bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Nyttige oplysninger om mobiltelefonantenner

At være tilgængelig overalt med mobiltelefonen - et ønske, der nogle gange forbliver uopfyldt på grund af svage antennesignaler i mobil kommunikation. Den indbyggede mobiltelefonantenne er altid et kompromis mellem størrelse og ydeevne. I regioner med dårlig modtagelse kan en ekstra antenne gøre en stor forskel. Vores guide hjælper dig med at finde den rigtige eksterne antenne.

  • Hvad er en mobiltelefonantenne?

  • Hvordan fungerer en mobiltelefonantenne?

  • Typer af mobiltelefonantenner og deres anvendelse

  • Vores praktiske tip: samleområde

  • Hvad skal du passe på, når du bruger mobiltelefonantenner?

Hvad er en mobiltelefonantenne?

En kraftig LTE-antenne, der opfylder de fleste krav, er permanent installeret i moderne mobile radioenheder. Yderligere antenner kommer i spil, når transmissions- og modtageforholdene er ugunstige. For at kunne kommunikere med en ekstern mobilantenne skal den mobile enhed have en tilsvarende forbindelse. Dette var ofte tilfældet med ældre modeller, også fordi mobilnetværket for få år siden ikke havde den arealdækning, det er i dag. De første mobiltelefonnetværk brugte også frekvenser, der kun kunne styres med større antenner. Sådanne ekstra antenner er forbundet til mobiltelefonen via et standardstik eller skrueforbindelse.

Multi-bånd antenne med magnetisk base for nem installation

Et andet vigtigt anvendelsesområde er inden for motorkøretøjssektoren, specifikt til at lede det cellulære radiotransmissionssignal ud af køretøjets interiør. Dette gøres ikke kun for at beskytte køretøjets passagerer mod antennestrålingen, men også for at være i stand til at transmittere eller modtage den fulde effekt uden begrænsninger gennem Faradays bur "køretøj".

Der er egnede holdere (snap-in) til mange mobile enheder, som også optager antennesignalet via de tilgængelige forbindelser og samtidig tilbyder en håndfri og opladningsfunktion til mobiltelefonen. Antennerne er permanent monteret på ydersiden af kroppen. Inde i køretøjet fortsætter et antennekabel til det ønskede forbindelsespunkt.

Mobiltelefonantenner, der midlertidigt kan bruges, har en magnetisk base, der kan placeres på køretøjets tag eller bagpå. Sådanne antennekabler føres gennem gummipakningerne på en køretøjsdør eller bagklappen. Denne variant kan naturligvis kun bruges med en magnetisk effektiv krop.

Yderligere antenner kommer også i spil med WLAN-routere for at kunne udnytte routerens potentiale optimalt. Antenner, der bruges til køretøjer med mobil- og WLAN-funktionalitet, er udstyret med flere radiatorer i et hus for at kunne betjene de forskellige frekvensområder.

Hvordan fungerer en mobiltelefonantenne?

Antennen er en vigtig del af et radiolink. Signalerne genereret i en mobilenhed fra tale, tekst eller fotos konverteres først til digitale data og derefter til en højfrekvent elektromagnetisk bølge. Denne bølge fungerer som et transportmedium.

Antennen fungerer som en grænseflade mellem senderen og modtageren via transmissionsmediet, det frie rum, hvor det udsendte signal udbreder sig. Antennen har til opgave at afkoble højfrekvenssignalet som en elektromagnetisk bølge i miljøet eller koble det derfra til modtageren.

Selve antennen fungerer som en radiator med sin egen retningsbestemte karakteristik. Retningskarakteristikken afgiver en erklæring om, i hvilken retning det udstrålede antennesignal har hvilken styrke. Ved modtagelse er retningen med den største strålingsstyrke også den retning med den største modtagelsesstyrke.

Højtydende retningsbestemt antenne til husets tag eller en antennemast

Vægantenne til GSM og UMTS indbygget i et hus

For mobile applikationer er en cirkulær eller ventilatorformet emissionskarakteristik vigtig for at være i stand til at modtage eller udsende et signal i en hvilken som helst position i modtagerindretningen. Med permanent installerede antenner ønskes en retningseffekt for at opnå god signalstyrke med lav effekt.

De mekaniske dimensioner på en antenne er direkte relateret til de bølgelængder, der skal behandles. Der kræves derfor forskellige antenner til forskellige frekvenser. Med specielle designs, kombinationen af forskellige antennemoduler i et hus, logaritmisk-periodiske antenner, har en antenne ofte mange frekvensområder "under kontrol" i dag.

De høje frekvenser, der er almindelige inden for mobilkommunikation, tillader konstruktion af meget små antenner, der næsten usynligt er installeret som huskomponenter, såsom husrammen.

Typer af mobiltelefonantenner og deres anvendelse

Mobilkommunikationsteknologi har gennemgået en hurtig udvikling. Det analoge C-netværk, som blev afbrudt i slutningen af 2000, brugte frekvenser omkring 460 megahertz med de tilsvarende store (eksterne) antenner og omfangsrige slutenheder. Med de øgede krav til mobilkommunikation blev andre frekvensbånd nødvendige for at kunne transportere de store datamængder.

Du kan finde de nuværende mobilkommunikationsstandarder som udvælgelseskriterium i vores online-butik. De er stadig differentieret efter frekvensområder. Her er en kort oversigt:

  • GSM: Det globale system til mobilkommunikation er verdens mest udbredte standard for fuldt digitale mobilnetværk. GSM (2G) bruges til telefoni, korte beskeder og data.
  • UMTS: Universal Mobile Telecommunications System er tredje generation (3G) cellulær standard. Højere dataoverførselshastigheder er mulige her.
  • LTE: Long Term Evolution, som LTE-Advanced eller 4G, tilbyder datahastigheder på op til 1.200 megabit pr. Sekund i det øverste UHF-interval på omkring 700 til 2.600 megahertz.

Af hensyn til fuldstændigheden skal WiFi også nævnes på dette tidspunkt: Overførslen af WiFi-signaler finder sted på 2,4 eller 5 gigahertz med forskellige kanalbredder. Dette repræsenteres af følgende små bogstaver i IEEE 802.11-standarden. Nogle LTE-antenner i vores onlinebutik dækker disse områder.

Antenne gevinst

Antenneforstærkning udtrykker en antennes direktivitet og effektivitet og er angivet i decibel (dB). Antenner med høj forstærkning er altid meget retningsbestemte.

Antennetype

Denne kategori hjælper dig med at bestemme placeringen og installationstypen for mobiltelefonantennen, også når den bruges på køretøjer, eller når den er fastgjort til master.

Vores praktiske tip: samleområde

Når du bruger mobiltelefonantenner med en magnetisk base, skal du sikre dig, at overfladerne på både køretøjets karosseri og den faktiske magnetiske base er rene for at undgå beskadigelse af lakken.

Hvad skal du passe på, når du bruger mobiltelefonantenner?

Antennernes plastoverflader skal holdes fri for forurening for at øge plastens levetid og ikke for at påvirke antennens effektivitet negativt.

Forsegl ubrugte antennetilslutninger. Plasthætter leveres ofte for at beskytte mod snavs.

Når du lægger antennekablet i et køretøj, må kablet ikke beskadiges af skarpe kanter eller ikke stramme tætningselementer. Imidlertid bør antennekablet ikke påvirke gummipakningens funktion.