bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værktøjskasse: Udstyrede og ikke-udstyrede versioner

Du har også brug for et sæt værktøjer til dit hjem

  Næsten hver husstand har et lille udvalg af værktøjer. Antallet af praktiske hjælpemidler - fra hamre til boremaskiner til skruetrækkere - øges med motivationen til at blive en gør-det-selv. For at værktøjerne ikke distribueres overalt, er det værd at bruge en værktøjskasse. Enhver, der ikke kun foretager små reparationer, men også ønsker at udføre en masse arbejde alene, skal udstyre sig med værktøjer af høj kvalitet, såsom præcisionsskruetrækkere. En stabil værktøjskasse er især velegnet til dette.

For professionelle og gør-det-selv-brugere er der mange typer mobile værktøjssager, hver med forskellige udstyrsfunktioner. Her kan du finde ud af, hvad disse er, og hvad du skal passe på, når du bruger sagen.

 • Hvad er et værktøjssag?

 • Hvilke typer kufferter er differentieret?

 • Hvilket materiale er nyttigt til værktøjssager?

 • Hvad er en del af det grundlæggende udstyr i værktøjskassen?

 
 

Hvad er et værktøjssag?

udstyret værktøjskasse

En simpel værktøjskasse, der placeres permanent i værkstedet eller opbevaringsrummet, nytter ikke meget, når det kommer til at tilbyde transportmuligheder ud over opbevaring. Husholdningsværktøjssager ligger klart foran her.

En værktøjskasse har mindst et håndtag og har praktiske dimensioner, der gør det lettere at transportere. Følgelig fremstilles den i relativt kompakte størrelser.

For at få den bedst mulige brug af det lille rum i sammenligning med store værktøjskasser og stadig opretholde strukturen, er sagerne opdelt i forskellige områder og bruger elementer såsom skillevægge, skumindsatser eller små lommer og løkker til skruetrækkerbits eller topnøglesættet til at holde værktøj tildel en fast plads i sagen.

Praktisk tip: udstyrede og tomme værktøjskasser

Producenter sælger både tomme sager, hvor du kan sortere dine eksisterende værktøjer, og sager, der kommer til dig med værktøjer. Sættet er umagen værd for begyndere, der har ringe eller ingen værktøjer.

 
 

Hvilke typer kufferter er differentieret?

At finde den rigtige værktøjskasse har ikke kun at gøre med spørgsmålet om, hvorvidt det skal være en udstyret værktøjskasse eller ej. Det er også vigtigt, hvilken sagsform en bruger beslutter.

Enkel universal sag

Universal værktøjskasse

De findes i mange forskellige størrelser. Adskillelser gør det muligt at sortere værktøjer i det nedre område. Ofte er der fastgørelsesmuligheder øverst indeni for flade værktøjer.

Praktisk tip: Hvis værktøjskassen er for forvirrende for dig, behøver du ikke købe en ny værktøjskasse med det samme. Mange producenter tilbyder muligheden for at købe ekstra indlægssåler. F.eks. Tilbyder Bosch til sagsystemet«L-Boxx»forskellige indsatser til eftermontering.

Værktøjskuffert med værktøjstavler

Værktøjskuffert med værktøjstavler

Disse modeller har mindst et og ofte flere værktøjstavler indeni.
Disse gør det muligt at placere værktøjer ved siden af og oven på hinanden uden at alt sammenblandes under transporten.
Ofte er brædderne udstyret med beslag på begge sider.

Udendørs kuffert

Udendørs værktøjskasse

Udendørsmodellerne er en underform af værktøjskassen.
De er designet til at blive brugt udendørs uden tøven og er følgelig elastiske.
Dette betyder, at de er designet til at være både relativt stødsikre og stænksikre.

Pilotkuffert

Pilotkuffert

Værktøjssager, der kan åbnes ovenfra og derfor falder ind under kategorien pilotprojekter, er meget populære. Da indholdet er umiddelbart synligt og let tilgængeligt, kan værktøjet let nås. Der er normalt et hovedrum til stort udstyr i interiøret. Der er plads til dokumenter, kuglepenne og små værktøjer på siderne og om nødvendigt i låget.

 
 

Hvilket materiale er nyttigt til en værktøjskasse?

Jo mere mobil en værktøjskasse skal være i brug, jo mere robust skal den være. Problemet her er det faktum, at et materiale med for høj egenvægt til gengæld begrænser mobiliteten. Tre materialer har vist sig i praksis: ABS-plast, aluminium og krom-vanadiumstål.

Værktøjskasser som trollies gør transport nemmere

ABS-plast

En værktøjskasse fremstillet af denne plast er lavet af acrylonitrilbutadienstyren. Støbte dele fremstillet af det er lette, men robuste. Hvis værktøjssættet transporteres i et sådant tilfælde, er det godt pakket til daglig brug, og ryggen er stadig skånet.

 

Aluminium

For mange ser en robust aluminiumskasse mere elegant ud end en model lavet af simpel plast. Aluminium er også let, men noget mere robust end ABS-plast. En værktøjskasse lavet af aluminium er derfor normalt dyrere.

 

Krom-vanadium-stål

En værktøjskasse fremstillet af dette materiale er absolut det bedste valg med hensyn til robusthed. Stålet viser mangler mindre hurtigt, selv når det bruges udendørs. Dødvægten er dog tilsvarende højere.

Praktisk tip: I et udstyret værktøjskasse stiger den samlede vægt hurtigt til ti og flere kg. For at være i stand til at flytte sagen uden meget armstyrke er det værd at købe en vogn til nem rulning.

 
 

Hvad er en del af det grundlæggende udstyr i værktøjskassen?

 

Et værktøjssæt til lejlighedsvis hjemmebrug behøver ikke at være stort. De vigtigste elementer er:

 

 1. Foldningsregel og / eller målebånd for ikke kun at kunne estimere længder

 2. Vaterpas, for eksempel for at justere små hylder

 3. Hammer, for eksempel for at hænge en billedramme op

 4. Tang og fladtang til mindre reparationer

 5. Skruetrækkere (kryds og skår) i forskellige størrelser (ofte købes som bit sæt)

 6. Skruenøgler i flere størrelser (også nyttige som sæt)

 7. Unbrakonøgle til at stramme skruer

 8. Momentnøgle til at løsne møtrikker

 

Ikke absolut nødvendigt i et lille sæt, men ofte i sæt til professionelle:

 

 • Boremaskine

 • Save

 • Mejsel

 • Skruestik

 • Wire stripper og sideskærer

 • Spændingstester

 • og meget mere