bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

PC-skærmen som et vindue ind i den digitale verden

Moderne pc-skærme til afslappet arbejde og stor spil sjov på pc'en - gode filmoplevelser i Full HD, 4K eller 3D

Computere er blevet uundværlige hjælpere i hverdagen. Vi bruger dem ikke bare på arbejde, men også efter arbejde. Uanset om du kan lide at surfe på Internettet og tjekke sociale netværk, se dit yndlingsprogram eller foretrækker at slappe af med et videospil: du har brug for den rigtige skærm. Selv den mest kraftfulde pc er ikke sjovt uden en god pc-skærm. Jo mere tid du bruger med enheden, jo mere omhyggeligt skal din købsbeslutning være. Især da den rigtige pc-skærm let kan bruges til to, tre eller flere generationer af pc'er.
Her kan du finde ud af, hvilken pc-skærm der passer til dig. Aktuelle enheder med opløsninger på 4K eller Full HD og 3D-skærm opfylder alle behov. Der findes mange forskellige størrelser til skrivebordet og kraftfuld teknologi til ubegrænset spiloplevelse.

 • Hvilke pc-skærme er der?

 • Hvad skal du passe på, når du køber en pc-skærm?

 • Sådan opnår du den ideelle billedskarphed

 • Det rigtige panel til ethvert formål

 • Tilstrækkelig skærmfrekvens

 • Ergonomiske ekstraudstyr: vippe- og drejningsfunktion

 • Den rigtige pc-skærm til dine personlige behov

 • Ofte stillede spørgsmål

 

Hvilke pc-skærme er der?

LCD-skærme

Den almindelige teknologi til skærme er LCD (Liquid Crystal Display). Elektronisk kontrollerede flydende krystaller skaber et billede fra individuelle farvede punkter. Tidligere blev den krævede baggrundsbelysning leveret af lysstofrør.

LED-skærme

En LED-skærm fungerer også med flydende krystaller. De fleste moderne pc-skærme har LED-teknologi (lysemitterende diode). Baggrundsbelysningen til de flydende krystaller leveres af pladsbesparende lysdioder. Disse enheder imponerer med deres høje energieffektivitet og tynde design.

Hvad skal du passe på, når du køber en pc-skærm?

 

Optimal skærmstørrelse

Dybest set ligner en pc-skærm et tv: jo større, jo bedre. PC-skærme med en skærmdiagonal på 21,5 tommer er i øjeblikket den laveste grænse. Mindre størrelser tilbydes sjældent. De fleste købere vælger modeller med diagonaler mellem 24-27 tommer og mere. Der er dog næsten ingen øvre grænser. Til husholdningsbrug på skrivebordet er grænsen dog normalt 32 tommer. Når du køber, skal du huske, at der skal være plads nok på skrivebordet. Desuden er jo større afstand til billedet nødvendigt, jo større displayet er. Som en tommelfingerregel skal ca. 1,2 gange diagonalen planlægges som sædeafstand. Konverteringsfaktoren fra inches til centimeter er 2,54. Med en 22-tommer skærm skal en afstand på mindst 70 centimeter derfor opretholdes, med en 32-tommers model en god meter.

Passende format

Mens pc-skærme tidligere kun var tilgængelige i 4: 3-format, er liggende format med et billedformat på 16: 9 nu almindeligt, hvilket giver betydeligt mere synligt område i bredden end sin forgænger. Hvis du primært surfer på nettet og redigerer dokumenter med din computer, skal du kigge efter en skærm i 16:10-format. Dette giver mere plads i højden, hvilket sparer irriterende rulning. Tendensen er mod skærme i det ekstra brede 21: 9-format. Især biograffans nyder den barfrie visning af Hollywood-blockbusters. Men sådan en pc-skærm kan også være nyttig på kontoret, for eksempel til videoredigering eller billedbehandlingssoftware.

Tilstrækkelig skærmopløsning

Full HD er det afgørende benchmark for antallet af pixels. Billedet består af 1920 x 1080 (B x H) pixels. Hvis denne høje opløsning ikke er nok for dig, har Conrad også modeller med flere pixels i sin onlinebutik. For eksempel bruger 27-tommer skærme ofte WQHD-formatet med 2560 x 1440 pixels. En anden stigning er UHD-opløsningen med 3840 x 2160 pixels. Dette ultrahøjdefinitionsformat tilbyder fire gange så mange pixels, hvorfor vi ofte taler om 4K-opløsning. Fordelt på det samme område kan der derfor være betydeligt flere oplysninger - billederne ser mere detaljerede ud.

Vores praktiske tip: Tjek hardware

Før du køber en pc-skærm, skal du kontrollere din hardware. Fordi jo flere pixels skærmen viser, jo mere udfordres grafikkortet. Dette gælder især for 3D-skærm med høj opløsning.

  

Sådan opnår du den ideelle billedskarphed

Hvor detaljeret billedet virkelig er i sidste ende afhænger af den såkaldte pixeltæthed. Dette er en matematisk værdi, der beregnes ud fra forholdet mellem opløsning og billedstørrelse. Pixeltætheden er angivet i ppi (pixel pr. Tomme "pixels pr. Tomme").
En 22-tommer skærm med fuld HD-opløsning har omkring 100 pixels per tomme. Hvis du bruger den samme opløsning på en skærm med en diagonal på 30 tommer, er der kun 73 pixels tilbage på den samme overflade. Dette er tilstrækkeligt til at se film, men når du læser eller redigerer billeder, ser skærmen meget kornet ud. En 30-tommers skærm med en 4K-skærm opnår betydeligt mere skarphed med omkring 150 pixels per tomme. Full HD-opløsning er normalt tilstrækkelig til skærme op til maksimalt 24 tommer. Men hvis billedet diagonalt stiger, anbefales det at bruge en model med flere pixels.

Det rigtige panel til ethvert formål

Det egentlige hjerte for hver LCD-skærm er det såkaldte panel, der bestemmer den tekniske proces til styring af de flydende krystaller. De fleste pc-skærme bruger en af de tre hovedtyper af paneler:

 • TN-panel: Den såkaldte twisted nematic-teknologi er særlig populær blandt spillere og bruges ofte i enkle arbejdsskærme. Det kan produceres relativt billigt og tilbyder de hurtige skiftetider, der er så vigtige for spillerne. Du er nødt til at acceptere kompromiser med hensyn til billedkvalitet og synsvinkelstabilitet.
 • VA-panel: Den lodrette justeringspanelklasse bruges primært i skærme til grafiske designere - med hensyn til billedkvalitet er der intet alternativ. Men det har sin pris. Derudover er denne teknik mindre velegnet til at spille på grund af den langsommere måde at arbejde på.
 • IPS-panel: Omskiftningsteknologien i fly tilbyder lidt af alt: god til meget god farvekvalitet med relativt god spilegenskab. Denne fleksibilitet har dog sin pris.

Tilstrækkelig skærmfrekvens

Visningsfrekvens

 

Især hvis du kan lide at spille computerspil, er det bedst at være opmærksom på modeller med 120 eller 144 Hertz-teknologi.

Mens de fleste skærme viser 50 eller 60 billeder i sekundet, fremkalder disse modeller dobbelt så mange billeder på skærmen på samme tid.

I kombination med et kraftigt grafikkort sikrer dette mere smidighed under spil og giver hurtigere reaktioner.

Derudover muliggør den høje opdateringshastighed, at skærmen kan bruges som en 3D-skærm, forudsat at der findes et tilsvarende kraftigt grafikkort.

Ergonomiske ekstraudstyr: vippe- og drejningsfunktion

Mange pc-skærme giver mulighed for at vippe og justere skærmens højde. Med kun en håndbevægelse kan pc-skærmens position justeres bagvenligt til skiftende siddestillinger. PC-skærme med drejningsfunktion er interessante for tekstforfattere. Her kan displayet drejes 90 grader. Med blot et par enkle trin kan du se meget mere tekst.

Nyttigt tilbehør til din pc-skærm: privatliv og skærmbeskyttelse

Beskyt din skærm mod uønskede blikke fra siden med en skærmbeskytter til privatlivets fred. Vores 3M produktfinder guider dig til den rigtige beskyttelse af dit produkt med blot et par klik.

Til 3M Finder

Den rigtige pc-skærm til dine personlige behov

Kontor og surfing

For at surfe på Internettet eller til dit job er 5 eller endda 6 ms tilstrækkelige til at garantere dig en glat arbejdsdag. I mellemtiden er alle pc-skærme i Conrad-serien designet til HD-skærm og tillader skarp optik selv med daglig brug. Derudover er LC-skærme lette at se på.

Grafisk design og video

En 4K pc-skærm er netop det til dette. Med hurtige svartider på 2 ms er selv hurtige billedændringer ikke noget problem. Redigering af projekter i professionelle programmer bliver mere præcis.

Gaming

En hurtig responstid på mindst 2 ms eller ideelt set 1 ms garanterer spillere en glat spiloplevelse. Dette er især vigtigt i spil, der er bygget på hastighed. For en fuld HD-oplevelse anbefaler vi en pc-skærm, der er større end 24 tommer og med mindst en HDMI-forbindelse - også til spilkonsoller.

Vores praktiske tip: Stort udvalg af enheder

I vores butik finder du skærme med mange ekstraudstyr og forbindelser: fra indbyggede højttalere til DisplayPort til billede-i-billede-funktioner. Der skal lægges særlig vægt på integrerede tunere til tv-nydelse eller berøringsfunktioner til tilslutning af en bærbar computer.

  

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal du passe på med en skærm, hvis film ofte streames?

Hvis der vises mange videofilm, skal der bruges en 16: 9-model med fuld HD-opløsning. Hvis det skal tjene som tv-erstatning, ville en model med en 26 eller 27 "diagonal være ideel. Du kan derefter sidde med flere mennesker på en lidt større afstand foran den.

Forbindelser: DVI og HDMI er obligatorisk for en skærm af høj kvalitet, der skal give glæde i et par år, DisplayPort er et frit valg. Du kan klare dig uden VGA.

Panelteknologi: Tre forskellige teknologier anvendes til skærme af denne størrelse, og de har alle deres fordele og ulemper:

TN: Disse paneler er meget billige og meget hurtige. Derfor meget populær blandt spillere og pengeindstillede mennesker. Men de har en enorm ulempe, og det er betragtningsvinkelafhængigheden af kontrasten. Med en stor skærm ser farverne i hjørnerne allerede lidt anderledes ud, det bliver kriminelt, hvis du ser fra en vinkel på mere end 30°ser ud af aksen på displayet. Med flere mennesker afslappede på en sådan skærm, for eksempel at se en film, er det ikke muligt.

VA: Disse paneler har meget stabile synsvinkler og er meget farvenøjagtige. Afhængig af typen (der er forskellige VA-varianter) er skiftetiden for pixels langsom til mellemlang. Disse skærme er ikke egnede til spillere, til videoafspilning er der varianter, der er okay. Disse skærme er standarden for grafiske designere på grund af deres farvetroskab.

IPS: Denne teknologi er mere kendt fra den mobile verden af smartphones og tablets. IPS er også meget stabil set fra synsvinkler, men hurtigere end VA, men ikke så hurtig som TN. Manglen på næsten alle IPS-paneler er en let lilla nuance, når man ser på den fra en større sidevinkel.