Smart og struktureret bygningskabelføring fra Digitus

Juni 2020. Med kabelføringsporteføljen fra Digitus udvider Conrad Elektronik sit omfattende sortiment inden for bygningsteknologi til professionel brug.

"De stigende datamængder i vores digitale tidsalder udfordrer bygningsinfrastrukturen ved, at den kontinuerligt skal videreudvikles. En struktureret bygningskabelføring muliggør overførslen af store mængder data med den bedst mulige energieffektivitet," udtaler Sven Prang, der er produktmanager hos Conrad Elektronik. "Med de fleksible, skalérbare og langtidsholdbare løsninger fra Digitus tilbyder Conrad Elektronik sine kunder en fremtidssikker pakke." Kabelføringsudvalget fra Digitus svarer til den aktuelle teknologi og tager højde for de nye industristandarder IEEE802.3at og 3bt til PoE-programmer (Power over Ethernet). 

En struktureret kabelføring, også kendt som universal bygningskabelføring eller universal kommunikationskabelføring, er et koncept til neutral kabelføring i og mellem bygninger. Digitus tilbyder en komplet løsning – med en bred portefølje for en kraftfuld og ren infrastruktur – til alt fra serverrummet, kabelføringsruten til underfordelingen af terminalerne. Den indlysende fordel ved en struktureret bygningskabelføring er PoE-strømforsyningen til terminalen. Energiforsyningen sikres via Ethernet-datakablet, hvilket gør en ekstra strømforsyning overflødig. Hvad angår strømforsyninger, skelnes der mellem koncepterne End-span og Mid-span. Med End-span er selve kontakten en PSE (Power Sourcing Equipment) og forsyner dermed de tilsluttede terminaler med elektricitet. Mid-span-løsningerne er tilgængelige til applikationer baseret på kontakter, der ikke er PoE-kompatible. Her er en PoE-injektor forbundet som en PSE mellem afbryderen og terminalen for at forsyne dem med strøm via Ethernet-kablet.

Rygraden i enhver IT-infrastruktur, og dermed også i den strukturerede bygningskabelføring, er serverrummet – eller, i mindre skala, netværkskabinettet. Conrad forhandler alle de relevante Digitus-komponenter i sit sortiment, herunder 24-ports patchpanelet, Mini GBIC-modulet (SFP), blæsere, OM4-patchkabler samt en LC OM4-splejseboks.

Kabelforbindelsen skal opfylde forskellige krav, muliggøre en hurtig udveksling af store datamængder samt tilbyde en stor pålidelighed. En kombination af glasfiber- og kobberkabelføring anbefales især, når det omhandler en lodret kabelføring. Mens glasfiber er særligt velegnet som et medium mellem serverrummet og etagesplitteren, er kobberkabelføringen stadig det bedste valg, når du skal tilslutte til terminalen. Her tilbyder Conrad eksempelvis de PoE-kompatible CAT.7 S/FTP Simplex-installationskabler med AWG/23/1-kobbertrådsledere fra Digitus-porteføljen.

Underfordelingen handler om at distribuere den centrale kabelføring decentralt til terminalerne. Strømforsyningen på de enkelte arbejdspladser leveres via de såkaldte konsolideringspunkter. Disse består af GHMT-certificerede Keystone-moduler i tilpassede beholdere, der installeres på skriveborde, forsænkede lofter, undergulvssystemer eller dobbeltgulve, og som er direkte forbundet til signalafbryderne. Den klassiske etagesplitter er ikke længere nødvendig. 

Med sin portefølje dedikerer Digitus sig fuldt ud til en struktureret bygningskabelføring – fra serverrummet til arbejdspladsen og terminalen. Komponenterne kan anvendes fleksibelt, så der nemt kan foretages ændringer i bygninger og systemer, og hele infrastrukturen kan tilpasses alt efter behov.

Se produkter >