bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Inden i vekselstrømsmotorerne er der trefasede og enfasede motorer. Hvad er forskellen mellem de to? Svaret er statoren. Trefasede motorer har tre spoler, der forskydes med 120°. Enfasede motorer har på den anden side en hovedudvikling og et hjælpeforløb, der veklser med 90°. Trefasede motorer har to forskellige typer motorer: de synkrone og asynkrone trefasede motorer.

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om trefasede og enfasede motorer

Uanset om effektiv effekt, levetid eller hastighed - AC- og trefasede motorer adskiller sig fra jævnstrømsmotorer i forskellige aspekter. Disse to motortyper er ikke direkte kongruente. I vores guide finder du ud af, hvor nøjagtigt de to motorer er forskellige, og hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du køber.

  • Hvad er trefasede, og hvad er vekselstrømsmotorer?

  • Hvordan adskiller de to varianter sig?

  • Hvad skal man overveje, når man køber maskinerne?

  • KONKLUSION

 

Hvad er vekselstrømsmotorer, og hvad er vekselstrømsmotorer?

Grundlæggende set har begge typer motorer den samme funktion: De konverterer elektrisk energi til en mekanisk bevægelse. Det viser tydeligt ligheden med andre elektromekaniske drevteknologier og differentieringen fra forbrændingsmotorer. Men her slutter allerede lighederne med andre elektriske motorer og også mellem trefasede og enfasede motorer.

 

Hvordan adskiller de to varianter sig?

Differentiering ved navn illustrerer allerede de forskellige strømforsyninger. Dette påvirker design, ydelse og anvendelsesområde for de to motorvarianter:


Vekselstrømsmotorer

Navnet på trefasemotorerne kan spores tilbage til forsyningen med en trefaset vekselstrøm. Motoren skal forsynes med denne strøm via tre separate ledere, så omdannelsen af det elektriske til mekanisk kraft er noget mere kompliceret. I selve motoren er der tre cirkulære eller stjerneformede elektromagnetiske spoler, som er i en vinkel på 120 ° til hinanden. Hvis disse periodisk leveres med en vekslende spændingsforskydning fra de andre spoler med 120 °, aktiveres de individuelle magnetiske spoler forskelligt.

I princippet følger implementeringen af en normal elektrisk motor: Ændringen i retningen af det roterende magnetfelt på grund af spolerne i den eksterne stator, som leveres på forskellige tidspunkter, virker på en bevægelig rotor i midten - bestående af for eksempel en yderligere magnet. Fra dette overføres den mekaniske bevægelse til tilsluttede elementer, såsom en skaft.

Trefasede motorer kan opdeles i to underkategorier: synkrone og asynkrone trefasede motorer. Den største forskel er, at frekvensen af rotoren og magnetfeltet er den samme for synkronmotorer og forskydning for asynkronmotorer. Asynkronmotorer er mere robuste og billige at fremstille og er derfor mere udbredt end deres synkrone modstykker.

Vekselstrømsmotorer

AC-motorer betjenes også med trefaset vekselstrøm, men bruger kun en fase af strømmen. Derfor omtales de også som enfaset vekselstrømsmotor, udtrykket AC henviser til skiftespændingen i den anvendte fase.

I modsætning til trefasede motorer angiver brugen af kun en fase ikke retningen på magnetfeltet i vekselstrømsmotoren. Derfor kræver disse motorer yderligere komponenter, der bestemmer magnetfeltets retning og hjælper, når motoren starter.

Da vekselstrømsmotorerne kun bruger en fase, bruges de hovedsageligt i applikationer med lav effekt. Disse motorer kan også opdeles i synkrone og asynkrone varianter.

 

Hvad skal man overveje, når man køber maskinerne?

Som for enhver type elektrisk drev er de grundlæggende tekniske data, såsom nominel spænding og strøm, driftstemperatur og den krævede effektivitet, vigtige faktorer for trefasede og enfasede motorer, som skal tages i betragtning, når der tages en købsbeslutning. Derudover skal du være særlig opmærksom på følgende købskriterier:

Type beslutning: Lige i begyndelsen af overvejelserne skulle det være spørgsmålet om den anvendte motortype, hvorved trefaseversionerne primært er egnede til ydelses-krævende opgaver, mens AC-drevene er egnede til applikationer med lavere udgange.

Nominel hastighed: De enkelte varianter af motorerne har forskellige hastigheder. Denne nøgletal fortæller dig, hvad den maksimale motoreffekt er i omdrejninger pr. Minut. Der skal tages hensyn til den nominelle hastighed, da mulighederne for den ønskede anvendelse af motoren afhænger af den.

Design / type: Designet påvirker normalt også typebeslutningen, da vekselstrømsmotorer generelt er mindre og derfor kan bruges i en lang række forskellige områder. Ud over størrelsen er der andre aspekter, der skal overvejes her: Konstruktionskategorierne giver information om montering og justering af motoren: B3 eller B14, for eksempel, står for horisontalt justerede motorer. Førstnævnte har fødder til montering, sidstnævnte har en flange. IP-standarderne angiver også egnethed til hårdere miljøforhold. Afhængig af den påtænkte anvendelse er deres rolle ekstremt vigtig og skal derfor tages i betragtning.

 
 

KONKLUSION

AC- og trefasede motorer er forskellige typer motorer, som imidlertid komplementerer hinanden perfekt på grund af deres forskelle i den måde, de imødekommer de respektive krav. Ved hjælp af vores guide kan du også finde det rigtige produkt til din løsning. Du kan også finde yderligere oplysninger om de enkelte motorer på de detaljerede produktsider.