Siemens LOGO! 8 PLC:er

LOGO! controllere fra Siemens har længe været det etablerede navn for logikmoduler. LOGO! PLC'er er ideelle til automatisering i mindre skala og derfor meget populære i erhvervslivet, uddannelsessektoren og hos en udvalgt gruppe af privatpersoner. Enkel montering, minimal ledningsføring, nem programmering via LOGO! Jævn komfort. Det er blot nogle af fordelene ved at automatisere med Siemens.

Siemens LOGO! 8 Den nyeste generation

Den nyeste generation af dette succesfulde "mikro-automatiseringssystem" fra Siemens kommer i form af Siemens LOGO! 8. Sammenlignet med de tidligere generationer er der en række ting, der er ændret til fordel for brugeren. For eksempel er den nye serie lettere at bruge, har et nyt (farve)display, fuld kommunikation via Ethernet, en enkel webserver-applikation, fjernkommunikation via en app og ikke mindre end 20 digitale og 8 analoge udgange. Ligesom LOGO! 8 findes LOGO! 0BA6 i otte forskellige basismoduler (med eller uden display) til forskellige spændinger.

En verden af applikationer

Den programmerbare styring LOGO! har allerede mange gange vist sig at være en praktisk løsning til mindre automatiseringsprojekter i bl.a. bolig- og industrimarkedet. Almindelige anvendelser omfatter varme-, ventilations- og airconditionteknologi. Til brug i og omkring huset bruges Siemens LOGO! ofte til indendørs eller udendørs belysning, solafskærmning eller sprinklersystemer, for eksempel. Men denne PLC-serie kommer også til sin ret til overvågningsformål (privat og kommercielt). Tænk på adgangskontrol, grænseværdikontrol eller signalering.

LOGO! 8 Starter Kits indeholder alt, hvad du skal bruge for hurtigt at komme i gang med LOGO! 0BA8 PLC. Ud over selve LOGO! modulet medfølger der også en strømforsyning og den nødvendige software. Det gør Siemens LOGO! 8 perfekt til uddannelse, hvor LOGO! PLC længe har været benchmark. En anden fordel er den komplette levering. Med et startkit køber du grundlaget for en fungerende løsning på én gang.

I industrien finder du LOGO! hovedsageligt i transportsystemer (transportbånd, elevatorer, fødemaskiner) og i specielle applikationer som solcelleanlæg. Mekanisk bruges den kompakte controller hovedsageligt til filtrering, rensning, motorer, pumper og ventilstyring.

Integreret webserver

Alle versioner af Siemens LOGO! 8 har den integrerede webserver til fælles. Denne webserver - der passer til alle browsere - tilbyder sikker (passwordbeskyttet) overvågning og betjening af LOGO! systemet via WiFi eller et kablet netværk. Konfigurationen af webserveren sker med et museklik og kræver ingen programmeringsfærdigheder fra brugerens side. Displayet er - som med LOGO! og TDE - frit valgbart. Når LOGO! er forbundet til netværket, kan du styre den via en smartphone, tablet eller pc. Og alt sammen i samme look and feel som det velkendte LOGO! 8 eller TDE-miljøet.

Nyt display

Displayet på 8. generation af LOGO! er blevet redesignet for bedre læsbarhed og brugervenlighed. Det sekslinjede display har nu 16 tegn pr. linje. Det er en fordobling af det maksimale antal tegn, der kan bruges, sammenlignet med forgængerne. Så nu kan du formulere beskeder bedre og mere udførligt uden at bruge for mange forkortelser. Til baggrundsbelysningen kan brugeren vælge mellem farverne hvid, orange og rød. Her bestemmer du, hvordan f.eks. en alarmmeddelelse skal se ud.

Soft Comfort V8 - ny software med nye funktioner

LOGO! Soft Comfort-softwaren har i mange år været det foretrukne system til enkle og hurtige projekter. Man kan endda sige, at denne software er ansvarlig for hele LOGO!-seriens succes. Arbejdet med softwaren foregår udelukkende via drag 'n drop. For eksempel er 43 funktionsmoduler inkluderet i softwaren som en slags "preset", som du kan bruge til at oprette et program på ingen tid overhovedet. I den nyeste generation af softwaren er det hele blevet endnu lidt nemmere. Programmer og konfigurationer af de forskellige funktioner kan oprettes med et enkelt museklik. I netværksvisningen foregår kommunikationen og visningen automatisk. Op til tre programmer kan vises side om side, og signaler kan trækkes og slippes fra et program til et andet. Naturligvis er programmer fra ældre versioner af softwaren kompatible med denne nye generation.


LOGO! 0BA7

Siemens har for nylig lanceret 7. generation af sin succesfulde PLC, LOGO!-serien, Siemens LOGO 0BA7. Den vigtigste tilføjelse i forhold til tidligere generationer er Ethernet-tilslutningsfunktionen. LOGO! kan nu ikke kun kommunikere indbyrdes (op til 8 LOGO! enheder kan tilsluttes), men også med f.eks. en Siemens Simatic S7 eller en pc. Kapaciteten i 0BA7 er også blevet væsentligt forøget, et modul har nu hele 400 forskellige funktionsblokke (det er en fordobling i forhold til tidligere versioner, f.eks. 0BA6). Derudover er der tilføjet en SD-kortplads og nogle praktiske makrofunktioner og datalogningsfunktioner.

Funktioner i LOGO! 0BA7

Nogle af de nye funktioner i LOGO 0BA7:

  • Standard Ethernet-interface
  • Op til 8 LOGO! linkbare
  • Logning af data
  • Lagring på SD-kort
  • Kompatibel med 0BA6

Siemens LOGO! var allerede skræddersyet til en lang række applikationer, men Ethernet-funktionen udvider anvendelsesmulighederne yderligere.

Ved hjælp af drag 'n drop er det relativt nemt at programmere en Siemens LOGO! for både begyndere og avancerede brugere. Desuden kan alt testes offline, før der tilsluttes hardware. Omfattende test af kredsløbet først forhindrer fejl i det endelige kredsløb.