bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Mini-alarmanlæg: Effektiv beskyttelse mod indbrud

Mini-alarmanlæg er den ideelle løsning, hvis der ikke er tilstrækkelig plads til installation af et stort indbrudsalarm. De er små, ydelsesstærke og fås i mange forskellige versioner. Hvilke typer mini-alarmanlæg, der findes, og was der skal tages højde for, når du køber dem, hører du i vores vejledning.

  • Was mini-alarmanlæg

  • Alarmdetektorer og alarmsystemer

  • Ekstra sikkerhedsteknik til personbeskyttelse og personbeskyttelse

  • Købekriterier for mini-alarmanlæg - hvad kommer det an på?

  • Vores praktiske tip: De trådløse alarmanlæg skal monteres og vedligeholdes korrekt

  • FAQ – ofte stillede spørgsmål om mini-alarmanlæg

 

Was mini-alarmanlæg?

Mini-alarmanlæg

Mekaniske sikringer såsom aflåselige vindueshåndtag og andre typer af låsning sørger for større sikkerhed i hus og lejlighed, men omfattende indbrudssikring giver den ikke. De gør det vanskeligt for potentielle indbrud at få adgang, men de udløser ikke en alarm. Den, der ønsker at sikre sin bolig, sin garage eller sin bil, har det rigtige alarmsystemer. Alarmanlæg anvendes for at beskytte et bestemt område mod uautoriseret adgang. Når en indbrudstyv nærmer sig det område, der er sikret, eller er i bevægelse eller vindue, udsender de en alarm, der virker afskrækkende på den ene side og på den anden side gør personer i nærheden opmærksom på en farlig situation. Nogle alarmanlæg har desuden en integreret nødlinje, der informerer sikkerhedstjenesten eller politiet om forsøg på indbrud.
Ønsker man at købe et alarmsystem, men har kun lidt plads, har man mini-alarmanlæg det helt rigtige. De udmærker sig ved en kompakt konstruktion, kræver derfor mindre plads end store alarmanlæg og kan i mange tilfælde anvendes mobilt. På trods af deres beskedne størrelse har de gode resultater. I mini-alarmanlæg er avanceret, miniatureteknik, takket være de klassiske alarmanlæg, der næsten ikke har noget at byde på.

 

Alarmdetektorer og alarmsystemer

Mini-alarmanlæg

Alarmsystemer er normalt udstyret med sensorer, der aftaster det område, der skal sikres, og registrerer ændringer med det samme. De sender et tilsvarende signal til styrecentralen, som derefter udløser en alarm. Sensorens type kan variere afhængigt af anvendelsesområde. Glasbrudsalarmen reagerer for eksempel på svingninger eller frekvenser, der opstår, når glas knuses. De anbringes klassisk på døre og vinduer, men kan også anvendes til sikring af Vitriner. Der fås aktive glasbrudsalarm, som kræver strømforsyning. De består af en ultralydssender, der udsender ubemærket til glasoverfladen, og en ultralydsmodtager, der registrerer de reflekterede ultralydbølger. Hvis frekvensen ændres, genereres en alarm. Passive glasbrudsalarm fungerer anderledes. De er udstyret med en piezoelektrisk sensor, der reagerer på frekvensen af bræk (omkring 100 kHz). I modsætning til deres aktive pendanter sender passive glasbrudsmeldere ingen frekvenser og kræver ingen forsyningsspænding. For at generere en alarm udnytter de Piezoeffekten: Ved at deformere glasset opstår der en elektrisk spænding, som kan anvendes til kobling. Et supplement til de to ovennævnte typer er akustiske glasbrudalarmer, der reagerer på den støj (luftstøj), som går i stykker, og som er udstyret med en mikrofon til dette formål.

Bevægelsessensorer arbejder også med sensorer. Du kan registrere bevægelser via elektromagnetiske bølger, ultralyd eller infrarød stråling. Ultralyds-bevægelsessensor fungerer i princippet på samme måde som aktiv glasbrudsalarm. De består af en sender og en modtager og registrerer ændringer ved hjælp af de reflekterede ultralydbølger. En tilsvarende funktion er for højfrekvensbevægelsessensor eller radar-bevægelsesfølere. De udsender elektromagnetiske bølger og registrerer den energi, der reflekterer de genstande, der befinder sig omkring. De mest almindelige er dog PIR-bevægelsessensorer. PIR-føler (PIR står for Pyroelectric Infrared) har en pyroelektrisk sensor, der registrerer temperaturændringer i omgivelserne og dermed varmestrålingen fra objekter, der nærmer sig. Infrarøde bevægelsessensorer tilbydes ofte som trådløse bevægelsessensorer.

Mini-alarmanlæg

Mens bevægelsessensorer ofte anvendes i området omkring hus og have, er det oftest transitmeldere, der skal findes i butikker. Hvis en kunde kommer igennem døren, skal du signalere det ved hjælp af et akustisk signal. Hvis ladedøren ikke kan ses fra arbejdspladsen, viser denne form for døralarm sig yderst praktisk. Gennemgangsmeldere ligner meget hinanden, når det gælder funktion. PIR-gennemgangsmelder laver for eksempel en fotocelle fra infrarøde stråler. Så snart nogen bryder igennem, registreres ændringen.

Mini-alarmanlæg

Åbningsalarm giver en anden mulighed for overvågning af døre og vinduer. Dens funktion er hovedsageligt baseret på en magnetkontakt. Hvis denne afbrydes (ved åbning af døren), lyder der et alarmsignal. Åbningssensoren er for det meste batteridrevet og nem at montere. De kan anvendes som en slags dørklokke på samme måde som gennemgangsmelder.

Mini-alarmanlæg

Som vinduesalarm er falsalarmen særligt godt egnet. De er små nok til, at de kan monteres næsten usynligt i vinduesrammens fals og beskytter også når vinduet er kippt. Falsalarmen kan nemlig indstilles således, at de automatisk til- eller frakobles afhængigt af vinduesgreb (op/ned/vandret).

Mini-alarmanlæg

Eksplicit til sikring af døre bruges alarmdørstopper. De er kileformet konstrueret til at forhindre, at døren kan åbnes yderligere, og udløser samtidig en alarm. Som regel betjenes alarmdørstopper med batterier og kan bruges som mobile alarmanlæg. Det er for eksempel muligt at sikre ferieboligen eller campingvognen.

Mini-alarmanlæg
 

Ekstra sikkerhedsteknik til personbeskyttelse og personbeskyttelse

En særlig type mini-alarmanlæg er den elektroniske vagthund. Der er tale om et kompakt alarmsystem baseret på radar- eller infrarødteknologi, som registrerer indtrængende personer inden for en bestemt overvågningsradius og genererer et hundeskind. Belleren er ikke kun afskrækkende for potentielle indbrudstyve, men også for andre ubudne gæster, for eksempel dyr.

Mini-alarmanlæg

Alarmsystemer med sensorteknik er ikke den eneste måde at beskytte sig mod indbrud på. F.eks. efterliger fjernsynssimulatorer det typiske billede på et fjernsynsapparat, så det ser ud til, at det er nogen hjemme, og at det ville se fjernsyn. Tv-simulatorer arbejder for det meste med LED'er, hvis farve og lysintensitet hele tiden ændrer sig - som det er tilfældet med et løbende Fjernsyn med billede.

Mini-alarmanlæg

Er ikke egnet til indbrudssikring. . De tjener snarere deres egen sikkerhed, når man for eksempel er på vej alene i mørket. Lomme-alarmer er enheder med små formater, der udløser en høj alarm ved et tryk på en knap, for at vække forbipasserende opmærksomhed og afskrække angriberen. Ofte er mini-alarmerne udstyret med en nøglering, så de kan fastgøres i nøglebundtet samtidig med, at de er klar til brug.

Mini-alarmanlæg
 

Købekriterier for mini-alarmanlæg - hvad kommer det an på?

Før køb af et mini-alarmanlæg skal man først tænke over, hvilket det rigtige alarmanlæg er til det pågældende formål og opfylder dit sikkerhedsbehov. Er en enkel mini-dør- eller mini-vinduesalarm tilstrækkelig som indbrudssikring eller skal den være et komplekst opbygget trådløst alarmsystem med overvågningskamera, indbindingsmulighed til Smart Home, fjernbetjening eller app-styring?

Trådløse alarmanlæg giver en masse fordele. De er trådløse , kan derfor anbringes diskret og kan styres ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Hvis det ikke er muligt at styre via fjernbetjeningen, kan du for det meste foretage indstillingerne direkte på basisstationen eller ved hjælp af app'en. For at stille et trådløst alarmanlæg skarpt, er det af og til ikke engang nødvendigt med et tryk på en knap eller en smartphone. Moderne alarmanlæg kan også aktiveres eller deaktiveres ved hjælp af transpondere. Sådanne transpondere har en integreret RFID-chip og kan aflæses eller beskrives berøringsfrit.
Trådløse alarmanlæg giver en masse fordele. De er trådløse , kan derfor anbringes diskret og kan styres ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Hvis det ikke er muligt at styre via fjernbetjeningen, kan du for det meste foretage indstillingerne direkte på basisstationen eller ved hjælp af app'en. For at stille et trådløst alarmanlæg skarpt, er det af og til ikke engang nødvendigt med et tryk på en knap eller en smartphone. Moderne alarmanlæg kan også aktiveres eller deaktiveres ved hjælp af transpondere. Sådanne transpondere har en integreret RFID-chip og kan aflæses eller beskrives berøringsfrit
Strømforsyningstype spiller også en vigtig rolle ved valg af et mini-alarmanlæg. Mange små alarmanlæg er udviklet til batteridrift was , hvilket giver den fordel, at de kan anvendes fleksibelt, uanset om der er en stikdåse i nærheden eller ej. Batterierne skal dog fornyes regelmæssigt. Netdrevne alarmsystemer er nemmere at håndtere på denne måde, men i tilfælde af strømsvigt gør de ikke længere deres tjeneste, hvis der ikke er monteret et nødstrømbatteri.

Mini-alarmanlæg
Mini-alarmanlæg

For at sende potentielle indbrudstyve på flugt skal det signaltone, som et alarmanlæg genererer, naturligvis være højt. Her skal man være opmærksom på den pågældende decibel-angivelse (dB). Til orientering: En røgalarm skal nå en lydstyrke på mindst 85 dB inden for tre meters afstand, svarende til støjniveauet fra en hovedfærdselsvej. De fleste sirener er i stand til at generere 90 til 100 dB og sørger dermed for en tilstrækkeligt høj signaltone. For at udløse en alarm skal sirenerne ikke altid bruges. Der er også mulighed for at indføre en stille alarm. I så fald angiver man sin e-mail-adresse eller telefonnummer og modtager en meddelelse eller et opkald, så snart en fare opdages.
Rækkevidden er især et vigtigt salgskriterium ved bevægelsessensorer. Nogle versioner har en rækkevidde på fem eller seks meter, andre registrerer bevægelser inden for en radius af 20 meter. Her gælder det om at vælge en model, der bedst opfylder de omgivende betingelser.

 

Vores praktiske tip: De trådløse alarmanlæg skal monteres og vedligeholdes korrekt

Kernen i et trådløst alarmanlæg er den centrale kontrolenhed. Den vurderer de data, der indsamles af sensorerne, slår sirenen eller belysningen fra og alarmerer om nødvendigt et nødopkald. Basisenheden bør altid monteres på et let tilgængeligt sted, regelmæssigt kontrolleres og rengøres for at forebygge mulige falske alarmer. Moderne trådløse alarmanlæg registrerer hændelser og registrerer reaktioner fra sensorerne. Disse protokoller kan man læse, så man får et overblik over, hvad der sker, og hvordan alarmanlægget fungerer.

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål om mini-alarmanlæg

Giver smarte alarmanlæg mere sikkerhed end normale systemer?

For enhver sikkerhedsteknik gælder: En 100 %-beskyttelse mod indbrud findes ikke. Fordelen ved Smart Home-alarmanlæg er, at de kan styres på afstand via app. Ved hjælp af app Er Smart Home-systemet udstyret med IP-kameraer, er det muligt at bevare overblikket over for eksempel huset og lejligheden under et udlandsophold – i bogstavelig forstand. Man skal dog sige, at der er risici forbundet med at anbringe et alarmanlæg i Smart Home på andre niveauer. Jo flere data gemmes på serveren og i netværket, desto mere skade kan der opstå som følge af et muligt hackgreb. Smart Home-systemer skal derfor opfylde høje krav. Krypteret kommunikation er under alle omstændigheder obligatorisk. 

Hvilket tilbehør har Ich brug for til mit mini-alarmanlæg?

Det afhænger på den ene side af systemets krav og på den anden side af, hvilke krav du selv har til din sikkerhedsteknik. Tilbehør til alarmanlæg er i hylster og fylde, lige fra skærm til SIM-kort, der kræves til at udløse en nødopkald til mobiltelefonen. Her skal man være opmærksom på, at der skal vælges en passende udførelse, for mange alarmanlæg arbejder med SIM-kort i standardstørrelser og ikke med nano-SIM-kort, som det i dag er almindeligt med smartphones. Den som vil udstyre sig fuldt ud, har adgang til alarmanlæg-sæt. Et eksempel herpå er sæt til Smart Home-systemer, som ud over overvågningskameraer til indendørs og udendørs brug, dør- og vindueskontakter samt bevægelsessensorer eller andre farealarmer. Et sådant sæt egner sig også godt som startsæt, hvis der endnu ikke er nogen sikkerhedsteknik i husholdningen. Trådløse alarmanlægssæt indeholder for det meste en passende fjernbetjening og i givet fald med transpondere til frem- og uskarp.