bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

WLAN-router til ubegrænset adgang til Internettet

Internettet er nu blevet en integreret del af det moderne erhvervsliv. Vi skriver e-mails, undersøger vigtige oplysninger på Internettet eller deler data med vores kolleger takket være cloudsoftware. Ud over virksomhedens egen online tilstedeværelse er sociale platforme som Facebook og blogs også et vigtigt redskab til effektiv kundeloyalitet i mange virksomheder. Pålidelige WiFi-routere kræves for at holde alt kørende. Især når der er adgang til WLAN overalt i virksomhedens lokaler med mobile enheder som smartphones, tablets eller notebooks.

  • Hvorfor er der behov for WiFi-routere?

  • Hvad gør WiFi-routeren nøjagtigt?

  • Hvad mere kan trådløse routere gøre?

  • Problemer, løsninger og MESH

  • Hvilke tekniske data er vigtige, når du køber en router?

  • Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends

  • Hvad skal du passe på, når du bruger WLAN-routeren?

  • Tysklands mest populære trådløse router: FRITZ! Box fra AVM

 
 
 

Hvorfor er der behov for WiFi-routere?

“Hvilke e-mails har jeg modtaget?” - “Hvordan ser min udnævnelseskalender ud i dag?” - “Hvilke oplysninger blev sendt på virksomhedens intranet?” Flere gange om dagen kigger du på din notesbog, tablet eller smartphone, bare for dette og mere Få spørgsmål besvaret.

At være informeret overalt og til enhver tid er en del af hverdagen. World Wide Web er tilgængeligt 24 timer i døgnet. Forskellige "skiftepunkter" er nødvendige for at sikre, at dette ankommer til slutenheden. Ud over det mobile netværk er dette WLAN-routeren på kontoret og i hjemmet. Den engelske forkortelse WLAN står for "Wireless Local Area Network" og betyder "Wireless Local Network". I nogle lande er “WiFi” også blevet betegnelsen for et trådløst lokalnetværk - men dette er teknisk forkert, da WiFi er en certificeringsstandard for WiFi Alliance. Udtrykket "router" henviser til enheder, der kan udveksle (sende / modtage) datapakker i netværk.

WLAN-routeren er forbundet til husforbindelsen til telekommunikationsudbyderen (og strømforsyningen). Dette er normalt et klassisk telefonforbindelsesstik. Moderne routere er udstyret på en sådan måde, at de kan adskille (split) telefon- og internetsignaler internt. En ekstra enhed som tidligere, splitteren, er ikke længere nødvendig i dag.

Vores praktiske tip: kommunikation

Moderne WLAN-routere styrer ikke kun datatrafikken inden for det trådløse netværk. Ud over routeren er der ofte integreret et modem (DSL, kabel eller LTE), som etablerer forbindelsen til internettet via kommunikationsudbyderen. Dette er grunden til, at udtrykkene "WLAN-router" og "WLAN-modem" ofte forveksles eller bruges på en vildledende måde.

            

 
 

Hvad gør WiFi-routeren nøjagtigt?

WLAN udfolder sig som et radionetværk i et lokalt begrænset område, hvor netværket kan modtages af passende udstyr. Antenner på routeren bruges til at udstråle radionetværket. Feltstyrken på signalet falder med afstanden, hvilket begrænser modtagelsesmulighederne lokalt, deraf udtrykket ”lokal”. Inden for den anvendelige signalstyrke kan alle WLAN-aktiverede enheder, såsom smartphones, tablet-computere og forskellige husholdnings- og sikkerhedsenheder (nøgleordet "Smart Home") kommunikere med WLAN-routeren såvel som med hinanden. Radionetværk, der sendes af routeren, har sin egen adresse, der vises som et SSID (Service Set Identifier) eller netværksnavn, for eksempel “Conrad hjemmenetværk”. Signalet udsendes med en sikkerhedsnøgle, som kan frigives med en adgangskode (som normalt kan vælges af dig selv).

De enkelte enheder inden for WLAN modtager deres egne adresser, den såkaldte IP-adresse (IP = Internet Protocol). Adresseområdet fra 192.168.0.0 til 192.168.255.255 er angivet for de routere, der er beskrevet her. Den næstsidste nummerblok bruges til routeren, den sidste til enhederne i netværket, hvormed de tydeligt kan identificeres, fx 192.168.178.22 en smartphone, 192.168.178.23 en WLAN-aktiveret printer, 192.168.178.24 en tablet-computer.

Routeren er forbundet med den tekniske omverden med telekommunikationsudbyderen via en tydeligt identificerbar adresse, så "anmodnings" -datapakker sendt af slutenheden i WLAN finder vej tilbage til afsenderen via routeren som "respons" -datapakker.

 
 

Hvad mere kan trådløse routere gøre?

Udstyret til moderne routere tilbyder meget mere end bare tilslutning af slutenheder til Internettet.

Telefoner kan tilsluttes separat med den indbyggede splitter, hvis denne mulighed er inkluderet i din telekommunikationstarif. Moderne modeller integrerer også trådløse telefoner i systemet. Ud over WLAN kan der oprettes et LAN (Local Area Network), dvs. en kabelforbindelse af enheder til routeren. Til dette formål tilbydes netværksforbindelser direkte på routerhuset.

Med USB-porte på routeren kan separate databærere styres til sikkerhedskopiering af data og til fjernadgang til dine egne data. Den teknologi, der anvendes til dette kaldes NAS (Network Attached Storage = lager tilsluttet til netværket). USB 3.0 skal være tilgængelig til hurtig datakapacitet.

Producenten leverer administrationssoftware til WLAN-routeren, som normalt implementeres ved hjælp af et integreret operativsystem, der kan tilgås via sin egen internetadresse i det lokale netværk. Sådanne adresser er for eksempel “http: //speedport.ip”, “http://fritz.box” eller http://easy.box. Med de tydeligt designede brugergrænseflader kan routeren derefter konfigureres med en lokal computer. Dette inkluderer også tildeling eller omdøbning af ovennævnte SSID og valg af krypteringsstandard, WPA (Wi-Fi Protected Access). Derudover kan mange WLAN-routere programmere et tidsvindue for WLAN-tilgængelighed. Denne administratoradgang til selve routeren er også beskyttet med den medfølgende adgangskode.

Nogle modeller kan udstyres med SIM-kort (via såkaldte surfsticks), så de garanterer internetforbindelsen via mobilnetværket.

Vores praktiske tip: egnet hardware

Når du køber en WLAN-router med modem, skal du sørge for at have den rigtige hardware til den ønskede adgang til internettet (DSL, kabel, LTE, UMTS osv.).
Før du tilslutter en WLAN-router til et eksisterende eksternt modem, skal enhedernes kompatibilitet kontrolleres.

           

 
 

Problemer, løsninger ...

Som med enhver strålingskilde falder WLAN-radionetværks feltstyrke også med afstandens firkant. Derudover kan stålarmerede betonvægge og andre afskærmningselementer svække WLAN-signalet alvorligt. I rummelige kontorer eller vinklede lejligheder kan det betyde, at signalet ikke længere kan modtages.

Til dette formål er der udviklet såkaldte WLAN-repeatere (forstærkere), der ligesom en separat router opfanger signalet på det punkt, der stadig er tilgængeligt og derefter udsender det omkring dem på en forstærket måde. Der findes to tekniske løsninger:
 

  1. En radiomodtager opfanger det svage, men stadig fejlfri WLAN-signal trådløst og sender det tilbage igen som et ”nyt” radionetværk. 
  2. WLAN-signalet tages fra et tilgængeligt punkt og føres ind i lavspændingsnetværket via et stik. Der anvendes frekvenser, der ikke interfererer med 230 volt 50 Hertz. En modtager er tilsluttet et andet sted inden for en elektrisk husinstallation, der filtrerer højfrekvenssignalet fra netspændingsledningen og transmitterer det som et nyt WLAN-signal.

... og MESH

En løsning, der lige er ved at blive etableret, er mesh-teknologi (Mesh: engelsk for net eller mesh). Et første mesh-sted er forbundet til WLAN-routeren (ofte også muligt via LAN). De andre maskepletter konfigureres derefter meget let ved hjælp af en app. De enkelte mesh-enheder kan derefter også placeres ved hjælp af en smartphone. Resultatet er et omfattende WLAN-netværk, der har det samme netværksnavn (SSID) og den samme transmissionshastighed som WLAN-routeren overalt. Det enkelte sted bestemmer derefter, hvilken WLAN-frekvens (2,4 eller 5 gigahertz) der i øjeblikket er bedst egnet til en forbindelse. Mesh-systemer tillader også at specificere WLAN-brugstider og indholdsfiltre.

Når man bevæger sig gennem masken, er brugeren altid automatisk forbundet til det stærkeste tilgængelige sted. Med denne løsning når det trådløse netværk hvert hjørne af kontoret eller lejligheden, og med enheder, der er egnede til udendørs brug, kan det også nå haven eller kontorets tagstue.

 
 

Hvilke tekniske data er vigtige, når du køber en router?

I dag er attraktive internetapplikationer ofte forbundet med streaming eller download af store mængder data. Brugeren forventer problemfri nydelse af film eller grafisk komplekse spil. Den opnåelige datahastighed i megabit pr. Sekund (Mbit / s) er derfor et væsentligt købskriterium.

Det skal bemærkes, at udbyderen af telekommunikationstjenester garanterer en maksimal datahastighed i kontrakten. En hurtigere WLAN-router kan ikke øge dette, men det kan være fremtidssikret, hvis internetforbindelsens personlige behov ændres.

Funktioner

IPv6-support skal være en selvfølge i dag, ligesom alle aktuelle sikkerhedsprocedurer, inklusive rimelige standardindstillinger og individuelle adgangskoder fra fabrik. Servertjenester såsom print- og medieservere samt en NAS-funktion udvider mulighederne yderligere. Og dynamiske DNS-funktioner (DDNS) er uundværlige for adgang fra Internettet til hjemmenetværket.

Rækkevidde

Hvor godt dit hjem er dækket af hjemmenetværket afhænger af rækkevidden af WLAN-enheden og de rumlige forhold. Især armeret beton eller trævægge beskytter signalet stærkt. I dette tilfælde såvel som i store lejligheder kan en WLAN-repeater hjælpe med at øge rækkevidden af det trådløse netværk.

Funktionalitet

En WLAN-router kan enten kun give adgang til Internettet eller fungere som et netværkscenter. Under alle omstændigheder skal det medbringe fire Gigabit Ethernet-porte og være i stand til at oprette forbindelse trådløst til andre enheder via WPS-knappen. En switch, der tænder og slukker for WLAN-netværket med et tryk på en knap og to USB-stik, hvoraf mindst en overholder den nuværende USB 3.0-standard, er også ideelle. 

Overførselshastighed

Transmissionshastigheden angiver, hvor hurtigt data fra Internettet i dit hjemmenetværk videresendes til slutenhederne. Transmissionsydelsen bestemmes af den anvendte standard. I praksis er transmissionshastighederne imidlertid langt under de maksimale værdier. For at udnytte den optimale hastighed er det vigtigt, at så mange slutenheder som muligt understøtter den anvendte WLAN-standard.

 
 

Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends

Mila venner
Mila


   Du vil installere din router og dine enheder som en bærbar computer
eller integrere en tablet i netværket? Lad dig være ved én
Support Mila Friend hurtigt og effektivt. Udnævnelse nu
arranger!

   Mila tilbyder dig hjælp og support med forskellige tekniske
Spørgsmål eller problemer. Overtag folk med høj teknisk viden
de opgaver, som du selv ikke er klar til.
   Book vores Mila Friends service online og få
den støtte, du har brug for, når det passer dig bedst.

 
 

Hvad skal du passe på, når du bruger WLAN-routeren?

Konfiguration

WLAN-routere er komplekse enheder og bør derfor i det mindste leveres med en trykt samling og hurtigstartguide. En forenklet installationsguide gør konfigurationen meget lettere for mindre erfarne brugere. Og regelmæssige firmwareopdateringer, som er så automatiske som muligt, sikrer, at internetbrug altid er sikkert.

Sikkerhed

Da et trådløst netværk strækker sig ud over dine egne fire vægge, skal det beskyttes mod uautoriseret adgang. På denne måde forhindrer du naboer eller fremmede lige uden for døren fra at få adgang til dit netværk og muligvis misbruge det til ulovlige downloads. Når du vælger den trådløse router, skal du altid være opmærksom på den aktuelle WPA2-kryptering. Nogle enheder bruger stadig den forældede WEP-transmission. I dag kan dette dog let knækkes med passende specialprogrammer.

 
 

Tysklands mest populære WLAN-router: Fritz! Box fra AVM

Langt de mest populære trådløse routere i Tyskland er AVM FRITZ! Boxene med et integreret modem. Bortset fra FRITZ! Box har du ikke brug for yderligere enheder for at nyde højhastigheds WLAN. Ikke desto mindre tilbyder AVM tilstrækkelig plads til yderligere hardware, for eksempel gennem Ethernet-forbindelser til en kabelforbindelse med en pc, spilkonsol eller Smart TV. USB-porte gør det muligt at tilslutte en USB-printer som en netværksprinter til hele husstanden. Lagringsmedier eller UMTS-pinde kan også tilsluttes. Derudover kan op til fire analoge telefoner og op til seks trådløse telefoner tilsluttes. Selv VoIP (Voice over IP) -baseret telefoni er ikke et problem. Og med den integrerede telefonsvarer går du aldrig glip af flere beskeder. Derudover er der egnede FritzFon-håndsæt i Conrad-onlinebutikken, der fungerer ideelt med FRITZ! Box og kan bestilles direkte. Takket være det interne AVM-operativsystem - FRITZ! OS - tilføjes der konstant nye funktioner gennem opdateringer. Disse funktioner inkluderer også brug af din WiFi-router som en NAS-server eller personlig skytjeneste. Når det bruges som en NAS-server, kan musik, fotos, videoer og film nemt streames fra WiFi-routeren til alle enheder i hjemmenetværket. Der er ingen sikkerhedsproblemer, hvis du bruger en WiFi-router som en personlig sky. Adgang til alle data er adgangskodebeskyttet, ligesom selve netværket. Således er FRITZ! -Kasser fra AVM ikke kun velegnede til privat brug, men også til professionel brug.

Find den rigtige Fritz! Box: Fritz! Box Finder

Har du brug for en Fritz! Box, men du ved ikke, hvilken model der passer bedst? Vores Fritz! Box Finder hjælper dig med at finde den bedste model til dine behov. 

På bare 4 trin skal du vælge, hvordan du vil bruge din Fritz! Box, og hvilke funktioner der er vigtige for dig!