bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

Ting at vide om Android-tablets

Tabletter er særligt lette og flade små computere med berøringsskærme til fleksibel brug derhjemme, på farten og i det professionelle miljø.
Android-tablets er tilgængelige fra forskellige producenter, fordi Googles operativsystem er en åben platform og ikke, som det er tilfældet med iOS, en eksklusiv software til Apple-enheder. Android-tablets er derfor relativt billige at købe.
Tablet-enheder tilbyder fantastiske funktioner. Den følgende vejledning forklarer, hvad du skal overveje, når du vælger Android-tablets, og hvordan du kan sammenligne forskellige modeller.

  • Hvad kan tabletter gøre?

  • Android-operativsystemet

  • Typiske brugsscenarier for Android-tablets

  • Købskriterier for Android-tablets

Hvad kan tabletter gøre?Android-tablets

Tabletter er flade, bærbare små computere med en berøringsskærm.
Med hensyn til brug repræsenterer tablets en mellemvej mellem smartphones og laptops / stationære pc'er:

Sammenlignet med smartphones har tablets større skærme, hvilket er fordelagtigt, når man læser, ser videoer, holder forretningspræsentationer osv. Funktionen via berøringsskærmen er også lettere at administrere med en tablet til nogle applikationer og websteder, da knapperne på den større skærm er lettere at ramme. Derudover kan mange tablets betjenes uden SIM-kort, dvs. uden separat mobiltelefonregistrering.
Sammenlignet med bærbare computere og stationære pc'er scorer tablets point med deres lave vægt. En tablet kan bæres lettere fra A til B og er stadig lige så velegnet som en præsentationsskærm som en større pc. Da mange programmer i dag er afhængige af touchscreen-venlige brugergrænseflader, indhenter tablets flere og mere komplekse applikationer.

Tabletter er faktisk kun uegnede til teksttungt arbejde, fordi de ikke har et mekanisk tastatur. At skrive en lang tekst på en berøringsskærm er ikke sjovt. På nogle tabletmodeller kan tastaturer tilsluttes som eksterne enheder. Disse er dog normalt designet så flade som selve tabletten og tilbyder ikke en tilstrækkelig buffer til fingerledene til hyppige forfattere.

Vores praktiske tip: 

Hvis du virkelig kun vil læse elektroniske bøger, kan du bruge en billigere e-bog-læser med et display, der er optimeret til lang læsning i stedet for en tablet. For mere komplekse applikationer i mobilområdet er der dog ingen vej omkring tablets, smartphones eller laptops.

Android-operativsystemet

Android er et operativsystem til mobile enheder - tablets, smartphones og netbooks. De to afgørende fordele ved Linux-baseret Android-software er den store markedsandel og lave licensomkostninger, der opstår, når du køber Android-enheder til operativsystemet.
Tip: Android-tablets er meget billigere end tablets fra konkurrent Apple.

Tilsammen har de to markedsledende mobile operativsystemer Android fra Google og iOS fra Apple en markedsindtrængning på næsten 100 procent for tablets. Dette betyder, at udviklere orienterer sig mod disse to operativsystemer, når de programmerer nye apps. Så sandsynligheden er høj for, at du finder en passende app til alle sager med et Android-operativsystem via Google Play Butik.

 

Apps er små programmer, der downloades som software og installeres på tabletten. Valget af indhold i apps strækker sig over hverdagen: fra vejr- og nyhedsapps, billetsystemer, navigations- og hotelreservationer, bank- og aktiemarkedsdata, sundhedsemner, videomediebiblioteker som Netflix, shopping-apps, for eksempel fra Amazon Prime, til Med hensyn til opskrifter og havearbejde er der næsten ikke noget emne, som forskellige apps ikke allerede findes for.

Android-versioner og opdateringer til operativsystemet

Android er tilgængelig i forskellige softwareversioner, fordi det er en åben udviklingsplatform. Under en opdatering lukkes kendte sikkerhedshuller, og nye funktioner og funktioner tilføjes. For gamle Android-operativsystemer er denne indsats ikke længere værd for producenten på et eller andet tidspunkt, så der ikke kan opnås nye opdateringer.
En tablet med en ældre Android-version fungerer stadig uden de nyeste opdateringer, men på grund af manglen på sikkerhedsopdateringer bør du overveje at undgå følsomme applikationer såsom bank- og sygesikringsapps.

Tip: Med nogle Android-tablets med stor teknisk forståelse kan en ny Android-version installeres, efter at den gamle er blevet slettet. Dette trin er dog risikabelt, for hvis det ikke virker, fungerer intet længere. Hvis eksperimentet mislykkes, i stedet for en fungerende ældre enhed, har du en total fiasko og har uundgåeligt brug for en ny tablet.

Typiske brugsscenarier for Android-tablets

Andoird tabletter

Underholdning og mediebrug

Mange tablets bruges hovedsageligt som afspilningsenheder til underholdning og medieindhold som onlineaviser, musik, film og serier. Med den større skærm er de mere brugervenlige end de mindre smartphones. Derudover fungerer de faktiske smartphones uafhængigt af sådanne tablets som andre enheder. Det betyder, at du kan fortsætte med at chatte, shoppe online og organisere ting uforstyrret med din smartphone, mens du ser din yndlingsserie på din tablet.
Søgetip: For at kunne se film og serier med en behagelig visningsretning på tabletten er der forskellige parenteser og stativer til skærmene.

Tip: Når du vælger en Android-tablet til mediebrug, er netværksfunktion afgørende. Hvis du primært vil bruge din tablet derhjemme eller et andet fast sted med internetadgang via WLAN, er en WLAN-grænseflade tilstrækkelig. Hvis du derimod ofte er på farten og stadig vil modtage det nyeste indhold fra Internettet, anbefales et SIM-kortspor og en kontrakt med en mobiltelefonudbyder på flere GB månedligt datamængde til tabletten. Til lejlighedsvis brug på farten kan du oprette et hotspot til WiFi-brug via din smartphone.

Andoird tabletter

Kommunikation og præsentationer

Android-tablets er som standard velegnede til modtagelse og afsendelse af e-mails. En kalender og en tidsvisning er også altid om bord. Yderligere messengers og apps kan installeres individuelt. Kun få tabletter er velegnede til at foretage telefonopkald. Alternativt kan der dog foretages opkald ved hjælp af internettjenester som Skype.

Til præsentationer kræves enten en tilstrækkelig stor intern hukommelse eller en forbindelse til internettet og en online sky, der gør filerne tilgængelige til præsentationen. Det meste af tiden bruges tabletter ikke til tegning, men til ren præsentation. Filer oprettes på den bærbare eller pc'en og overføres derefter til tabletens hukommelse - enten via et hjemmenetværk og WLAN eller via fysiske slots såsom mikro-USB-porte. Der findes egnede tablets med HDMI-tilslutninger til afspilning på eksterne skærme og projektorer.

Professionel og privat: Styring af smarte hjem, databaser og andre applikationer via fjernadgang

Android-tabletter er også velegnede som mobile brugergrænseflader til smart home-gadgets såsom belysningskontrol- og indbrudsalarmsystemer, underholdningslandskaber med flere eksterne enheder og mobil databasestyring i en professionel sammenhæng. Hvis softwaren til den ønskede applikation understøtter den installerede Android-version, kan du nemt styre dit smarte hjem med tabletten. Dette muliggør fjernadgang til både enhedskontrol og centralt gemte data, mens du er på farten via mobilt internet eller inden for et WLAN-netværk.

Tip: Flere og flere virksomheder udstyrer deres medarbejdere med tablets. Disse styrer f.eks. Bestillings- og kasseapparatsystemer i restauranter eller fungerer som et let og billigt alternativ til den bærbare computer til feltarbejde. Til styring af en hel "flåde" af tabletter i virksomheder er der forskellige hjælpeprodukter såsom opbevarings-, transport- og opladningssystemer, hvor flere tabletter er sikkert placeret samtidigt. Her kan du finde opladnings- og styringssystemer til tablets og laptops i vores butik.
Bemærk: Når du vælger tablets til ekstern mobiladgang, skal du være opmærksom på de tilgængelige internet- og netværksmuligheder

Købskriterier for Android-tablets

Før du køber en tablet, er det værd at kigge på de tekniske data for modellen for at kunne sammenligne forskellige tabletter med hinanden. En oversigt over de tekniske data og funktioner samt beskrivelsen af enheden og andre downloads med information kan findes på de respektive produktsider.

I de følgende afsnit forklares og illustreres forskellige egenskaber og funktioner på Android-tablets ved hjælp af praktiske eksempler.

De fysiske nøgledata

Skærm: størrelse og opløsning

Den optimale skærmstørrelse afhænger af den tilsigtede anvendelse: Film og videoer ser bedre ud på store skærme, mens mindre enheder er lettere at transportere. Android-tablets fås med skærmstørrelser mellem 6,95 og 21,5 tommer, dvs. med meget forskellige dimensioner. En tomme er 2,54 cm.

Skærmopløsningen er vigtig for kvaliteten af visningen af billeder, videoer og film. Vælg den højest mulige opløsning, hvis du ofte vil bruge tabletten som erstatning for tv. For rene kontor- og administrative aktiviteter er en mindre opløsning imidlertid tilstrækkelig.

Dimensioner og vægt

Højde, bredde og dybde samt vægten af en tablet er vigtig information, hvis du vil bruge enheden på farten og skal transportere den i overensstemmelse hermed. De udvendige mål er også relevante for valg af tilbehør såsom beskyttelsesfilm, bæretasker og holdere.
Info: Den ydre ramme af tabletter er altid lidt større end skærmen.

 

Systemdata

Processor

Processoren definerer tabletens computerkraft. Som regel er flere processorkerner indbygget i en tablet. Octa-core-processoren har dobbelt så mange processorkerner som quad-core-processoren. Som et resultat fungerer enhederne hurtigere, fordi de kan behandle flere data på samme tid.

Ud over processortyperne med deres tilsvarende antal processorkerner er der forskellige producenter og deres processorserier til Android-tablets, for eksempel ARM med CortexTM, HUAWEI med Kirin eller Qualcomm®med Snapdragon.

Info: En høj processorydelse er vigtig, hvis du ofte skifter frem og tilbage mellem forskellige apps, eller hvis du vil åbne flere grafikintensive applikationer med tabletten på samme tid. Kraftige processorer er også vigtige for onlinespil.

Arbejdshukommelse

Ud over processortypen er hovedhukommelsen det andet vigtige kriterium for en tablets ydeevne. Filer, der i øjeblikket er nødvendige til behandling, gemmes i hovedhukommelsen. Jo større hukommelse, jo hurtigere kan en tablet behandle information fra programmer, apps og baggrundsprocesser.

Batterilevetid

Batteriets levetid er kriteriet nr. 1 for tablets til mobil brug.

  • Hvis du ofte er på farten og ikke har nogen opladningsmulighed imellem, skal du vælge en af de dyrere, men også tilsvarende kraftige topmodeller med lang batterilevetid.
  • Hvis du derimod bruger tabletten stille, hvilket betyder, at den normalt er fastgjort til et opladningskabel derhjemme eller på kontoret, er batterilevetiden mindre relevant. 

Tip: Du bør stadig overveje at vælge batteriets levetid i det mindste, så du kan se dit yndlingsprogram eller se en eller to film uden direkte strømforsyning.
Info: Batteriet er permanent installeret i næsten alle tablets og kan ikke udskiftes. Hvis batteriet er tomt, og der ikke er nogen stikkontakt i syne, hjælper strømbanker med at midlertidigt afhjælpe energiforbruget.
Søgetip: Android-tabletter oplades ved hjælp af standardiserede USB-opladningskabler med strømpakker. Du kan finde opladere og USB-stik her.

Lokale opbevaringssteder

Info: Lagerkapacitet er vigtig, hvis du også vil bruge enheden offline. Uden internetadgang er der kun adgang til filer, der er gemt lokalt.

Hukommelseskapacitet

Lagringskapaciteten giver oplysninger om det lokale lagerplads på tabletenheden. Den interne hukommelse er på den ene side optaget af systemdata og installerede programmer, på den anden side kan du gemme dine egne filer som fotos, videoer og præsentationer her.

Hukommelseskortpladser

Hukommelseskortpladser er kortspor til udvidelse af den interne lagerkapacitet med en udskiftelig lagerenhed, normalt et SD-kort eller micro SD-kort.
Denne hukommelsesudvidelse er yderst nyttig, når du ofte skal overføre filer til tabletten. Derefter kan du tilføje filer til et SD-hukommelseskort på en anden enhed og blot indsætte det i tablettens kortspor for at holde disse filer klar, så du kan ringe til dem.
For eksempel kan du downloade en film til hukommelseskortet og se den på en lang togrejse uanset internetmodtagelse.
Tip: For virksomheder, der regelmæssigt skal udstyre et antal tablets med de nyeste oplysninger, er udskiftelige SD-kort også et godt alternativ til udveksling af data via en netværksforbindelse eller Bluetooth.

Netværksfunktion

WLAN, internet og telefoni

Tabletter med Wi-Fi er Wi-Fi-aktiveret. Dette betyder, at de kan tilslutte sig et WLAN-netværk trådløst via et radiolink og bruge det til at sende og modtage data. Hvis der er forbindelse til din hjemrouter eller til et offentligt WiFi-hotspot med internetadgang, kan du surfe på internettet med en WiFi-tablet. Du kan finde offentlige WiFi-netværk næsten overalt i disse dage: på togstationer, universiteter, hoteller, indkøbscentre og caféer.
I hjemmenetværket bruges WLAN ofte til at udveksle data med tabletten. For at gøre dette skal filerne frigives i overensstemmelse hermed i netværket.
Tip: Glem ikke at deaktivere uønskede fildelingsindstillinger, før du opretter forbindelse til et offentligt netværk. I indstillingerne kan du ofte definere forskellige frigivelsesprofiler for forskellige netværkstyper.
Hvis du vil være mobil online med din egen internetadgang uafhængigt af tredjeparts netværk, har du brug for en tablet, hvor et SIM-kort kan indsættes til mobiltelefondeltagelse.
GSM / 2G, UMTS / 3G, LTE / 4G er cellulære standarder. De blev introduceret i stigende rækkefølge i Tyskland og internationalt. Med hvert teknologiske fremskridt blev der tilføjet mere båndbredde til datatransmission, når du bruger mobilt internet. 5G-standarden skal snart introduceres i Tyskland.
Ikke alle tablets med SIM-kortspor til mobilkommunikation er også velegnede til at foretage opkald. Som regel er dette ikke et problem, fordi du har en smartphone eller en klassisk mobiltelefon, hvor det er lettere at foretage opkald end med en stor tablet.

NFC / Bluetooth

Near Field Communication (NFC) er en transmissionsstandard til trådløs udveksling af filer over afstande på 10 til 20 cm. I fremtiden skal denne teknologi blandt andet bruges til ikke-kontakt betalingsprocesser. Begge enheder skal være NFC-kompatible, før den automatiske datasynkronisering fungerer. Med ældre tablets kan NFC-grænsefladen muligvis eftermonteres som en adapter.
Info: Især Google promoverer Near Field Communication. Derfor er alle Android-smartphones med version 4.0 og nyere som standard udstyret med en NFC-grænseflade. Det er tilbage at se, om denne teknologi også finder vej til tabletter.
Bluetooth har større intervaller og dataoverførselshastigheder end NFC. Det bruges også til trådløs udveksling af filer over korte afstande. Sammenlignet med NFC er en installationsproces, kendt som "parring" imidlertid nødvendig for at etablere en Bluetooth-forbindelse for første gang.

GPS

GPS betyder bestemt globalt positioneringssystem. Du har brug for en GPS-sensor, hvis du vil navigere med enheden. Kun enheder med GPS kan automatisk sende din placering.

Øvrigt

Udendørs egnethed

Tabletter til udendørs brug skal bygges robust. Hvis du ofte vil bruge din tablet på farten, udendørs i haven eller i udendørs situationer, anbefaler vi en stænktæt og muligvis støvtæt enhed. Om nødvendigt fastgøres en beskyttende skærmfilm mod solblænding som tilbehør.
Søgetip: Du kan finde udendørs og industrielle tablets med Android-operativsystemet her.

Beskyttelse mod uautoriseret brug

Android-tablets er som standard afhængige af PIN-kodeanmodninger for at beskytte mod uautoriseret brug. Det er ofte muligt at indstille, hvor længe skærmen skal være inaktiv og aktiv, før der kræves en ny PIN-kode eller adgangskode. PIN-kodeanmodningen kan deaktiveres for enheder, der bruges af flere familiemedlemmer derhjemme og ikke er tilgængelige for uautoriserede personer.
Tip: Fingeraftryksensorer, der låser tabletten op ved hjælp af din gemte brugers fingeraftryk, er hurtigere end at indtaste pinkoder.

Fysiske forbindelser / grænseflader

En ulempe med mange tablets er, at de bortset fra en mini-USB-port til opladning ikke har andre fysiske slots til eksterne enheder såsom større skærme, projektorer, tastaturer, højttalere osv.
Hvis du regelmæssigt vil slutte din Android-tablet til anden hardware, skal du være opmærksom på sådanne forbindelsesmuligheder og tilgængelige adaptere. For tablets, der skal overføre dit indhold til større skærme / projektorer, anbefales mindst en HDMI-forbindelse som interface.

Højttaler og kamera

Højttalere i høj kvalitet øger nydelsen af musik, film og serier. For multimedie- og messenger-applikationer placeres værdien undertiden på et kraftfuldt kamera på tabletten.
Tip: For at kunne tilslutte eksterne enheder såsom præsentationsskærme og lydsystemer skal du være opmærksom på de tilsvarende grænseflader på tabletten. Eksterne enheder kan enten tilsluttes via kabler og passende slots eller via et radiolink.