bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om fjernstyrede både

Krydser du over Gardasøen på Riva eller tager af sted fra Hohe Düne i Bayern-sejlbåden til et baltisk krydstogt? Det lyder godt, hvis der ikke kun var rejsen derhen, men også den høje købspris for båden, som let kan nå ud i midten af seks-cifret rækkevidde ...

 • Hvad er fjernstyrede både?

 • Hvordan konstrueres fjernstyrede både?

 • Hvem er fjernstyrede både til?

 • Hvilke fjernstyrede både er tilgængelige fra Conrad?

 • Hvad skal man overveje, når man håndterer fjernstyrede både?

Hvad er fjernstyrede både?

Krydser du over Gardasøen på Riva eller tager af sted fra Hohe Düne i Bayern-sejlbåden til et baltisk krydstogt? Det lyder godt, hvis der ikke kun var rejsen derhen, men også den høje købspris for båden, som let kan nå ud i midten af seks-cifret rækkevidde.

Fjernstyret speedbåd

Med en modelbåd kan du få den dejlige følelse af en bådtur på en modelskala på den lokale sø. Enhver, der ønsker at komme tættere på modellen til sport, er godt tjent med entry-level modeller i denne kategori fra Conrad-butikken.

Der er etableret visse vilkår, der skal tages i betragtning: Modelatleter forstår, at “fjernstyrede både” er de både, der kan erhverves fuldt operationelle. Dette betyder: Alle komponenter, der er nødvendige for funktionerne i bådmodellen, er installeret inklusive de tilhørende batterier. Der er intet at samle eller udstyre. Oplad strømkilden i båden og i fjernbetjeningen, tænd den - og slukkes.

Forkortelsen RC, som ofte findes, står for "Radio Control" eller "Remote Control" og beskriver på den ene side radiofjernbetjeningen og selve teknologien, som disse modeller styres med på den anden.

Hvordan konstrueres fjernstyrede både?

Skroget er lavet af støbt plast, der er modstandsdygtig over for vandets påvirkning eller er malet på en sådan måde, at vand ikke kan skade det. Dækkene er også for det meste lavet af plastik, med nogle modeller lavet af lakeret træ. Dækoverbygningerne eller udstyret simulerer den respektive båd eller skibstype. Antennen til modtagelse af radiosignaler fra fjernbetjeningen er installeret der.

Fjernstyret båd med kontrol og batterier

I skroget er fjernbetjeningsmodtageren, den faktiske elektroniske styring med styreanlægget, motoren med drivakslen til bådpropellen og akkumulatorerne til strømforsyningen. Skroget og dækket er forbundet med hinanden på en vandtæt måde for at beskytte elektronikken og strømforsyningen mod kortslutning. Dækket eller en del af det kan fjernes med henblik på vedligeholdelse, normalt efter løsnelse af en skrueforbindelse. Genopladelige batterier eller batterier er delvist installeret i separate kamre. Dette betyder, at den kan udskiftes eller oplades hurtigt uden at bringe de elektroniske komponenters tæthed i fare.

Det styres af en fjernbetjening, der transmitterer kontrolkommandoerne til roret og motor (erne) via radio. Der anvendes specielle frekvenser, der er godkendt til modelfremstilling. Fjernbetjeningens rækkevidde afhænger af mange faktorer, hvoraf nogle opdateres dagligt og kan variere fra 100 meter til flere kilometer.

Hvem er fjernstyrede både til?

Speedbåd i vandet

Målgruppen er unge og alle, der leger med tanken om at gøre bådemodelopbygning til deres hobby. At lægge din egen båd på kølen er forbundet med en betydelig indsats. Mange modelbyggere har deres egne "skibsværfter", hvor imponerende modeller skabes. Hvis du først vil smage på det, anbefales en fjernstyret båd fra Conrad-butikken. Med priser langt under 100 euro har du ikke "spildt" så mange penge, hvis entusiasmen ikke er så vedholdende som oprindeligt antaget.

De tilbudte produkter er ikke billige modeller, men veludstyrede, fjernstyrede både inklusive ubåde og sejlbåde.

Hvilke fjernstyrede både er tilgængelige fra Conrad?

I Conrads online-butik kan du vælge fjernstyrede både i henhold til kategorier som pris, nyheder og tilbud, kundeanmeldelser, tilgængelighed af butikker og forskellige mærker.

Yderligere valgmuligheder:

 • Størrelse eller længde på den fjernstyrede båd
 • Motortype
 • Kategori
  • RC begynder-motorbåd
  • RC begynder-U-båd
  • RC motorbåd
  • RC sejlbåd
  • Specielt køretøj (båd i luftpudeoptik)
 • Modeltype

100 procent RtR

Forkortelse for engelsk "Ready to Run", på tysk "Ready to start". Helt brugsklar model med undtagelse af batteriinstallation og / eller opladning af batterierne.

RTF;

Forkortelse for engelsk "Ready to Fly", på tysk "Ready to fly". Forkortelsen kommer faktisk fra modelflykonstruktion og betyder, at modelpiloten ikke længere behøver at gøre noget for at få flyet i luften - analogt for at gælde for modelbåde.

RTR

"Klar til at køre". Individuelt monteringsarbejde kan stadig være nødvendigt inden idriftsættelse.

  

Hvad skal man overveje, når man håndterer fjernstyrede både?

Selvom disse er modeller på indgangsniveau, har nogle af modellerne ydeevne parametre, der kan være forbundet med farer for dig selv eller tilskuere. Dette gælder også for de lokale forhold(zum Beispiel Fischzucht oder Badegewässer), bei denen die Bootsmodelle fahren dürfen. Betjeningsvejledningen indeholder instruktioner til sikkerhed, drift og vedligeholdelse. Vær opmærksom på dette nøje, da garantikrav også kan knyttes til overholdelse af driftsbetingelserne.

Brug ikke disse modelbåde i tordenvejr. Atmosfæriske forstyrrelser kan føre til en funktionsfejl.

Når du starter, skal du altid tænde for båden først og derefter fjernbetjeningen. For at slukke efter kørsel skal du følge den omvendte rækkefølge. Nogle modeller har en vandsensor, der sikrer, at koblingen mellem båden og fjernbetjeningen kun er mulig, når bådmodellen er i vandet.

Barn leger med brandbåd

Vær forberedt på det faktum, at du måske skal redde din model “i hånden” som en livredder, for at sige det.

Fjernbetjeningerne er for det meste udstyret med ikke-genopladelige batterier. Kontroller dine batterier, inden du bruger dem. Et andet opladet batteri skal altid være tilgængeligt for uafbrudt køreglæde. Sørg altid for, at polariteten er korrekt, når du isætter batterier og genopladelige batterier. Fjern batterierne / genopladelige batterier fra senderen og modellen, når de ikke er i brug.

Nogle modeller har beskyttelse mod overophedning, der kan stoppe den fjernstyrede båd. Undgå drift ved højere udetemperaturer og tag pauser i henhold til driftsvejledningen.

Korte antennetip udgør en risiko for kvæstelser. Sikre dem også til transport.

Brug aldrig barske opløsningsmidler til at rengøre båden.

Kasserede modelbåde hører til kommunale indsamlingssteder. Det er ikke tilladt at bortskaffe dem som husholdningsaffald.