forringe kapaciteten, dvs. reducere ydeevnen og køretiden på lang sigt.

Hvorfor eksploderer mobiltelefonbatterier?

Heldigvis gør de det normalt ikke, men der rapporteres altid om brænding og eksploderende mobiltelefonbatterier - så det kan ske i individuelle tilfælde. Som regel påvirkes lithium-ion-batterier. Årsagen er deres høje energitæthed. Med et intakt batteri bevæger lithiumionerne sig langsomt og "godt doseret" mellem elektrodekamrene, da der er en semi-permeabel skillevæg mellem dem. Hvis denne såkaldte separator er beskadiget, kan det føre til kortslutning, som i værste fald kan få enheden til at antændes. Skader kan være forårsaget af fald, knusning, overdreven varme eller konstruktionsfejl. Hvis en brand bryder ud, er det bedre ikke at slukke den med vand, ellers kan en eksplosion faktisk følge. Tør kemikalie er det bedre valg. For at gøre dit sind roligt: sandsynligheden for, at et smartphone-batteri begynder at brænde, er ekstremt lavt.