bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værd at vide om Powerline

Kender du problemet? Du vil oprette et WLAN-netværk i dit hus, men du har ikke tilstrækkelig WLAN-modtagelse i nogle rum. Brugen af powerline-adaptere er en praktisk og pålidelig løsning, der muliggør en stabil netværksforbindelse selv under vanskelige strukturelle forhold. Du kan finde ud af alt hvad du behøver at vide om Powerline i vores guide.

  • Et overblik over Powerline-adaptere

  • Vigtige kriterier, når du køber powerline-produkter

  • Vores praktiske tip: Tilslut ikke powerline-adapteren til flere stikkontakter

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om powerline-adaptere

Et overblik over Powerline-adaptere

Powerline

Den store fordel ved Powerline er, at du i modsætning til konventionel Ethernet-kabling ikke behøver at lægge nye kabler i huset og i stedet kan falde tilbage på strømkablerne, der er tilgængelige i hvert rum. Men hvordan fungerer det? Et fungerende kraftlinjenetværk kræver mindst to adaptere. Senderen konverterer det digitale datasignal til et analogt signal og modulerer det med høj frekvens på kraftledningen. Modtageradapteren konverterer det analoge signal tilbage til et digitalt signal. Enhedsenheder kan tilsluttes powerline-adaptere enten via integrerede Ethernet-porte eller med nogle modeller via WLAN. Det betyder, at internetforbindelsen også kan bruges af smartphones eller tablets uden problemer. Sådanne Powerline WLAN-adaptere understøtter nuværende WLAN-standarder såsom Wi-Fi 5 og gør et ekstra WLAN-adgangspunkt overflødigt. Afhængigt af producenten er det maksimale udvalg af Powerline-produkter mellem 300 og 500 meter, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste huse og lejligheder.

Powerline

Det er især praktisk, at et powerline-netværk til enhver tid kan udvides med yderligere enheder. Det betyder ikke noget, om du bruger Powerlan i kombination med en DSL-forbindelse eller på en LTE-router udstyret med et SIM-kort.

Mange Powerline-adaptere tilbyder også en plads til et Schuko-stik. Stikket, hvor adapteren er tilsluttet, kan derfor fortsat bruges. Mange powerline-produkter gør et normalt stik til et smart stik, der kan styres ved hjælp af intelligente assistenter som Amazon Alexa eller Google Assistant. Tilsluttede enheder kan derefter nemt afbrydes fra strømmen ved hjælp af f.eks. En app installeret på din smartphone. En automatisk frakobling er også mulig via en integreret nedtællingsfunktion. Konfigurationen af Powerline kan nu udføres bekvemt hos forskellige producenter ved hjælp af en app installeret på smartphonen. Ud over den aktuelle status for alle adaptere i netværket viser applikationen også brugeren den aktuelle transmissionshastighed og gør det let at opdatere firmwaren.

Vigtige kriterier, når du køber powerline-produkter

Markedet har nu et stort antal forskellige powerline-løsninger klar. Men hvilken er den rigtige for mig? For at finde det rigtige produkt er det vigtigt, hvilket formål du forfølger. Hvis du bare surfer lidt på Internettet og sender et par e-mails, er billige powerline-sæt med lav båndbredde i mange tilfælde tilstrækkelige. Hvis du derimod vil streame videoer eller spille online spil, skal du vælge adaptere med en båndbredde på 1.200 Mbit / s eller højere. Generelt er en højere båndbredde bestemt fordelagtig ved drift af en kraftlinje for bedre at absorbere tab, der kan opstå i elnettet.

Undgå at blande enheder fra forskellige producenter for at sikre stabil drift. Du kan ofte finde såkaldte startsæt i butikker, der indeholder to eller flere adaptere i et sæt til en speciel pris. 

Kvaliteten af de eksisterende kraftledninger er særlig vigtig, når der betjenes en strømforbindelse. Før du køber, skal du helt sikkert kontrollere, om der er moderne kabler i dit hus. Jo højere kvalitet og kortere kraftledningen er, desto bedre kan resultatet opnås med Powerline. Forfaldne linjer har derimod en negativ effekt på transmissionskvalitet og signalstyrke. I et sådant tilfælde er det bedre at bruge et alternativ som WiFi.

Før du køber, skal du tænke på, hvor mange enheder du vil oprette forbindelse til en strømforsyningsadapter. Modeller med flere Ethernet-porte sparer dig for at skulle købe ekstra netværkskomponenter. Brug en WLAN powerline-adapter, hvis du også vil gå online med mobile enheder som smartphones. En praktisk bivirkning er, at du kan spare dig for køb af et adgangspunkt. Hvis du allerede bruger digitale assistenter som Amazon Alexa eller Google Assistant i det smarte hjemområde, kan et adapter sæt med et integreret WLAN-stik også være nyttigt.

 
Powerline

Bemærk, at du ikke kan betjene så mange adaptere, som du vil, i et netværk. Det maksimale antal powerline-adaptere kan variere markant fra producent til producent. For eksempel angiver TP-Link et teoretisk maksimum på mellem 6 og 254 adaptere afhængigt af modellen.

Hvis du har moderne strømkabler, skal du bruge powerline-modeller, der overholder Homeplug AV2-standarden. I nyere bygninger anvendes strømkabler med tre ledninger (fase, neutral og beskyttende leder), mens kabler med to ledninger blev lagt i ældre huse. Med en AV2-kompatibel adapter kan alle tre ledninger bruges til datatransmission. Enhederne identificerer uafhængigt, hvilken ledning der er bedst egnet til transmission.

Vores praktiske tip: Brug ikke Powerline-adapteren på flere stik

Flere stikkontakter er praktiske og findes i alle husstande, men de er ikke egnede til tilslutning af en strømforsyning. Stikstrimler har et indbygget interferensfilter, hvilket også er nyttigt. Imidlertid filtrerer det nævnte filter også kraftlinjesignaler, hvilket kan føre til drastiske fald i transmissionshastigheden. Ideelt set bør du undgå flere stik og sætte adapteren i et normalt stik. Det giver også god mening at placere adapteren på en sådan måde, at computere eller smarte tv'er kan tilsluttes et netværkskabel over de kortest mulige ruter, hvis WLAN ikke bruges.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om powerline-adaptere

Powerline

Hvordan installeres et strømlinjenetværk?

Installationen af powerline-adaptere er børnespil: Sæt den første adapter i et stik i nærheden af din router, og sæt netværkskablets stik i de tilsvarende stik. Du kan derefter udstyre alle rum, hvorfra du vil få adgang til netværket, med Powerline-adaptere. Endelig er alt hvad du skal gøre, at forbinde de forskellige adaptere med synkroniseringsknappen. Du kan derefter sætte kraftlinjenettet i drift.

Er Powerline sikker?

Moderne powerline-enheder bruger 128-bit AES-kryptering for at beskytte din datatrafik. Naboen i lejligheden ved siden af kan heller ikke få adgang til din internetforbindelse. Selvom det bruger det samme elnet, fungerer elmåleren som en barriere, hvorigennem datapakkerne ikke kan passere. Powerline er derfor lige så sikkert som et konventionelt netværk med Ethernet-kabler eller en WLAN-forbindelse.