RevPi fra Kunbus, IoT uden begraensninger

Maksimal frihed med Kunbus' RevPi

Open source IoT-gatewayen RevPi Connect giver dig maksimal frihed, når du implementerer IoT-projekter, på grund af dens åbne platformskoncept. RevPi Connect er baseret på Raspberry Pi Compute Module 3 og har en 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB RAM og op til 32 GB eMMC flash-hukommelse. Et realtidsur (RTC) med 24-timers buffering sikrer, at enheden altid ved, hvad klokken er, selv i tilfælde af strømsvigt.

En specielt tilpasset Raspbian-version med en realtidspatch er tilgængelig som operativsystem. Almindelige IoT-protokoller som MQTT og OPC UA understøttes til at overføre maskindata direkte til skyen.

Individuelle applikationer kan programmeres via Node-RED, Python eller direkte i C, blandt andre. Takket være RevPi Connects modulære design kan den 45 mm brede baseenhed udstyres med udvidelsesmoduler som digitale og analoge IO'er, feltbus-gateways og radiomoduler. Udvidelsesmodulerne kan hurtigt forbindes til baseenheden via plug and play via et stik på toppen. Konfigurationen kan nemt foretages via en grafisk brugergrænseflade.

Med to Ethernet-porte kan enheden samtidig integreres i automatiseringsnetværket og IT-netværket for at overføre maskindata fra f.eks. butiksgulvet til skyen eller et overordnet IT-system.

Specielt egnet til industrien

Et af hovedmålene var at give Raspberry Pi reel industriel kapacitet for at gøre den til en ægte IoT-gateway. Derfor er DIN-skinnekabinettet på RevPi Connect udstyret med robust 24 V industriel hardware, der overholder EN61131-2-standarden. Andre specifikationer:

 • Strømforsyning: 12-24 VDC -15% / +20
 • Driftstemperatur: -40 °C til 55 °C
 • ESD-beskyttelse: 4 kV / 8 kV i henhold til EN 61131-2 og IEC 61000-6-2
 • Peak/burst-test: anvendes i henhold til EN 61131-2 og IEC 61000-6-2
 • EMI-tests: i henhold til EN 61131-2 og IEC 61000-6-2

Ingen lyst til begrænsninger?

Brug Kunbus' RevPi Connect til at realisere dine IoT-krav.

 • Frit programmerbar
 • Kan udvides modulært
 • 2 Ethernet-grænseflader
 • RS485 skrueterminering
 • Hardware watchdog
 • Understøtter alle almindelige industrielle netværksprotokoller
 • OPC UA & MQTT
 • Node-RED
 • Python

Open source IoT-gatewayen RevPi Connect giver dig maksimal frihed til at implementere IoT-projekter på grund af dens åbne platformskoncept. Udstyret med Raspberry Pi Compute Module 3 og 3+ har enheden en quad-core processor med 1,2 GHz, 1 GB RAM og op til 32 GB eMMC Flash-hukommelse. En specielt modificeret Raspbian-version med en realtidspatch er tilgængelig som operativsystem. Kendte IoT-protokoller som MQTT og OPC UA understøttes. Individuelle applikationer kan programmeres via f.eks. Node-RED, Python eller direkte i C.

RevPi Connect kan også opgraderes med PROFINET-, EtherNet/IP-, EtherCAT-, Modbus TCP- og Modbus RTU-funktionalitet uden brug af udvidelsesmoduler.

De to Ethernet-grænseflader gør det muligt at integrere enheden samtidigt i både automatiseringsnetværket og IT-netværket til overførsel af maskindata fra f.eks. butiksgulvet til skyen eller et overordnet IT-system. En frit konfigurerbar hardwarewatchdog overvåger IoT-gatewayens status, og en relæudgang sørger for, at tilsluttede enheder eller udvidelsesmoduler kan overvåges eller nulstilles. Enheden har også en 24V-indgang til at modtage nedlukningssignaler fra en UPS.

Nem modulær udvidelse

Takket være RevPi Connects modulære design kan den 45 mm brede baseenhed udstyres med passende udvidelsesmoduler som IO'er, feltbus-gateways og radiomoduler som f.eks. Bluetooth-moduler. Udvidelsesmodulerne kan forbindes med baseenheden via en tilslutning på toppen og kan nemt konfigureres ved hjælp af en grafisk brugergrænseflade.

Integration med feltbus- eller industrielle Ethernet-netværk kan opnås ved hjælp af gateway-udvidelsesmoduler, der passer til alle større industrielle netværk. Valgfri kontrol- og HMI-software giver dig også mulighed for at opgradere IoT-gatewayen til en lille industriel controller.

Uitbreidingsmodules RevPi
Naam Functie Artikelnr.
RevPi DIO Digital IO module 1515186
RevPi Di Digital Input module 1515187
RevPi DO Digital Output module 1515188
RevPi AIO Analog IO module 1894147
RevPi Connect+ 8GB PLC uitbreidingsmodule 2110981
RevPi Gate PROFINET IRT Gateway PROFINET IRT Device / Slave 1515189
RevPi Gate EtherNet/IP Gateway EtherNet/IP Adapter / Slave 1515193
RevPi Gate POWERLINK Gateway POWERLINK CN / Slave 1515194
RevPi Gate Modbus TCP Gateway Modbus TCP Slave 1515198
RevPi Gate PROFIBUS Gateway PROFIBUS Slave 1515190
RevPi Gate DeviceNet Gateway DeviceNet Adapter / Slave 1515192
RevPi Gate Modbus RTU Gateway Modbus RTU Slave 1515197
RevPi Gate DMX Gateway DMX Master / Slave 1594673
RevPi Gate Serial Gateway Serial Slave 1515199

Modbus-funktioner

RevPi Connect har allerede master- og slavefunktioner til de populære Modbus TCP-netværksprotokoller Modbus RTU og Modbus TCP. Eksterne gateways er derfor ikke længere nødvendige for disse to netværksprotokoller. Modbus TCP fungerer med de Ethernet-grænseflader, der er tilgængelige på RevPi Connect (dvs. via RJ45-stikkene på frontpanelet) eller enhver anden tilføjet Ethernet-forbindelse (f.eks. en USB WLAN-adapter), der leverer TCP/IP-protokollen. Modbus RTU kan opnås via det 4-polede RS485-stik på frontpanelet. Master- og slavekonfiguration styres via den browserbaserede, grafiske konfigurationssoftware PiCtory.