bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om LED-udendørs spotlights og LED-lyskilder

Hvor hurtigt skete det. I mørke er det let at overse en ubelyst begrænsende stilling, når man parkerer et firmakøretøj. Uheldet er allerede sket.

Eller endnu værre: Leverandører og kunder finder ikke deres virksomhed med det samme, bare fordi skilte, firmategn eller indgangsparti til virksomhedsbygningen ikke er tilstrækkeligt belyst.

Imidlertid kunne sådanne uheldige hændelser let undgås med effektiv belysning.

Vi vil forklare, hvordan du kan sætte din virksomhed i det rigtige lys med moderne LED udendørs spotlights og også spare meget på driftsomkostninger.

  • Hvad er en LED-spotlight?

  • Hvad er fordelene ved LED-spotlights?

  • Hvilke forskellige LED udendørs spotlights er der?

  • Sådan finder du den rigtige LED-spotlight

  • Ofte stillede spørgsmål om LED udendørs spotlights

 

Hvad er en LED-spotlight?

En moderne LED-projektør med 30 W strøm.

LED-spotlights er kraftige lamper, der genererer lys ved hjælp af LED'er (Light Emitting Diode).

I modsætning til glødelamper, der udsender deres lys sfærisk, har lysdioder kun en stråleretning med en designrelateret åbningsvinkel. Og præcis denne lyseffekt i en bestemt retning er ønskelig for spotlights. Omfattende refleksspejle, der afleder lyset i en bestemt retning, er derfor ikke nødvendige.

Hvis du vil vide mere om den nøjagtige funktion og struktur af en lysemitterende diode, finder du interessante oplysninger og detaljer, der er værd at vide i vores lysemitterende diodevejledning.

Til LED-guiden
 

Hvad er fordelene ved LED-spotlights?

LED-spotlights giver mange uovertrufne fordele. Vi har angivet nøjagtigt hvilke der til dig:

Sparer elektricitet

Den vigtigste fordel ved en udendørs spotlight med LED'er er den enorme strømbesparelse. Med næsten samme lyseffekt forbruger LED-spotlights mindre end 10% af den strøm, som en konventionel halogen-spotlight ville kræve.

Beskeden varmeudvikling

I modsætning til halogenlamper med glødelampe genererer LED udelamper signifikant mindre varme. Da elektriciteten hovedsageligt omdannes til lys og ikke varme, har LED-spotlights et enormt energibesparelsespotentiale.

Langvarig illuminator

Glødetrådene i halogenlamper udsættes for aldring og er meget følsomme over for vibrationer. Dette fører til en kort levetid med høje fejlfrekvenser.

Lave driftsomkostninger

Ud over det lave effektbehov elimineres også omkostningerne ved at skifte belysning med LED-spotlights. Fordi LED-lamper let kan modstå 15.000 driftstimer og mere.

Nem tilslutning

På grund af det lavere strømforbrug er det let muligt at betjene flere lyse udendørs spotlights med LED på én strømforbindelse. Ingen kompleks underfordeling skal installeres.

Høj skiftestabilitet

Ud over den lange levetid lyser LED-lamper også gennem deres høje skiftemodstand. Dette betyder, at disse lys ideelt kan kombineres med bevægelsesdetektorer, der automatisk tænder og slukker lampen.

Let vægt og kompakt design

Udendørs spotlights bliver mindre og lettere. Som et resultat behøver beslagene eller mastene ikke længere at være udformet som massiv. Derudover kan de udendørs lyskastere også installeres på virksomhedsbygninger meget lettere og diskret.

Individuel lysfarve

Afhængigt af de anvendte lysdioder udsender lygterne lys med en bestemt farve. Farvetonen kan være mellem varm hvid, neutral hvid og dagslys hvid eller kold hvid. RGB spotlights kan producere farverne rød, grøn og blå samt utallige blandede farver.

Oplyst lager

Et lyst firmafirma sikrer maksimal sikkerhed.

Takket være deres høje skiftestabilitet er LED-spotlights også ideelle til betjening med bevægelsesdetektorer.

 

Mere information om lys farve

En lyskildes farvetone eller farveindtryk kaldes farvetemperatur. Farvetemperaturen er angivet i Kelvin (K).

Jo højere værdien i Kelvin er, jo mere skifter farven fra farven rød til gul og hvid til blå.

LysfarveLyskilderFarvetemperatur i Kelvin
VarmhvidStearinlys, glødelamper, halogenlamper, LEDUnder 3300 K.
NeutralhvidFotolamper, xenonlamper, lysstofrør, LED3300 - 5300 K.
Dagslys hvid eller kølig hvidBlitz, lysstofrør, lysdioder, middagssolOver 5300 K.
 

Hvilke forskellige LED udendørs spotlights er der?

LED-projektør

Klassiske LED-spotlights til udendørs brug kan bruges som bygningsbelysning eller til objektbelysning. De giver en høj lysstyrke og skiftes ideelt via en tidskontrol.

Til LED-spotlights
 

LED-lys med bevægelsessensor

Med den passive infrarøde (PIR) bevægelsessensor reagerer disse lyskastere på bevægelser. Lyset tændes kun, når det virkelig er nødvendigt. Dog skal der tages et par ting i betragtning under samlingen, som det følgende praktiske tip viser.

Til LED-spotlights med bevægelsesdetektorer
 

RGB LED spotlight

Ved hjælp af RGB-spotlights kan farvetonen i det udsendte lys tilpasses perfekt til individuelle behov. For eksempel kan farverne på firmaets logo fremhæves imponerende.

Til RGB LED-spotlights
 

Solar LED-spotlight

LED-sollys kan hurtigt installeres uden megen installation. Dette gør dem ideelle til skiltbelysning eller til områder, hvor det er vanskeligt at lægge en strømledning.

Til LED-lyskastere
 

Vores praktiske tip

For at armaturer med PIR-bevægelsesdetektorer skal fungere effektivt, skal de installeres korrekt. Sensorens detekteringsområde er opbygget som en ventilator og har forskellige åbningsvinkler og intervaller afhængigt af modellen. Da sensoren er passiv udsender den ikke nogen stråling, men registrerer kun den infrarøde varmestråling i et bestemt område.

Hvis varmekilden (køretøj, person eller kæledyr) bevæger sig i dette område, tændes LED-lampen automatisk. Lysstyrken, som udelyset skal tændes til, og belysningens varighed kan indstilles individuelt.

Den bedste måde at registrere bevægelser er, når en person bevæger sig over sensorens "synslinie". Hvis en person nærmer sig sensoren direkte, genkendes bevægelsen meget sent. Dette skal tages i betragtning, når du vælger lokationen. Det meste af den anbefalede monteringshøjde findes i den tekniske dokumentation.

En bevægelse på tværs af sensoren "synslinie" fører til en pålidelig detektion af bevægelsen.

 

Sådan finder du den rigtige LED-spotlight

Når du vælger den rigtige LED-spotlight, er der forskellige aspekter at overveje:

Anvendelsesområder

Hvis du effektivt ønsker at belyse besøgende parkeringsplads, facaden på virksomhedsbygningen eller det store firmalogo, er lyse spotlights vigtige. Hvis det område, der skal belyses, er ret lille, er LED-lygter fra den lavere ydelsesklasse egnede. Nogle af dem er endda udstyret med et solcellemodul og kan bruges næsten overalt. 

 

Lysstyrke

Lysintensiteten, dvs. hvor meget lys en lampe udsender, gives i lumen (lm). Hvis du sætter lyseffekten i forhold til strømforbruget i watt (W), kan du afgive en erklæring om effektiviteten af spotlighten med lyseffekten eller værdien lumen pr. Watt.

 

Installationsplacering

Hvis LED-lysene er installeret udenfor, skal de monteres så vejrbestandigt som muligt. Hvis dette ikke er muligt, skal de udendørs lyskilder, der udsættes for vejret, have den krævede IP-beskyttelsesklasse (f.eks. IP65). Mere detaljeret information om beskyttelse mod kontakt / fremmedlegemer og fugt / vand kan findes i vores IP-beskyttelsestypeguide.

Til IP-beskyttelsestypeguiden
 

Strømforsyning

De fleste udelys er tilsluttet direkte til 230 V lysnettet. Da det ikke altid er muligt at lægge en strømledning, er der også LED udendørs lyskastere med indbyggede batterier og solceller. I dette tilfælde har LED'ernes lave strømforbrug en positiv effekt.

 

Bevægelsessensor

Spotlights med bevægelsesdetektorer er især nyttige i områder, hvor besøgende, kunder eller andre mennesker ikke kender området. Dette minimerer risikoen for ulykker. Bevægelsesdetektorerne sikrer også, at belysningen kun tændes, når det er nødvendigt.

 

Vores praktiske tip

LED udendørs lyskastere med bevægelsesdetektorer er også ideelle til at sikre din virksomheds lokaler. Specielt fjerntliggende og forvirrende områder kan beskyttes meget godt takket være bevægelsesdetektorer. Hvis uautoriserede personer forsøger at få adgang på en usædvanlig måde, vil de straks blive opdaget i det skarpe lys.

 

Ofte stillede spørgsmål om LED udendørs spotlights

Vil du foretrække at bruge sollys eller permanent tilsluttede udendørs LED-spotlights?


Sollys med jordspids og LED-teknologi er ideelle til en privat have. Især når der ikke kræves høj lyseffekt til belysningen. Derudover er der normalt ingen vejrbestandige strømforbindelser på de nødvendige steder i haven. Hvis der kræves et højt lysudbytte, fordi det objekt, der skal belyses, er stort og længere væk, er LED-spotlights med en nettilslutning den bedre løsning. Selv hvis installationen er mere kompleks.

Hvordan justeres farvetonen for RGB-spotlights?

Afhængig af versionen indstilles lysfarven ved hjælp af en kontrolenhed eller en fjernbetjening.

Hvor mange lamper kan tilsluttes et 230 V kredsløb?

Som regel smeltes de enkelte AC-kredsløb med 16 A. Ved en driftsspænding på 230 V resulterer dette i en maksimal belastning på 3680 W. Den tilsluttede belastning af alle LED-lamper eller lyskastere, der betjenes på dette kredsløb, må ikke overstige denne værdi i alt.

Skal et udendørs spotlight nødvendigvis have IP65?

En udendørs lyskaster skal kun have beskyttelsesgrad IP65, hvis den er installeret udenfor uden beskyttelse. Da de er beskyttet mod vandstråler, har de udendørs spotlights ikke noget imod, at de utilsigtet sprøjtes med haven slangen. Hvis det udendørs spotlight ikke er installeret i haven, men på huset eller uden for under taget, behøver det ikke at have beskyttelsesklasse IP65. I dette tilfælde er beskyttelsesklasse IP44 fuldstændig tilstrækkelig.

Hvorfor skifter nogle bevægelsesdetektorer ofte uden nogen åbenbar grund?

Der er mange grunde til, at bevægelsesdetektorer tilsyneladende skifter uden grund. Det er ofte en forkert justering. Derefter reagerer bevægelsesdetektorer på personer eller køretøjer uden for ejendommen. En anden årsag kan være en udblæsningsluftåbning i detekteringsområdet, hvorigennem varm luft slipper ud. Men dyr som katte eller fugle kan også udløse bevægelsesdetektorer. Selv den fordampende kulde af et vådt ark, der blæses forbi, kan være tilstrækkeligt til, at bevægelsesdetektoren kan skifte.