Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om fe lys

  • Hvad er fe lys?

  • Hvordan er fe-lys konstrueret?

  • Der er disse typer fe lys

  • Instruktioner til håndtering af fe-lys

  • Vores praktiske tip

  • Hvilke fejl kan opstå på fe lys?

Hvad er fe lys?

Eventyrlygter er sammenkoblede lamper, der bruges til dekorative formål. De er velegnede til effektiv belysning af fester ved forskellige lejligheder til den begivenhedsrelaterede belysning af huse, træer, buske eller andre genstande, der især skal iscenesættes. De anvendte illuminanter kan være elektriske lamper, halogenlamper eller LED. De er fastgjort til hinanden på strømforsyningslederen med definerede intervaller og kan fastgøres, vikles eller knyttes - afhængigt af modellen. Der er næppe nogen grænser for brugerens fantasi.

Med moderne lyskilder, såsom LED, er fe-lys ikke længere så "power guzzlers", som de plejede at være. De fleste modeller leveres med ekstra lav spænding, hvilket forenkler brugen betydeligt. Nogle af produkterne drives af batterier.

Beskyttelsestyper - for det meste IP44 - er garanteret til udendørs brug, så du kan lade din egen lyskæde skinne udendørs selv i regn og sne.

Mere om IP-standarden

Da der anvendes lave spændinger, er der udviklet billige og små elektroniske moduler, med hvilke de mest varierede belysningstilstande kan implementeres. Flimring, flimring, belysning og slukning i rækker, skiftevis belysningselementer - ikke noget problem: med et tryk på en knap kører det ønskede belysningsprogram. Nogle lette kæder har også tænd- og tændrytmer programmeret i 24 timer. Enhver, der har installeret frygt for kolde fødder eller fe lys på vanskeligt tilgængelige steder, når man betjener julebelysningen udendørs, kan falde tilbage på et fe lys med fjernbetjening. Dette alternativ fås også til belysning af juletræer. Nogle produkter leveres med WiFi-stik, der gør det muligt at kontrollere lyskæden via smartphone eller tablet.

Hvordan er fe-lys konstrueret?

Eventyrlamper består af lamper, der er forbundet parallelt på en eller flere kabelføringer til strømforsyning. Serieforbindelser er temmelig usædvanlige, fordi en defekt lampe i dem straks fører til svigt i hele lyskæden.

Strømforsyningen leveres af en separat strømforsyningsenhed, af batteripakke eller er ofte forbundet til en kilde til solenergiforsyning med en bufferakkumulator i tilfælde af fe lys udendørs.

Der er disse typer fe lys

Den højre lyskæde kan vælges efter forskellige kriterier. Afhængigt af anvendelsen kan den selvlysende farve spille en rolle. Belysningstypen giver information om, hvorvidt det er en kæde af lys med LED, halogen eller glødelamper.

Kabelfarven er interessant til tilpasning til brugsmiljøet. Enten skal den passe ind i "usynligt" i baggrunden, eller den bør indstille en farveaccent i sig selv.
Når du foretager dit valg, kan du muligvis støde på navnet "Grey-Violet (RLM 75)". Dette skyldes farver på fly, der engang blev brugt af det tyske luftfartsministerium (RLM) og stadig er kendt i dagens flymodellen.

I området for strømforsyning kan du vælge mellem batteri, batteri eller betjening via en strømforsyning. Der er et antal solcelledrevne fe-lys drevet af USB. Specielt til fe-lys, der bruges udendørs, er fe-lys uden strømforsyning ofte mere praktisk, fordi den nærmeste stikkontakt undertiden er langt væk. Når du vælger den rigtige model, skal du også bemærke, om anvendelsesområdet er begrænset til indendørs områder, eller om udendørs brug er muligt.

Længdeområdet viser dig, hvilke ruter du kan belyse. Formlen til beregning af cirklens omkreds kan også bruges til at estimere, hvor mange omdrejninger omkring et cirkulært objekt kan opnås med en defineret strenglengde. Bemærk viklingens hældning, så det tilrådes kun at bruge multiplikatoren 3,00.
Formlen er U = dxπog betyder annonceret omkreds lig med diameter gange 3.14. 

Instruktioner til håndtering af fe-lys

Eventyr til dekorationsformål må ikke bruges som erstatning for rumbelysning. Mange af disse produkter er beregnet til udendørs brug. De grundlæggende regler for elektrisk installation skal overholdes.

For sol- og batterimodeller afhænger den maksimale lysvarighed af batteriets opladningstilstand eller batteriets tilstand og den valgte driftstilstand. Afhængigt af udstyr og tilstand kan driftstider på kun 10 timer, men også 30 dage, opnås.

Om muligt skal solcellemoduler vende mod syd og bør ikke være skraverede. Når man vender mod nord, er det måske, at nogle produkter ikke kan bruges. Om vinteren skal solcellemodulet altid være fri for sne. På grund af den lavere solstråling skal du forvente en kortere belysningstid. Følg betjeningsvejledningen.

Træk straks en kæde af lys ud af drift, hvis de tilsluttede kabler, generatoren eller akkumulatoren er beskadiget på nogen måde.

Vores praktiske tip

Kør ikke kablerne til fe lys langs skarpe kanter (tagrender) eller slibende byggematerialer (gips eller klinker mursten). På grund af vinden kan kablerne gnide igennem. Brug om nødvendigt yderligere isoleringsmateriale eller kabelforbindelser fra vores online shop.

             

Hvilke fejl kan opstå på fe lys?

Lyskæden tændes ikke i mørke: Kontroller, at hovedafbryderen er tændt.

Med solcelledrevne fe-lys kan fremmede lyskilder, for eksempel gadelys, simulere dagslys og forhindre, at det tændes.

Hvis din lyskæde ikke tændes eller kun kortvarigt, når det er mørkt, skal du kontrollere batteriets korrekte polaritet eller dets tilstand og udskifte det med et nyt.