bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

   

Ting at vide om USB-kabler til smartphones, batterier, kameraer og mereUSB-kabel

Brug de praktiske tip fra guiden til at finde det rigtige USB-kabel. Du kan finde ud af, hvilken generation eller hvilket kabel der er bedst egnet her. Meget mere information om USB-kabler venter allerede.

 • Hvad er et USB-kabel?

 • Hvilke USB-kabler er der?

 • De vigtigste købskriterier for USB-kabler

 • USB 2.0, USB 3.0 og mere

 • Forskellige stik og stikkontakter: USB type A, B og USB-C™

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om USB-kabler

 • Konklusion: hvordan man køber det rigtige USB-kabel

Hvad er et USB-kabel?

Med et USB-kabel (Universal Serial Bus) kan masselagerenheder, smartphones, kameraer og mange andre enheder tilsluttes et USB-stik (f.eks. På en pc).

Hurtig dataoverførsel eller ukompliceret opladning af batterier er ikke noget problem.

USB-kabler kan have både stik og stik til USB fra forskellige generationer eller MicroUSB og kan udstyres til mange andre anvendelser med praktiske adaptere.

Hvilke USB-kabler er der?

USB-tilslutningskabel       Standard USB-forbindelseskabler tilbyder hurtig dataoverførsel i generationer USB 1.1 til USB 3.1. Forskellige kombinationer af USB- og MicroUSB-stik er mulige og kan således bruges til at forbinde mindre enheder til pc'en. Der findes mange forskellige specifikationer.
USB-forlængerkabel Hvis USB-kablet er for kort til afstanden, kan USB-forlængerkabler give ekstra rækkevidde i alle generationer. De kombinerer et USB-stik med et USB-stik og tilbyder også (afhængigt af modellen) aktive repeatere, dobbelt afskærmning og mange andre ekstraudstyr.
USB-adapter USB-adaptere tilbyder en praktisk løsning til tilslutning af to enheder, der er udstyret med USB-stik af forskellige generationer eller forskellige typer. Adaptere fås f.eks. Til USB 3.0-stik A og USB-C-stik.
Apple iPad / iPhone / iPod-tilslutningskabel Til de specielle lynstik eller 30-polede Apple Dock-stik på Apple-enheder er der multifunktionelle tilslutningskabler, der kan tilsluttes et USB-stik. Dataoverførslen lykkes uden problemer!
USB-Y-kabel Praktiske USB Y-kabler forbinder op til tre enheder og kan udvide forbindelsesmulighederne, især til bærbare computere med få USB-stik. Forskellige kombinationer af USB-stik og andre tekniske specifikationer er mulige i alle generationer.
USB-konverter Med USB-omformere kan eksterne harddiske med IDE- eller SATA-forbindelser også tilsluttes USB-stikket på bærbare computere eller pc'er. Hurtig dataoverførsel er mulig for alle USB-generationer.
USB-computer / serielt / parallel forbindelseskabel Der findes separate kabler til ældre serielle / parallelle enheder (f.eks. Til Indunstroi).

De vigtigste købskriterier for USB-kabler

Købskriterier

Velegnet til formålet

 • Kabel med eller uden synkronisering (uden hurtigere opladning)
 • USB type A-stik (med skruer) - til industrien
 • Maksimal ydelse: påvirker opladningshastigheden
 • USB 2.0-stik B til harddiske eller printere
 • USB 2.0-stik Mini-B til digitale kameraer
 • USB 2.0-stik Micro-B til smartphones / tablets
 • USB-C™Steker til smartphones / tablets af den nyeste generation
 • Kabellængde
 • Vinklede eller lige stik
 • OTG-funktion: til hurtig på farten kommunikation med Android- eller Windows-smartphones

Det rigtige udvalg af funktioner / udstyr

 • Med LED
 • Betræk: stof, superblødt
 • Afskærmning: folie eller fletning osv. folie
 • UL-certificeret, flammehæmmende

Vores praktiske tip

For mange enheder er forbindelse med et USB-kabel en praktisk løsning. Hvis der ikke er nok USB-stik på pc'en eller den bærbare computer, kan flere USB-kabler også tilsluttes et USB-stik via USB-hubber.

   

USB 2.0, USB 3.0 og mere

Flere generationer af USB-forbindelser er nu tilgængelige. Den originale USB 1.0 bruges nu sjældent og er blevet udskiftet over hele linjen med USB 2.0. Denne generation imponerer allerede med en dataoverførselshastighed på 480 Mbit / s, den nye USB 3.0 overfører endda omkring 5 Gbit / s. Der er dog nogle begrænsninger for USB 3.0 og den endnu hurtigere USB 3.1. USB 3.1 opnår kun en hastighed på 10 GBit / s med egnede kabler, der er egnede til transmission med høj hastighed.

USB 3.0 bliver USB 3.1 (Generation 1)

Den nuværende klassificering af USB-kategorier henviser ikke længere til USB 3.0. Denne standard kaldes nu USB 3.1 (Generation 1), selvom de vigtigste tekniske data har været identiske.

HI-SPEED USB

Dataoverførsel op til 480 Mbit / s

SUPERSPEED USB

Dataoverførsel op til 5 Gbit / s

SUPERSPEED + USB

Dataoverførsel op til 10 Gbit / s

Fra USB 2.0 til USB 3.1
USB-specifikationerOverførselshastighed:Maksimal ydeevneVideo transmission mulig
USB 1.1Op til 12 Mbit / s0,5 W @ 5 V / 0,1 ANej
USB 2.0Op til 480 Mbit / s2,5 W @ 5 V / 0,5 ANej
USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1)Op til 5 Gbit / s4,5 W @ 5 V / 0,9 ANej
USB 3.1 (USB 3.1 Gen 2)Op til 10 Gbit / s100 W @ 20 V / 5 AJa

Forskellige stik og stikkontakter: USB type A, B og USB-C™

Almindelige USB-kabler er kompatible med USB Type A. Dette standarddesign er også den passende variant til USB 2.0. Det mere firkantede USB type B-design er derimod kun indbygget i nogle enheder (f.eks. Harddiske) og kræver USB-kabler med passende stik. Denne forskel gælder også for mikro-USB-stik og -stik. Med den nye generation af USB 3.1 er der også introduceret et nyt USB-stik: USB Type C™. Med denne nye stikform er den irriterende drejning af USB-stikket, når du tilslutter til stikket, forbi, fordi dette stik kan bruges på begge sider. Den nye USB Type C™understøtter også højhastigheds dataoverførsel og bliver tilgængelig for flere og flere enheder.

Et overblik over de mest almindelige stiktyper

USB 2.0

USB 2.0 hanstik A

USB 2.0 hunstik A

Stik A

USB 2.0 hanstik B

Stik B

USB 2.0 hunstik B

Stik B

USB 2.0 stik Mini-B

Mini-B-stik

USB 2.0-tilslutning Mini-B

Mini-B-stik

USB 2.0-hanstik mikro-B

Micro-B-stik

USB 2.0-bøsning mikro-B

Micro-B-stik

USB 2.0-stik internt 5-polet

Internt 5-bens stik

USB 2.0-hunstik internt 5-polet

Intern stikkontakt 5-polet.

USB 2.0-stik internt 8-polet

Internt 8-polet stik

USB 2.0-bøsning intern 8-polet

Intern 8-polet stikkontakt

USB 3.0 / 3.1

USB 3.0 hanstik A

USB 3.0 hunstik A

Stik A

USB 3.0 hanstik B

Stik B

USB 3.0 hunstik B

Stik B

USB 3.0-stik Micro-B

Micro-B-stik

USB 3.0-stik intern 19-polet

Stik intern 19pol.

USB 3.0 stik internt 19-polet

Intern 19-polet stikdåse

USB-C™prop

USB-C-stik

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om USB-kabler

Er alle USB-kabler kompatible?
Først og fremmest er det vigtigt, at USB-stikket passer til stikket (type A, B og C™Til dataoverførsel via USB-stik anvendes såkaldte generiske drivere, der betjener enheder i henhold til deres funktion, f.eks. B. Printer eller højttaler. Dette betyder, at et USB 3.0-kabel også kan tilsluttes et USB 2.0-stik. Hastigheden på dataoverførslen og indlæsningsprocessen afhænger af strømmen til stikket på pc'en.

Kan du udvide USB-kabler?
Forlængerkabler fås til USB-kabler. Dette kan dog resultere i tab inden for dataoverførsel eller lastningshastighed. Dybest set skal kabler af samme design forbindes til egnede forlængerledninger til den respektive generation.

Hvordan bortskaffes USB-kabler?
Hvis et USB-kabel ikke længere fungerer, på grund af skader, kan det sendes til genbrugscentre eller indsamlingssteder for yderligere genbrug. Metallerne (f.eks. Kobber) kan genbruges.

Konklusion: hvordan man køber det rigtige USB-kabel

Dybest set afhænger valget af USB-kabel af værten og den enhed, der skal tilsluttes. Et kig på stikkene giver hurtigt information om, hvilken stiktype og hvilken generation der er bedst egnet. Et særligt stort antal kabler er tilgængelige til den almindelige kombination af USB 2.0 og MicroUSB 2.0. Disse forbinder f.eks. Pc og smartphone.

Hvis du primært vil oplade enheder med USB-kablet, kan du vælge passende kabler til forskellige opladere. De passer normalt perfekt til den installerede teknologi. USB-kabler, der kun er indstillet til dette formål og ikke kræver synkronisering til datatransmission, fordi de bruger al kapacitet til strømoverførsel, oplades særligt hurtigt.
USB-kabler fra de nye generationer USB 3.1 (Gen 1) og 3.1 (Gen 2) er særligt velegnede til dataoverførsler med høj hastighed. Disse er dog kun reelle fremskridt i kombination med egnede enheder.
Derudover er mange tekniske ekstraudstyr, specielle former (f.eks. Til iPhones) og praktiske løsninger mulige. LED'er, spiralkabler, adaptere og meget mere gør håndtering lettere.