5SV1 RCBO-switches fra Siemens, som kun er 1 HP brede

Conrad Electronic udvider sit produktsortiment med de nyligt introducerede 5SV1 RCBO-switches (FI/LS) fra Siemens og udvider dermed sit professionelle sortiment inden for byggeteknologisektoren.

"Siden marts 2019 har vi integreret hele sortimentet fra Siemens i vores produktsortiment. Det giver vores erhvervskunder, primært inden for vedligeholdelse og reparation (MRO), adgang til et bredt udvalg af produkter og systemløsninger fra teknologisektorer relateret til automatisering, drev, installation og industrielle afbrydere og omskiftere," siger Martin Merkl, Product Manager hos Conrad Electronic. "Med Siemens' 5SV1 RCBO'er udvider vi nu vores omfattende byggeteknologiske sortiment, især til brug i boligområder og på nye byggepladser."

De nye enheder er verdens første elektromekaniske RCBO'er, der er uafhængige af netspænding, kombinerer reststrøm og overbelastningsbeskyttelse i ét hus og kun anvender én skilleenhed (1 HP), og som samtidig kun fylder halvt så meget sammenlignet med konventionelle installationer. Det betyder, at der kan installeres flere beskyttelsesanordninger i en distributionsboks end tidligere, og eksisterende installationer kan nemt udvides med nye beskyttelsesfunktioner, samtidig med at der spares plads.

De kompakte 5SV1 RCBO'er beskytter mennesker mod farlige elektriske stød og forhindrer samtidig overstrømsskader på kabler samt fejl i elektriske systemer og enheder i bygninger, infrastruktur og industri. I tilfælde af fejl frakobler de pålideligt og sikkert det pågældende kredsløb fra lysnettet.

5SV1 RCBO-switches fås i seks versioner til 2, 4, 6, 10, 13 og 16 A/30 mA eller 6 kA.

I kombination med en 5SM6-switchblok til brandsikring tilbyder 5SV1 RCBO'er personlig beskyttelse, linjebeskyttelse og forebyggende brandbeskyttelse med kun 2 HP. Switchene er certificeret til brug i Europa og alle andre IEC-lande.

En anden fordel ved 5SV1 RCBO'er er den højere driftstilgængelighed for elektriske installationer via flere RCBO-kombinationer. I modsætning til gruppekombinationer med RCBO'er er det nemlig kun det tilsvarende kredsløb, der afbrydes. Dette forhindrer uønsket afbrydelse af yderligere kredsløb.