Bil: CTEK – smarte batteriopladere

CTEK er en svensk virksomhed, der specialiserer sig i batteriopladere til motorkøretøjer. Ligesom mange andre svenske varemærker borger CTEK for høj kvalitet. Batteriopladerne i sortimentet er i det hele taget ret unikke. 

Deres ”smart charges” med specielle funktioner er blevet rost og kåret som ”bedst i test mere end 15 gange, vel at mærke af uafhængige parter. Nedenfor kan du læse mere om de unikke egenskaber for CTEK's batteriopladere.

> Se vores udvalg af CTEK batteriopladere


CTEK Smarte batteriopladere

CTEK-opladere gør mere end bare at oplade. De genaktiverer dit batteri og forlænger dets levetid. Med det unikke system har CTEK vundet flere titler som ”bedste oplader”. Deres unikke system kan opdeles i 8 forskellige trin, men for at kunne tilbyde attraktive løsninger i alle prisklasser inkluderes de 8 trin ikke i alle produkter. De 8 trin, der holder batteriet i topform, er som følger:

 • Trin 1: Desulphation 
  Batteriopladeren genkender sulferede batterier. Ved hjælp af pulserende strøm og spænding rengøres blypladerne for sulfat, og batterikapaciteten genoprettes.
 • Trin 2: Soft Start 
  Opladeren tester, om det tilsluttede batteri accepterer en ladning. Dette forhindrer, at et ødelagt batteri forbliver tilsluttet dit strømnet.
 • Trin 3: Bulk 
  Batteriopladeren oplader batteriet med fuld effekt til ca. 80% af den fulde kapacitet.
 • Trin 4: Absorption 
  Batteriet er i princippet klar til anvendelse. For at forhindre en overladning oplades batteriet til 100% med en reduceret effekt.
 • Trin 5: Analyse 
  Batteriopladeren tester, om batteriet kan opretholde kapaciteten. Hvis ikke, er det muligt, at batteriet skal udskiftes.
 • Trin 6: Recond 
  Med Recond-programmet øger batteriopladeren spændingen for på kontrolleret vis at skabe gasdannelse i batteriet. Denne gasblanding blander sig med batterisyren for at forhøje batterikapaciteten.
 • Trin 7: Float 
  Med en konstant spænding holder batteriopladeren spændingen i batteriet på et maksimalt niveau.
 • Trin 8: Pulse, maintenance charging 
  Batteriopladeren holder kapaciteten på 95-100%. Opladeren kontrollerer batteriet kontinuerligt og holder det fuldt opladet.

Fordele ved CTEK

Foruden opladeprocessen i 8 trin er selve brugervenligheden en stor fordel ved CTEK's opladere. De er sikre for både brugere og køretøjer. Opladeren er beskyttet mod forkert tilslutning, gnistrer ikke, og du behøver ikke frakoble opladeren fra batteriet. Opladeren regulerer endda spændingen, så lys og andet følsomt udstyr ikke beskadiges. En CTEK-oplader passer i næsten alle tilfælde. Den er beskyttet mod stød og støv samt velegnet til udendørsbrug (P44-IP65 afhængig af model) inden for temperaturer mellem -20°C og +50°C. Det bedste for dig som bruger er, at du ikke mærker noget til denne teknologi. Du behøver intet tidligere kendskab til opladeproces eller batterier. Tilslut blot opladeren, og den gør sit job. Du kan stole på den automatiske opladeproces, der endda bringer dit batteri i topform. Det er ikke noget tilfælde, at CTEK's opladere har vundet ”bedst i test” ved flere lejligheder.

> Se vores udvalg af CTEK batteriopladere

> Få inspiration på bilhandel.dk