bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Fra lommelygte til klassisk: lommelygter

Hver velassorteret husstand har dem, og i nogle erhverv er de endda standardudstyr: lommelygter. Sådan finder du en optimal, bærbar lyskilde til dine individuelle behov, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber en lyskilde, findes i guiden.

Interessante fakta om lommelygter

 • Hvilke lommelygter er der?

 • Hvad skal du passe på, når du køber lommelygter?

 • Fordelene ved LED lommelygter

 • Sådan fungerer lommelygter

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om lommelygter

 • Bundlinje: hvordan man køber de rigtige lommelygter

Hvilke lommelygter er der?

Stavlygte;En klassiker blandt lommelygterne er lommelygten eller lommelygten. De fås i forskellige størrelser, fra den lille mini-model til større og mere robuste versioner, der f.eks. Bruges af sikkerhedstjenester. Den håndholdte lommelygte er den praktiske favorit blandt mobile lyskilder, fordi du kan bruge den til at belyse hvert hjørne og rette lysstrålen med fokus på et objekt eller i en retning. En klassiker til hjemmebrug og udendørs ture.
PandelampeSom navnet antyder, bæres forlygten på hovedet. Det tilbyder sig i det professionelle såvel som i det private område. Fordelen, du kun har med denne model, er to frie hænder. Forlygten er normalt fastgjort til en rem, der kan fastgøres til hovedet, når den er i brug.
Håndstråler;Håndlamper skal bruges som lommelygter. Disse bærbare lyskilder har dog et ekstra håndtag, er mere lysende og er lidt større og tungere. Perfekt til udendørs aktiviteter som ture, jagt eller fiskeri.

Hvad skal du passe på, når du køber lommelygter?

Anvendelsesområder

 • Hårde miljøforhold: Hvis du leder efter en lommelygte til aktive udendørs udfordringer, bør du bestemt ikke undvære fire egenskaber: Stabilitet, vandmodstand og stød- og rystebestandighed er et must for vandreture af enhver art, til klatring, cykling eller andre udendørs aktiviteter .
 • Husstand: Fra en pludselig strømafbrydelse til en spontan natvandring er en lommelygte en praktisk husholdningsartikel, der garanteret bliver brugt. Klassiske lommelygter eller mini-modeller med LED-lys er normalt tilstrækkelige i husstanden.
 • Beskyttelse: eksplosionssikre områder.

Funktionalitet

 • Hus: Et robust aluminiumhus giver mere mening til en udflugt end en plastik lommelygte. Imidlertid, og dette kan påvirke købsbeslutningen, er et plasthus meget mere behageligt at røre end koldt aluminium ved lave temperaturer. 
 • Omskifterkonstruktion: En lommelygte skal altid have en værdifuld konstruktion og placering af afbryderne. Hvorfor? Så din lyskilde ikke tænder sig selv i din rygsæk, skuffe osv.
  Lys: lysstyrke, forbrændingstid og længde er tre afgørende faktorer for eller mod en lommelygte. Kravene kan variere meget afhængigt af den tilsigtede anvendelse, men hvad enhver lyskilde skal have er på den ene side muligheden for at vælge mellem pulserende og kontinuerlig belysning og på den anden side forskelligt justerbare driftstilstande og en praktisk økonomitilstand.
 • Energi: Et meget vigtigt købskriterium er den energikilde, du vil bruge til at tænde din lommelygte. Lithium er mere egnet end alkali på grund af sin bedre koldtæthed og længere levetid. Din lommelygte er mere miljøvenlig med genopladelige batterier, mens mobile LED-lamper er mere stødsikre, mere holdbare og lysere.
 • Vægt: Den respektive vægt af en lommelygte afhænger af materialet og placeringen. Mens mere stabile materialer er velegnede til udendørs ture, er disse normalt tungere end lettere plasthuse.

Ekstraudstyr

 • Bæreslynge: Til fastgørelse til bæltet eller til ophængning, f.eks. Under en udendørs tur i teltet, er det meget praktisk, hvis din nye lommelygte har en bæreslynge.

Vores praktiske tip

Betegnelsen "IPX Standard + 4, 6 eller 8" fortæller dig, før du køber lommelygten, hvor vandtæt og udendørs egnet den virkelig er. IPX Standard 4 beskytter mod stænkvand, men ikke mod kraftig regn. IPX Standard 6 beskytter mod store mængder vand, men sørg for, at du ikke udsætter fakkelen for regnen i længere tid. IPX Standard 8 er vandtæt op til en dybde på 2 meter.

  

Fordelene ved LED lommelygter

I mellemtiden er LED-lommelygter blevet de mest populære lyskilder, også blandt bærbare lyskilder. Dette er ikke underligt, fordi LED-modellerne tilbyder adskillige praktiske fordele.

 • Stød- og stødsikker 
 • Kan dæmpes
 • Langvarig og miljøvenlig, da de garanterer længere batterilevetid takket være deres lave strømforbrug
 • Stærk ydeevne og høj lyseffekt 
 • Praktisk og let 
 • Dette er to særligt vigtige faktorer, hvis du vil have LED-lommelygten med på en tur. De lette medbringere skal føle sig godt i hånden og ikke blive for tunge ved konstant brug.
 • Holdbart, robust materiale, der nu endda er lavet af flystål
 • Dækglas af ridsefast kvartsglas
   

Sådan fungerer lommelygter

En lommelygte består af forskellige komponenter, der interagerer harmonisk, så lampen skinner:

 • Alle komponenter er skjult i huset
 • Kobber- eller messingkontakter er forbindelsen mellem batteri, lampe og kontakt
 • Tænd / sluk-knap for at styre strømmen
 • En plastbelagt reflektor bundter lyset 
 • Lyskilden (LED) er placeret i huset foran batterirummet
 • Batterier bruges til strømforsyning


Batterirummet er normalt langt og rundt, hvilket giver den klassiske lommelygte sin form. Nu er det meget simpelt: Når du trykker på kontakten, er kontakterne tilsluttet, så lommelygternes batterier leverer energi.
 

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om lommelygter

Lommelygte

Hvor langt skinner lommelygter?

Det hele afhænger af den valgte model. Der er lommelygter med 400 lumen, der “kun” skinner omkring 100 m, men der er også modeller, der har en rækkevidde på op til 800 m. Nogle modeller opnår endda større intervaller end fjernlys forlygter, og det i længere tid end 30 minutter. Du kan finde oplysningerne i de tekniske data for de enkelte produkter.

Hvad er Cree lommelygter?

Cree er et navn for højtydende lysdioder med ekstremt høje lumenværdier. I modsætning til normale LED-lommelygter er prisen for modeller med Cree-LED'er meget højere.

Hvornår blev lommelygter opfundet?

Conrad Hubert opfandt lommelygten i slutningen af det 19. århundrede. I 1898 registrerede han et patent på den bærbare, elektriske lyskilde.

 

Bundlinje: hvordan man køber de rigtige lommelygter

 

Husholdning, hobby eller job - når du vælger den rigtige lommelygte, gælder: Udstyrets funktioner og ekstraudstyr skal baseres på kravene i det område, hvor du vil bruge lommelygten. For udendørsentusiaster er LED-lommelygter med en farveændringsmulighed et ideelt valg, da det menneskelige øje kan se røde eller grønne lys bedre end hvidt lys i mørke nattetimer. Derudover er lightere stabile, vandafvisende, stød- og rystefaste, hvilket gør dem perfekte ledsagere i marken. I husstanden er en klassisk lommelygte med lysdioder eller endda mini-modeller ofte tilstrækkelig, så længe de kun bruges i tilfælde af strømsvigt.