bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Armaturer konverterer solenergi til elektricitet til belysning. Dette er praktisk udendørs, fordi sollys ikke har brug for en stikkontakt i nærheden eller et batteri, og kan bruges fleksibelt som lyse lyskilder eller som dekorative lys til farverige accenter på gårdhave, i blomsterbed og endda flydende på haven damme.

Interessante fakta om solhavens lys

  • Hvordan fungerer solhavens lys?

  • Hvordan installeres havelys?

  • Spørgsmål og svar

Hvordan fungerer solhavens lys?

Solcelle-dekorationslys

Sollygter består af den faktiske lampe med illuminator og et solcellemodul til energiforsyning fra solstråling. Derudover er akkumulatorer til opbevaring og tidsforsinket frigørelse af energi til belysningsdrift installeret. Solmodulet fungerer som en solfanger og konverter, hvilket betyder, at det konverterer solens fotovoltaiske strålingsenergi til elektrisk strøm. Da udelys normalt kun antages at begynde at skinne i skumringen, bruges den elektriske energi ikke direkte, men opbevares. Derudover har sollamper akkumulatorer eller batterier til kort.

Der er forskellige muligheder for at tænde for sollysets lys:

·Enkle sollys har skumringssensorer, der detekterer når det bliver mørkt eller overskyet vejrforhold gør det vanskeligt at se. Hvis lysintensiteten falder under et bestemt niveau, begynder sådanne lamper at gløde, indtil deres batteri er tomt, og solen igen kan absorbere energi den følgende dag.

·Sollamper med skumringssensorer kan også være udstyret med bevægelsesdetektorer, så de kun lyser, når det er mørkt, og nogen nærmer sig, hvem de skal lyse op. Den begivenhedsspecifikke aktivering via bevægelsessensorer sparer energi og er praktisk, hvis du ikke ønsker, at din udvendige belysning skal forblive tændt, for eksempel under soveværelsesvinduer.  

·Manuelle betjeninger udføres enten manuelt ved afbrydere eller med en fjernbetjening. For at du skal kunne tænde for en sollys, skal du naturligvis have "fyldt solen", fordi tændingen ikke fungerer med et tomt batteri. Omvendt kan du slukke for et sollys med switch eller fjernbetjening om nødvendigt, selvom det er mørkt, og skumringssensoren ville automatisk skifte til kontinuerlig belysningstilstand uden dit indgreb.

Roterende farveændringer, atmosfæriske justeringer af lysfarven, lysintervaller og eventuelle flimrende effekter styres også af fjernbetjening. Fjernbetjeningen sparer også en eller to ved at komme op i en hyggelig runde og er især praktisk i vanskeligt tilgængelige områder.

Praktisk tip

Tap-on-funktionen til manuel styring af lamper er meget moderne. Du behøver kun kort berøre lampen med din blotte hånd for at kontrollere dens belysningsfunktioner. Denne teknologi bruges mest i lamper med LED-lamper og store overflader, fordi de bliver mindre varme. I filteret Specialfunktioner kan du søge specifikt efter lampemodeller med tap-on-funktion.

     

Bemærk: Manuelle indstillinger til at påvirke lysets opførsel er vigtige, hvis du ikke ønsker, at dit udendørs område skal blive oplyst af sollysene hver aften, der starter i skumringen.

Havelys er designet til udendørs brug, fordi de er designet til at være vejrbestandige. Nogle er endda velegnede til dambelysning, fordi de er flydende og undertiden helt vandtætte. Imidlertid skal man være forsigtig, når man bruger flydende havebelysning i klorerede puljer, da de kemiske vandtilsætningsstoffer kan angribe lampeholderne!

Hvordan installeres havelys?

Generelt er installationen af sollys udendørs meget let, fordi der ikke er behov for at lægge kabler, og du kan fleksibelt justere sollys på næsten ethvert sted.

·Havelys på spyd rammes ganske enkelt ned i jorden. Det samme gælder for de fleste spotlights, hvoraf nogle af deres lyskegler kan justeres nøjagtigt ved hjælp af svingarme.

·Gulvlamper er normalt på glatte overflader, såsom borde, men også på kanten af stien, i græsset eller på senge.

·Pendelys har normalt et håndtag, som de hænges på på træer, kroge og lignende fremspring.

·Tagrendelys har en klemmeindretning, der simpelthen klemmes ind i rennen af metal eller derudover er fastgjort med skruer, især i store højder med vind.

·Flydende havelys kan flyde på vandoverflader eller kan installeres permanent med en separat fiksering.

Søg tip: Du kan finde solcellelamper til vægmontering udenfor her.

Det er vigtigt at have en solrig placering til solmodulet, så solcellerne kan absorbere nok energi i løbet af dagen. Hvis der er skygge på den direkte placering af havelampen, hjælper en lampemodel med et kort kabel mellem lampen og solfangeren ofte til at placere den lidt længere med sollys.

Praktisk tip

Om nødvendigt skal solcellemodulerne rengøres fra tid til anden, så de kan absorbere al energi i haven på trods af støv og lignende aflejringer.

Spørgsmål og svar

Hvorfor er min sollys ikke tændt?

Hvis lampen ikke er teknisk defekt, er der flere mulige årsager: Med nye lamper er der undertiden et beskyttende klistermærke over solfeltet, der først skal fjernes. Solstrålene skal have tilstrækkeligt opladet batteriet før drift. Ellers har lampen ingen energi til at glødes. Mange sollys fungerer også kun i mørke, fordi den integrerede skumringssensor slukker lampen, når der er for meget eksternt lys til at spare energi. Sollamper bør ikke placeres for tæt på andre lyskilder, fordi de kun lyser svagt eller slet ikke, hvis der er for meget lysstyrke omkring dem.  

Hvorfor skal der bruges specielle lamper udendørs?

Udendørslamper er vejrbestandige, for eksempel beskyttet mod fugt. Brug kun lamper, der er godkendt til udendørs brug for at undgå korrosion og kortslutning.

Hvad siger ydelsen pr. Lampe?


Outputet gives pr. Lampe, da nogle dekorative lamper tilbydes i sæt med flere lamper. Her ville den samlede ydeevne være af lille værdi. Derudover bruges flere armaturer ofte i en lampe, især i LED-segmentet på grund af den begrænsede åbningsvinkel af denne type, så for eksempel en LED-kuglelysarmatur kan være fuldt oplyst.

Er der et intelligent styresystem til udendørs sollys?


Ja, men der er kun enkle lamper i denne kategori, som i nogle tilfælde har radiokontrol. Et intelligent belysningssystem, der er godkendt til udendørs brug med flere styremuligheder og hybrid strømforsyning via solenergi og kabel findes her i vores butik