bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Værd at vide om netværks-switches

Alle LAN-forbindelser er tilsluttet, netværket kører, computeren kan få adgang, men nogle gange går det langsomt? I forbindelse med de datamængder, der skal overføres i dag, er høje dataoverførselshastigheder på netværket A og O, så arbejdet kan udføres hurtigt. Hvordan du kan hjælpe dig med at bruge netværks-switches, finder du ud af vores vejledning.

 • Hvad er en netværks-switch, og hvordan fungerer den?

 • Forskellene mellem switch og hub

 • Anvendelsesområder for netværks-switches

 • Typer af netværks-switches og udvælgelseskriterier

 • Vores praktisk tip

 • Specialudtryk ved netværks switches

 • Hvad skal man være opmærksom på ved installation og anvendelse af netværksswitche?

Hvad er en netværks-switch, og hvordan fungerer den?

En del af netværksteknikken til Ethernet. En Ethernet-switch er kort sagt en fordeler i et Local Area Network (LAN), som forbinder udstyr i dette netværk med hinanden med henblik på transport af data. Disse data videresendes effektivt med den såkaldte pakkelevering mellem tilsluttede computere og andre netværksenheder som for eksempel printere, scannere eller kameraer. Der er forskellige tilgange til dataforvaltning. Dette afspejles i følgende tekniske løsninger:

Unmanaged switch

Unmanaged switch

Det er en fordeler, som de enkelte netværkskomponenter oftest nemt kan forbindes til netværket via plug-and-play. De fungerer uden installation, kræver ingen IP-adresser og ingen administrator. De enkle basisindstillinger realiseres oftest med DIP-kontakter. Sådanne løsninger findes bedst i hjemmet og i netværksløsninger til mindre kontorer. Et andet område til brug af Unmanaged Switches er midlertidige arbejdsgrupper, der er tilegnet til netværk, hvis der for eksempel skal anvendes forretningsEthernet-medarbejdere ved møder, eller også LAN-parties i gamer-scenen.

 

Managed Switch

Managed Switch

Dette udstyr anvendes i store netværk med et stort antal tilsluttede brugere og de højeste sikkerhedskrav, også ved fjernadministration og -vedligeholdelse af enheder i netværk. Managed Switches giver mange ekstra funktioner:

Blandt andet kan enkelte deltagere eller netværkssegmenter isoleres og virtuelle LAN (VLAN) opbygges inden for fysiske netværk. Desuden er det muligt med en udvidet båndbreddeforvaltning, som giver garanteret båndbredde til bestemte netværks-deltagere. Managed Switches administrerer IP-adresser på de tilsluttede netværksenheden og understøtter desuden Simple Network Management Protocol (SNMP), som administratorer kan bruge til at overvåge status for forbindelser for at gribe ind i tilfælde af fejl eller angreb på netværket. Til det formål fås der adgang til disse switches med webbrowsere. Det giver mulighed for en nem konfiguration af de mange parametre.

I industrielle områder har netværks switches ofte en redundant strømforsyning til forøgelse af fejlsikkerhed.

I vores online shop tilbyder vi dig både Managed og Unmanaged Switches i stort udvalg.

 

Forskelle mellem switch og hub

Forskel mellem switch og hub

Hub og switch har fællesskab, at de skal bruges til dataudveksling i computernetværk - ligesom en router eller et DSL-modem med porte.

En hub sender som den nemmeste tekniske netværksforbindelsesløsning data udifferentieret til alle tilsluttede netværksenheder. Alle disse enheder deler den anvendelige båndbredde på hub'en. Kommunikationen foretages altid efter hinanden som forespørgsel eller svar. Hvis et apparat er »beskæftiget« med en stor mængde data, reduceres båndbredden for alle andre deltagere i netværket. I mellemtiden anvendes denne hub-teknologi primært til streaming af medieindhold: En »sender« overfører til alle tilsluttede (netværks-)terminalenheder. En hub er - meget forenklet - kan sammenlignes med en multistikdåse.

En switch derimod "træffer" sine egne beslutninger om, hvordan datapakkerne videresendes. Den sender ikke blot alt til alle, men kun til porten på den valgte netværksenhed. Hver port kan kommunikere uafhængigt af andre. Hver enhed i netværket har en entydigt defineret netværksadresse (MAC, Media Access-Control) og tilhørende porte, som er gemt i en Source-Address-Table (SAT). Switch kan sende og modtage datapakker samtidigt. Den store fordel: Når to enheder kommunikerer i netværket, forbliver båndbredden for de andre brugere den samme.

 

Der findes forskellige metoder til dataoverførsel:

 • Cut-Through: Hurtig, øjeblikkelig dataoverførsel uden fejlregistrering
 • Store-and-Forward: Buffer og test af datapakken, før den videresendes. Det er noget langsommere, og det kan fejlbehæftede pakker "frasorteres".
 • Kombination af Cut-Through og Store-and-Forward, der styres internt af switchen.
 • Fragment-free: Kontrollerer de første 64 byte i datapakken. Hvis denne del er fejlløs, videresendes dataene. Denne procedure anvendes sjældent.
   

Netop med buffer af datapakker (cache) og duplexdrift opnås der meget høje datahastigheder. Takket være den aktive datastyring er der meget flere porte mulig end i hubs. På den måde er switches så at sige obligatoriske for større netværk.

Ulemperne ved en switch er:

 • Den såkaldte latens-tid er ved en Ethernet-switch meget højere end ved hubben. Switchen skal først finde den rigtige tilstillings-port ved hjælp af en fastlagt metode i den interne Address-tabel.
 • Administration af netværk og fejlfinding er mere kostbar.
 

Typer af netværks-switches og udvælgelseskriterier

Renkforce Netværk Switch

I vores online shop kan du vælge grundlæggende egenskaber i filteroptionen "kategori". Det omfatter blandt andet monteringsevnen i et 19" rack, udvidelsesmuligheder, medieadministration og tilbehør. Switche til industrielle anvendelser er viet særskilt punkt.

Strømforsyningen er meget variabel og rækker fra stik- eller din-skinne-strømforsyninger over blokklemmer, USB eller over netværket til direkte lavspændingstilslutning. Vær også opmærksom på den såkaldte PoE-funktion. Med »Power over Ethernet« er switchen driftsspændingen over nettet. For at gøre dette skal der tilføres strøm i dataledningen. Det kan spare installationsomkostningerne og forenkle anvendelsen af uafbrudt strømforsyning (UPS). PoE er standardiseret i IEEE-standarden og anvendes af netværksenheder, der har brug for meget lidt effekt, for eksempel VoIP-telefoner og IP-kameraer.

Antallet af Ethernet-porte er et vigtigt salgskriterium, da det afhænger af mængden af netværksenheder. Netværks-switches med kun en Ethernet-port tjener for det meste dataoverførsel i skiftende medier, for eksempel fra glasfiber til elektriske ledninger.

Også ved LAN-overførselshastigheden bør der ikke åndes. Det forventes, at kravene til overførselshastigheder vil vokse yderligere. For øjeblikket fås switches med op til 10 gigabit pr. sekund.

 

Vores praxistipp: Forskelle i kablerne

Uanset om netværkskabler er et fast Ethernet- eller Gigabit-Ethernet-kabel, ses antallet af kontakter: Hvis RJ-45-stikket har otte kabler, er der tale om et kabel, der kan Gigabit.

 

Forstå specialbegreber - autosensing, IEEE802.3x-flowkontrol

Ved køb af en netværks-switch støder kunderne meget ofte på specialord. Disse skal forstås ved køb i det mindste i store linjer for at finde det optimale apparat. Frem for alt er den maksimale understøttede hastighed en vigtig faktor i denne forbindelse.

 • Autosensing
  hastighed for dataoverførsel af enhederne indstilles automatisk. På 1 Gbit/s-switches kan der uden problemer drives enheder med 100 Mbit/s.
 • IEEE802.3x-flowkontrol
  denne mekanisme har normalt til opgave at optimere trafik mellem switche og skal forhindre tab af datapakker. Med andre ord synkroniserer funktionen trafikken mellem de forskellige enheder. Til private brugere er teknikken sjældent hensigtsmæssig, men er alligevel ved hånden ved mange switches.
 • QoS
  Quality of Service (QoS) sikrer, at der altid er tilstrækkelig hastighed til rådighed til bestemte netværksprotokoller og porte. Dette er især vigtigt, når der arbejdes med IP-telefoni.
 • VLAN
  med denne teknik kan enheder grupperes i netværk til virtuelle netværk. Denne teknologi er kun nødvendig i virksomheder.
 

Hvad skal man være opmærksom på ved installation og anvendelse?

Antallet af Ethernet-porte bør altid være meget stort. Dermed sparer man ved tilslutning af ekstra netværksenheder en prisintensiv nyanskaffelse.

Anvend kun de bedst færdigkonfektionerede netværkskabler af høj kvalitet. Kabler i kategorierne Cat-6 og Cat-7 overfører data med op til 10 gigabit pr. sekund, er altså for øjeblikket fremtidssikret. Men pas på: CAT-7-kabler er til dels udstyret med stik, der ikke er kompatible med RJ45-tilslutninger.