bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

WLAN-access points: Forbindelse til trådløs internetadgang

  • Funktionen af et WLAN-access-points

  • Apparater til virksomheder og private brugere

  • Købekriterier for WLAN-access-points

  • Vores praxistipp: Anvend flere Wireless-Access-Points

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om WLAN-adgangspunkter

  • Konklusion: Finde de rigtige modeller til alle formål

WLAN adgangspunkter
 

Funktionen af et WLAN-access-points

Et WLAN-access point fungerer som et centralt kontaktpunkt for WLAN-kompatible enheder, der skal forbindes med det lokale netværk. Med sådan en basisstation kan du stille trådløs internetadgang til rådighed for brugere, udvide dit eksisterende WLAN og/eller øge WiFi-overførselsrate's ydeevne. De kan anvendes både i hjemmet, på kontorer, i skoler, inden for sundhedsvæsenet og i industrien.


Sådan fungerer et WLAN-access point:

WLAN-kompatible enheder kan forbindes med access point (ofte med AP forkortet) for at få adgang til det lokale netværk eller internettet. WLAN-AP forbindes med netværket via LAN-kabel og spænder dit eget WLAN op.

Om nødvendigt kan der opstilles flere AP'er, så alle brugere har adgang til dem over hele linjen. Også gamle routere, som ikke længere er tjente, kan overtage funktionen af et adgangspunkt.

WiFi Access Point
 

Apparater til virksomheder og private brugere

Også WLAN-routerens ydeevne i hjemmet kan forbedres med et WLAN-AP. Vægge, døre og endda indretningsgenstande kan afsvække WLAN-signalet fra en router, så du ikke har et stærkt signal i alle områder i huset. I dette tilfælde kan routeren kobles med en anden basisstation, så du kan surfe hurtigt, sikkert og stabilt på internettet i hele huset - og derudover ved behov.

I øvrigt: I hjemmet anvendes der ofte billigere udstyr, som kun har få muligheder for at ansætte. Professionelle business-programmer giver ofte ekstra funktioner, herunder for eksempel central administration af flere WLAN-adgangspunkter via en tilsvarende software-pakke eller mulighed for at opdele separate SSID'er i brugergrupper og konfigurere forskellige sikkerhedstrin. Også specielle versioner af trådløse adgangspunkter med vejrbestandige kabinetter til udendørs brug kan anvendes i store virksomheder.

Alle typer af WLAN-adgangspunkter administreres som regel via en web-overflade. Denne er som regel nem at betjene ved apparater derhjemme, men giver ved adgangspunkter til virksomheder flere indstillingsmuligheder til erfarne IT-eksperter.

 

Købekriterier for WLAN-access-points

Ved køb af en enhed bør du på forhånd kontrollere, hvilke funktioner du har brug for, og hvordan og hvor du vil montere enheden.


Overførselshastighed, WLAN-standarder og dual-band:

Et af de vigtigste salgskriterier er transmissionshastighed. Kontroller derfor inden købet den maksimale hastighed for dataoverførslen fra din valgte model, se de understøtter WLAN-standarder og se, om access point er kompatibelt med dine tilgængelige produkter. Aktuelle WLAN-standarder er Wi-Fi 4 (IEEE802.11n) og Wi-Fi 5 (IEEE802.11ac) samt efterfølgeren Wi-Fi 6 (tidligere 802.11ax), der fortsat vil bruge frekvenserne 2,4 GHz og 5 GHz.

WiFi-standardEffekt
802.11b11 Mbit/s
802.11g54 Mbit/s
802.11g++125 Mbit/s
802.11n300 Mbit/s
802.11ac867 Mbit/s

Mange WLAN-basestationer anvender to forskellige radiofrekvenser til dataoverførsel. Beslut dig for en enhed med Dual-Band , har du ved siden af frekvensområdet med 2,4 GHz også området med 5 GHz til rådighed. Ved nogle trådløse adgangspunkter har du mulighed for at oprette forskellige SSID'er med 2,4 GHz eller 5 GHz til forskellige brugergrupper. Praktisk: Nogle modeller flytter automatisk det nuværende Dual-Band-udstyr over på det mindre overløbende frekvensbånd.

Design:

Designet spiller især en vigtig rolle, når enheden skal monteres på et synligt sted. Mange Access point-enheder får du med indbyggede antenner, men der findes også modeller med to eller flere drejelige antenner. I vores online shop finder du den rigtige enhed i kompakt størrelse til ethvert behov og enhver smag - nogle lignende røgalarmer, andre er flade og firkantet eller kan sammenlignes med den klassiske form af WLAN-routere.

Montage;

Enhederne forsynes med strøm enten via strømforsyning eller via netværket. Hvis du ikke har en ledig stikdåse parat i det område, hvor WLAN-AP skal anvendes, skal du være opmærksom på, at den valgte model Power over Ethernet (ofte forkortet med PoE) understøtter og kan få strøm via netværket. Denne teknologi giver dig mere fleksibilitet ved montering.

De fleste AP'er kan placeres lige så godt som en hvilken som helst router, men mange producenter giver dig flere muligheder. En stor del af modellerne er designet til væg- eller loftsmontering, udendørs-varianter får du som regel med specielt monteringssæt til vægge eller stolper.

Sikkerhed og kryptering:

For at ingen uautoriseret adgang til dit netværk skal du sætte sikre krypteringsstandarder som f. eks. WPA eller WPA2. For større brugergrupper er særlige adgangskontroller, gruppe- og gæstenetværk-indstillinger interessante.

 

Yderligere funktioner

En så intuitiv, webbaseret brugergrænseflade som muligt er fordelagtig for alle brugergrupper. Indstillingsmuligheder med adgangsrettigheder, LAN-porte eller tilslutningsmuligheder til kabelbundne enheder som for eksempel printere, VLAN-understøttelse eller tildeling af netværksressourcer er nyttige for både virksomheder og private brugere. Outdoor-varianter har derudover som regel et vandtæt kabinet, nogle er forsynet med integreret lynafleder. Kontroller også, hvor mange klienter - altså WLAN-kompatible enheder - der er beregnet til en enhed.

 

Vores praxistipp: Anvend flere Wireless-Access-Points

Hvis du vil forsyne et større område med stabilt net, kan grebet om flere adgangspunkter, du parrer med hinanden – også i private områder, betale sig. For at sikre en så gnidningsfri installation og betjening som muligt samt automatisk valg af clients ved positionsskift anbefales WLAN-access-points fra samme producent.

 

FAQ - ofte stillede spørgsmål om WLAN-adgangspunkter

Hvordan kan flere AP administreres?

Via en webbaseret brugerflade kan du konfigurere hvert enkelt access point enkeltvis. En lang række enheder kan ligeledes administreres centralt via en administrationsbrugergrænseflade. Med mange software-løsninger kan du få vist diverse oplysninger om brug eller udnyttelse af de enkelte modeller.

Skal brugeren manuelt forbinde sine slutenheder med en anden WLAN-basestation ved lokalisering?

Ved tilsvarende konfiguration af AP'erne skifter din enhed på ny placering til den næste tilgængelige AP. Som regel kan du næsten ikke følge det skift, der sker i det optimale tilfælde uden forsinkelse og afbrydelse.

Hvor mange klienter understøtter en enhed samtidigt?

Det afhænger af den valgte model. Hvis du vil stille dette accesspoint til rådighed for mange brugere, bør du kontrollere, om der er relevante oplysninger ved købet. Nogle modeller understøtter op til 50 klienter samtidig, andre er designet til 100 eller flere.

 

Konklusion: Finde de rigtige modeller til enhver anvendelse

Hvis der via WLAN også skal sendes data om forbindelsen, er moderne enheder, som behersker 802.11n- eller 802.11ac-standarden, at foretrække frem for ældre varianter. Den maksimale overførselshastighed bør også overholdes, så Client-apparaterne med god ydeevne kan kommunikere med hinanden. Hvis et stort område skal dækkes på pålidelig vis, kan flere modeller kobles sammen. I dette tilfælde skal antennen også kunne udskiftes, så du i givet fald kan vælge mere effektive enheder for at maksimere WLAN-rækkevidden og optimere forbindelsen.

Bemærk: Alle apparater skal være kompatible. I det professionelle miljø er det en fordel, hvis AP'erne kan udvides uden større besvær og let kan kommunikere med hinanden for at sikre en ensartet forvaltning af alle adgangspunkter.