bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om MP3 / MP4-afspillere

 • Hvad er en MP3 / MP4-afspiller?

 • Hvilke MP3 / MP4-afspillere er der?

 • Hvad skal du passe på, når du køber en MP3 / MP4-afspiller?

 • Strømforsyning til MP3 / MP4-afspillere

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om MP3 / MP4-afspillere

 • Konklusion: Sådan finder du den rigtige MP3 / MP4-afspiller

Hvad er en MP3 / MP4-afspiller?

MP3 / MP4-afspillere er mobile lyd- eller multimedie-afspillere, der primært er designet til at afspille MP3-lydfilformatet. Derudover understøtter mange MP3 / MP4-afspillere andre lyd- og videofilformater og kan ofte vise billeder. Filerne overføres normalt fra den bærbare eller stationære pc til den mobile enhed via USB. Nogle enheder tillader også trådløs dataoverførsel via Bluetooth eller Wi-Fi.

Hvilke MP3 / MP4-afspillere er der?

 

MP3-stick (USB)

Disse MP3-afspillere ligner de mindre USB-sticks, der normalt bruges som mobile datalagringsenheder. MP3-pinde har dog også et display, en hovedtelefonudgang, forskellige betjeningselementer og deres egen strømforsyning. Lydfiler kan overføres til MP3-afspilleren uden kabler ved at slutte stokken direkte til den tilsvarende grænseflade på en bærbar eller stationær pc.

MP3-afspiller

Konventionelle MP3-afspillere adskiller sig kun lidt fra MP3-sticks med hensyn til funktionalitet. Her overføres lydfilerne imidlertid fra pc'en til den mobile enhed via det medfølgende USB-kabel. 

MP4-afspiller

MP4-afspillere har et farvedisplay og kan foruden lydfiler også afspille videoer og vise billeder. De er derfor også kendt som multimedie-afspillere. Yderligere funktioner kan ofte bruges - for eksempel små spil, noter og stemmeoptagelse eller FM-radio.

Hvad skal du passe på, når du køber en MP3 / MP4-afspiller?

Tekniske specifikationer for MP3 / MP4-afspillere

 • Lagerkapacitet (delvist udvidelig med hukommelseskort)
 • Kompatibilitet med forskellige filformater
 • Strømforsyning og batteristrøm

Yderligere funktioner til MP3 / MP4-afspilleren

 • FM-radio
 • Skridttæller
 • Videoafspilning
 • Stemmeoptagelse (mikrofon)

Visning af MP3 / MP4-afspilleren

 • Skærmens størrelse
 • Skærmens opløsning
 • Touch-display

Vores praktiske tip

Den næste generation af MP3 / MP4-afspillere er afhængige af trådløs dataoverførsel via NFC-teknologi (Near Field Communication) og Bluetooth. Ved hjælp af NFC kan data for eksempel overføres lynhurtigt fra en anden NFC-aktiveret enhed (f.eks. Smartphone, tablet, bærbar computer) til MP3 / MP4-afspilleren. Lydsignalet kan sendes trådløst til Bluetooth-hovedtelefoner eller en bærbar Bluetooth-højttaler via Bluetooth.

  

Strømforsyning til MP3 / MP4-afspillere

De fleste MP3 / MP4-afspillere drives af et integreret lithiumpolymerbatteri, som normalt har en driftstid på over 10 timer. Hvis batteriet skulle være tomt, kan det oplades uden problemer ved hjælp af det medfølgende kabel på et hvilket som helst USB-interface (bærbar computer, stationær pc). En tilsvarende USB-strømforsyningsenhed er normalt inkluderet i leveringsomfanget.

Ældre modeller - især USB-stik - fungerer på batteristrøm. Normalt bruges enten et enkelt AAA-batteri, som om nødvendigt kan udskiftes, eller et genopladeligt AAA-batteri.

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om MP3 / MP4-afspillere

Hvad står forkortelsen MP3 for?

MP3 er en metode til komprimering af digitale lyddata. Navnet henviser til den tilsvarende filtypenavn og står for MPEG-1 Audio Layer III eller MPEG-2 Audio Layer III. Udviklingen af filformatet var en revolution for nydelse af mobil musik: for første gang omkring årtusindskiftet blev der tilbudt mobile lydafspilningsenheder, der styres uden fysiske databærere som kassetter eller lyd-cd'er. Musikken kunne gemmes direkte på afspilleren.

Hvad står forkortelsen MP4 for?

MP4 er et videocontainerformat, der er udviklet af Moving Picture Experts Group (MPEG) og understøtter multimedieindhold. Ud over video- og lydspor kan MP4-filer også indeholde 3D-grafik og 2D-grafik samt undertekster. 
OBS: Ikke alle såkaldte MP4-afspillere kan faktisk afspille MP4-filer. Her er det absolut værd at se nærmere på de understøttede videoformater.

Hvad koster en MP3-afspiller?

Enkle MP3-afspillere og MP3-pinde er nu meget billige: næsten alle modeller koster betydeligt mindre end 100 euro. Enheder i det lavere prissegment (mindre end 50 euro) er normalt egnede til daglig brug og har en lang levetid.

Hvad koster en MP4-afspiller?

Nogle multimedieafspillere sælges nu også for mindre end 100 euro. I dette tilfælde bør potentielle kunder dog først finde ud af de tekniske specifikationer ved hjælp af produktoplysningerne leveret af producenten. For eksempel er et relativt stort display med en høj opløsning fordelagtigt for tilfredsstillende videoafspilning. Et kraftigt batteri skal installeres til dette. Selvfølgelig har alt dette i sidste ende en indflydelse på prisen. 

Konklusion: Sådan finder du den rigtige MP3 / MP4-afspiller

Enhver, der leder efter en enhed til at tilføje musik til deres sportsaktiviteter (cykling, løb osv.), Vælger normalt en konventionel MP3-afspiller eller MP3-stick. Relevante kriterier her er den lave vægt og størrelse, den robuste konstruktion og den forholdsvis lave pris.

MP4-afspillere eller multimedie-afspillere bruges altid, når der ud over forskellige lydfilformater også skal afspilles videoer og billeder vises. Enhederne er derfor ofte større og normalt dyrere end konventionelle MP3-afspillere.