bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Infrarød varmelegeme til brug som terrassevarme 

 • Hvad er en infrarød varmelegeme? Hvad er terrassevarme?

 • Hvilke modeller af infrarøde varmeapparater er der?

 • Hvad skal du passe på, når du køber infrarøde varmeapparater til terrassevarme?

 • Installation af infrarøde varmeapparater

 • Sikker brug af infrarøde varmeapparater som terrassevarme

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om infrarøde varmeapparater og terrassevarme

 • Konklusion: Sådan finder du det rigtige infrarøde varmelegeme til terrassen

 
 

Hvad er en infrarød varmelegeme? Hvad er terrassevarme?

Infrarøde emittere, også kendt som IR-emittere, genererer kortbølget infrarød stråling og dermed varme. Elektricitet eller brændbar gas fungerer som energikilde. 

Ud over applikationer inden for medicin og wellness er infrarøde varmeapparater også populære som terrassevarme. I modsætning til konventionelle radiatorer, der først opvarmer den omgivende luft, indtræder den direkte effekt af de infrarøde strålevarmere straks og er derfor især velegnet til udendørs brug. Dette gælder ikke kun private terrasser eller altaner. 

Elvarmeanordninger bruges ofte også udendørs i catering. Forsigtighed er påkrævet med gasdrevne strålevarmere. De er ikke tilladt overalt til opvarmning. Her skal du først se på reglerne for den respektive by eller kommune. 

 
 

Hvilke modeller af infrarøde varmeapparater er der?

Hvilke modeller af infrarøde varmeapparater er der?

Elektrisk infrarød varmelegeme

De fleste terrassevarmere (IR kvartsvarmere, IR halogenvarmere) drives med elektrisk strøm og kan således også give varme i overdækkede områder eller lukkede rum.

Gas terrassevarmer

Direkte gasfyrede lamper er normalt betydeligt større. Som såkaldte svampeovne er disse radiatorer imidlertid populære i cateringbranchen, for eksempel på gade-caféer eller restauranter med udendørs siddepladser - forudsat at deres anvendelse er tilladt på offentlige områder. Problemet med disse strålevarmere: På grund af gassen og den ineffektive, uspecifikke varmeemission med højt energiforbrug er de ikke ligefrem miljøvenlige. Derfor bør restauratører og andre kommercielle virksomheder forhøre sig om reglerne i deres by. I det private område kan disse strålingsvarmere dog indstilles.

 

Vores praktiske tip: mørke radiatorer

Uanset hvor det synlige lys fra de infrarøde rør forstyrrer, er der mørke radiatorer. Mens de sædvanlige strålevarmere med infrarød giver et klart overblik over varmeelementerne, er disse dækket af en keramisk plade eller et metalelement i tilfælde af mørke strålevarmere. De kan ikke kun bruges i den private sektor, men også varmehaller eller andre større rum inden for handel eller industri. 

 
 

Hvad skal du passe på, når du køber infrarøde varmeapparater til terrassevarme?

Teknik

 • Elektricitet eller gasdrift
 • Strømforsyning til elektriske apparater (klar til tilslutning, direkte forbindelse til strømledningen)
 • IP-beskyttelsesklasse til udendørs brug (kontaktbeskyttelse, fremmedlegemer, vandbeskyttelse)
Mere om IP-standarden
 

Effekt 

 • Maksimal varmeydelse (producentens specifikation i watt)
 • Opvarmeligt område (producentinformation i kvadratmeter)
 • Enhedens levetid
 

Andre specifikationer

 • energiforbrug
 • Monteringsmuligheder (vægmontering, loftmontering, fritstående modeller)
 • Justerbar varmeydelse (nogle gange flere koblingsniveauer)
 

Vores praktiske tip: Juster varmen gradvist

Nogle strålevarmere med infrarød mulighed for gradvist at regulere varmeeffekten. Terrassevarmeren kan således tilpasses til udetemperaturen efter behov. Fornuftig regulering af varmeeffekten muliggør besparelser i energiforbrug og har også en positiv effekt på enhedens levetid. 

  

 
 

Installation af infrarøde varmeapparater

Mange strålevarmere med infrarød er lige så velegnede til montering på væg og loft og derfor også til overdækkede terrasser og balkoner. Drejelige modeller kan justeres efter behov efter installationen. Det maksimale drejningsområde for disse enheder er specificeret i produktbeskrivelsen.

Infrarøde strålevarmere til loftmontering leveres ofte med en fjernbetjening. Dette betyder, at terrassevarmen kan tændes og slukkes sikkert og bekvemt til enhver tid.

Ud over terrassevarmere til væg- og loftsmontering tilbydes fritstående modeller også. Disse er især interessante for brugere, der lægger større vægt på fleksible applikationsmuligheder, og som ønsker, at enhederne donerer varme forskellige steder. 

 
 

Sikker brug af infrarøde varmeapparater som terrassevarme

Når du placerer en terrassevarmer, som med enhver varmekilde, skal en specificeret minimumsafstand til genstande og mennesker opretholdes. De relevante oplysninger kan findes i producentoplysningerne.

IP-beskyttelsesklassen er også relevant for sikker brug udendørs: Dette er normalt angivet som en tocifret kode, hvor det første ciffer står for fremmedlegemsbeskyttelse. Det andet ciffer vedrører vandbeskyttelse. 

 
 

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om infrarøde varmeapparater og terrassevarme

Hvad er fordelene ved infrarøde varmeapparater?

Infrarøde emittere har en meget vigtig fordel: De varmer ikke den omgivende luft op, men udstråler snarere varmen direkte. De giver hyggelig varme selv uden for lukkede rum, selv på særligt kolde dage, og er derfor ideel til opvarmning af gårdhaven.
 

Er gasdrevne og elektrisk drevne infrarøde varmeapparater lige velegnede som terrassevarme?

Af forskellige årsager (miljøskadelige udstødningsgasser, størrelse) er direkte gasfyrede infrarøde varmeapparater kun i begrænset omfang egnede til brug på hjemmeterrassen. 

Elektrisk betjente terrassevarmere (IR kvarts radiatorer, IR halogen radiatorer) er normalt et fornuftigt alternativ og er normalt også billigere at købe og betjene.
 

Hvad koster terrassevarme?

Afhængig af producenten, den respektive model og den tilsvarende varmeeffekt, varierer priserne for infrarøde varmeapparater betydeligt. Omkostningerne til vejrbestandige enheder af høj kvalitet beløber sig normalt til et par hundrede euro. 

 
 

Konklusion: Sådan finder du det rigtige infrarøde varmelegeme til terrassen

En vigtig faktor, der spiller en rolle, når du køber en infrarød varmelegeme, er størrelsen på det område, der skal opvarmes. Brug af direkte gasfyrede svampeovne kan give mening i omfattende, gastronomisk anvendte områder. Til terrassen derhjemme er elektrisk betjente infrarøde varmeapparater (IR-kvartsvarmer, IR-halogenvarmer) derimod normalt bedre egnet. Også her skal varmeeffekten naturligvis tilpasses det område, der opvarmes. Tilsvarende producentoplysninger skal derfor medtages i købsbeslutningen.

På grund af de forholdsvis høje omkostninger, der er forbundet med at købe en infrarød varmelegeme af høj kvalitet, er en grundig sammenligning af forskellige producenter og modeller absolut umagen værd. Al relevant information kan findes i de respektive produktbeskrivelser.