Hvad er en internetradio? Hvordan fungerer en wifi-radio?

En internetradio, ofte kaldet en netværksmusikafspiller eller wi-fi-radio, er en enhed der modtager og afspiller musik fra computeren, internetradiostationer eller online musiktjenester via hjemmenetværket.

> Se vores udvalg af internetradioer

Baggrund

Tidligere blev det meste musik solgt på cd'er, men siden MP3-afspilleren blev introduceret, er cd'er forsvundet mere og mere. Dette skyldes hovedsageligt, at musikken på cd'er er ukomprimeret. Som følge heraf, er musikfilerne så store, at det er meget kompliceret at sende dem via internettet eller til en MP3-afspiller. Takket være MP3-afspilleren og enkeltheden ved at konvertere og komprimere cd-musik, gemmes næsten al musik i et digitalt format og som lydfil på computeren. De mest almindelige formater er MP3, WMA, RealAudio og AAC.

Komprimeret musik er blevet det musikformat, du elsker, og med god grund: Det er meget nemt at gemme, transportere eller sende online. Sange er også forsynet med et "tag" og er dermed lettere at finde og dele med dine venner.

MP3-musik var meget populært for 10 år siden, men den eneste måde at nyde det var via specielt MP3-software på computeren. Ved at lagre musik bruges computeren faktisk som en slags Hi-Fi-system. I det stadigt voksende multimedielandskab er alting nemmere med MP3-musik.

I de senere år har MP3-afspillere udviklet sig meget, og du kan også lytte til musik med din mobiltelefon. Men de har en ulempe: de har ikke så meget lagerplads som computeren. Så der er behov for en løsning ...

Internetradio

Og den løsning er også kommet; internetradio, også kaldet netværksmusikafspiller. Du tilslutter den til en router (trådløs), (ofte Wi-Fi B-standard eller Wi-Fi-G standard kompatibel), og denne router er så forbundet til dit hjemmenetværk og computer.

Via den trådløse forbindelse kan internetradioen få adgang til brugerens musiksamling på computeren, men den søger også efter internetradiostationer og online musiktjenester.

Tilbehør

Til internetradio har du brug for en (trådløs) router der forbinder radioen med internettet. Hvis du også vil bruge internetradio andetsteds, f.eks. på øverste etage eller i kælderen, har du brug for dLAN.

Hvad er dLAN?

dLAN står for Direct Local Area Network. Med dLAN-adapteren kan du oprette et ekstra netværk over dit netværk til internet og lyd. Med adapteren forbinder du internetradioen til routeren uden at skulle have en masse bøvl med kabler. Netværkstrafikken sker gennem dit netværk.

Tilslut en adapter til din router og tilslut den anden adapter til din internetradio. Så kan du nyde din musik i på 1. etage, i kælderen eller et andet sted, hvor internetforbindelsen er dårlig.

Fordelene:

  • Det er trådløst
  • Du vil ikke mangle lagerplads, fordi du bruger computerens kapacitet
  • Du kan høre musik og radio fra mange områder rundt om i verden
  • Udvalget er enormt med ca. 13.000 radiostationer, du kan lytte til

> Se vores udvalg af internetradioer