binaries/content/gallery/ccpjunior-se/banners/landing-pages/campaign-pages/energi/energi-1280x200dknew.png/energi-1280x200dknew.png/hippogallery:original

Energibesparelser: Hjælp dig selv

En vigtig udfordring for fremtiden er det omdiskuterede klimaspørgsmål, og hvordan vi mennesker påvirker miljøet. Man har måske svært ved at ændre gamle vaner, for eksempel at cykle i stedet for at tage bilen, droppe flyet og alt det man burde gøre. Men selv en lille ændring i den rigtige retning er bedre end ikke at gøre noget overhovedet. Hver lille forbedring tæller. Selvom det kan virke latterligt er det, ganget med 60 eller 160 millioner mennesker, gør du en forskel.

 

Uanset om det er din egen husstand eller det firma, hvor du arbejder, kan et par enkle foranstaltninger, der også er lette at implementere, have en positiv effekt på vores planet og dens bevarelse.
I modsætning til hvad du måske synes, er energibesparelse enkel og billig, og der er mange områder, hvor enkle og effektive tip kan anvendes:

 

TRIN 1: Spar el med LED

 

 

LED-pærer er ideelle til at spare energi og kan skabe en hyggeligere stemning. Men frem for alt imponerer de med deres effekt og levetid på op til 50.000 driftstimer. Det er muligt at spare op til 80% energi i modsætning til almindelige glødepærer. Derudover afgiver de ikke varme, og de kan tilpasse sig alle typer af belysning.

LED - Loftslampe LED-væglamper LED-lampe

 

TRIN 2: Find strømslugerne

 

Hvordan reduceres energiforbruget?

Som forbruger ved du ofte ikke, hvad der er angivet på din elregning, og hvad du kan gøre for at påvirke den. Ting, der unødvendigt koster, for eksempel fuldopladte batterier, der fortsat oplades; standbytilstand eller brug af gamle elektriske apparater. For at spare energi er det vigtigt at vide dets elforbrug. Energiommålere registrerer mængden af elektricitet der forbruges af en enhed under drift eller i dvaletilstand. At kunne se, hvad der koster penge, gør det lettere at blive motiveret til at ændre adfærd og spare på energien.

Energiomkostningsmåler Afbryder - Skinnemontering Stikdåse med afbryder Schuko

 

TRIN 3: Spar på vand og varme

 

Spar vand

Vi tænker sjældent på hvor meget vand vi forbruger hver dag. Det løber op i cirka 140 liter om dagen. Dette inkluderer personlig hygiejne, toiletskyl, opvask, tøjvask, madlavning, drikke osv. Hvordan skal man reducere dette? Færre brusebade er måske ikke så hygiejnisk.
Hvad du kan gøre i stedet er, at begynde at bruge vandsparere eller vandstopper, der er designet til at regulere vandstrømmen for at reducere vandforbruget på langt sigt. De kan fastgøres til næsten ethvert hygiejnisk system såsom bruserhoved eller haveslange.

 

Spar el ved opvarmning

God regulering og optimale varmeindstillinger sparer energi, reducerer driftsomkostninger og beskytter miljøet. Moderne varmekontrol øger ikke kun komforten i opholdsstuer og soveværelser, de leverer også sofistikerede funktioner til optimeret energiforbrug og omkostningsbesparelser.

 

 
 

TRIN 4: Brug solenergi

 

Med et solcelleanlæg tilpasset husets tag, eller på arbejdspladsen, kan du varme vand med gratis solenergi. I godt vejr kan du sænke de daglige omkostninger ved varmt vand med i gennemsnit på 70%. Om sommeren kan du spare op til 100%. På bare få år kan de besparelser du foretager ved hjælp af solteknologi, dække de oprindelige investeringsomkostninger.
En anden fordel er, at du ikke længere er så afhængig af stigende olie- og gasomkostninger.

Solopladere Solcelleanlæg Solbatteri Solvarmesystemer