bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

   

Om bærbare computere

 • Forskellene mellem laptop, notebook, netbook og ultrabook

 • Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en bærbar computer?

 • Veludstyret med det rigtige notebook-tilbehør

 • Vigtige data om de forskellige notebooks

 • Spørgsmål om notebooks

 

Forskellene mellem laptop, notebook, netbook og ultrabook

Mange udtryk, få konkrete forskelle: Alle enhedsklasser er mobile pc'er. Alle skal muliggøre mobil arbejde, surfing og underholdning, være mere praktisk og fleksibel end desktop pc'er.
 

I dag: bærbar computer er lig med notebook

Udtrykkene "laptop" og "notebook" er i daggleichbedeutend als Oberkategorie für mobile PCsat forstå. Den eneste forskel: Udtrykket "bærbar computer" er ældre - de første mobile pc'er blev navngivet på denne måde, afledt af det engelske "skød" som "skød". Til forskel myntet producenten Toshiba
i 1980'erne udtrykket "notebook" for endnu mindre og lettere enheder.
 

Netbøger kun til surfing

I 1990'erne optrådte "netbooks"vornehmlich für das mobile Surfen im Internetblev undfanget og administrerer derfor med markant mindre dimensioner - for det meste mellem 10 og 12 tommer - og den indre arbejdsgang reduceret til det væsentlige. Din ulempe: du har ikke et optisk drev, en megetschmale Tastatur und sind eher leistungsschwach. For brugere, der kun har brug for behagelig surfing og sporadiske e-mails, er netbooks med deres lave pris ideelle.
 

Ultrabooks: Certificeret enhedsklasse med ekstra strøm

Ikke hver notebook kan kaldes en "Ultrabook": Detteeigene Geräteklasseproducenten introducerede Intel i 2011 og har haft varemærkerettighederne siden da. Enhver anden producent, der ønsker at bruge udtrykket til deres enheder (inklusive industrigiganterne Asus, Acer og Lenovo) skal opfylde visse betingelser. Disse inkluderer blandt andetAkkulaufzeit von mindestens 5 Stunden, schnelles Aufwachen aus dem Standby-Modus sowie ein kleines, leichtes und kompaktes Format bei möglichst hoher Leistung. Ultrabooks har normalt detweniger Anschlüsse, eine geringere Speicherkapazität und weniger Grafik-Leistungend større notebooks. Med omkostninger fra ca. 700€Ultrabooks er det bedste valg til fleksibelt arbejde på farten og afslappet privat brug til surfing, til streaming og mindre grafikintensive spil.
ENneue Generation von UltrabooksI øvrigt skabte producenten Asus ZenBook: Denne serie tilbyder mere ydelse og et sofistikeret design med en endnu lavere vægt og mindre dimensioner.

Apples MacBook løber tør for konkurrence

Apple bragte en med sin MacBook i 2006neue Geräteklassepå markedet, som (sammenlignet med hardware såvel som det interne operativsystem Mac OS) ikke kunne sammenlignes med andre serier, der var blevet offentliggjort indtil da. I de følgende år blev porteføljen udvidet til at omfatte MacBook Air og MacBook Pro-serien, hvor den førstnævnte var11 Zoll bis zu 9 Stunden Akkulaufzeit, bis zu 8 GB Arbeitsspeicher og kun en Intel HD Graphics 6000 grafikchip 1080 Gramm Gewichttilbud. 

Nyttigt tilbehør til din bærbare computer: beskyttelse af personlige oplysninger og skærm

Beskyt din bærbare computer mod uønskede sider med en skærmbeskyttelse til beskyttelse af personlige oplysninger. Vores 3M produktsøgning vil guide dig til den rigtige beskyttelse af dit produkt med bare et par klik.

Til 3M-produktsøgeren

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en bærbar computer?

Skærmstørrelse, vægt og dimensioner

Faustregel:  
Jo mindre og lettere, jo bedre til på farten.

Einschränkung:
Ydeevne og et brugervenligt tastatur tager meget plads. Et rigt indre liv kommer på bekostning af vægten. 

Standard ist:
10 til 12 tommer til netbooks, 13 til 17 inches til notebooks. Afhængigt af udstyret varierer vægten fra mindre end 1.000 til langt mere end 4.000 gram.

 

RAM og processor

Laptops

Faustregel:  
Jo mere RAM (arbejdshukommelse), jo mere komplekse opgaver kan udføres parallelt uden problemer. En anden afgørende faktor er processorserien, for det meste AMD eller Intel Core.

Einschränkung:
Jo mere RAM og jo bedre processor, jo højere er enhedens pris.

Standard ist:
RAM til 4 til 12 GB og Intel Core i3 eller i5-processorer til gode bærbare computere i mellemområdet.

 

Disklagring

Faustregel: 
SSD (Solid State Drive), dvs. flashlagring, er hurtig, lille og ufølsom over for vibrationer, men dyrere end den ældre, fysiske HDD-lagerplads (Hard Disc Drive).

Einschränkung:
Høj lagerkapacitet koster mere - og er ikke nødvendigt, hvis store data som billeder, musik og videoer gemmes i cloud-tjenester eller hos eksterne udbydere. 

Standard ist:
SSD med 32 GB til bærbare computere på indgangsniveau, 128 til 512 GB til gode enheder og 1 til 2 TB til topenheder.

 

Grafisk ydeevne

Faustregel:  
Grafikchips ombord tilbyder tilstrækkelig ydelse til de fleste aktiviteter og mange spil. Opløsningen er afgørende for den rigtige grafikhardware og skal være egnet til spil med min. 1600x900 eller 1920x1080 pixels. 

Einschränkung:
Et separat grafikkort anbefales, når der kræves meget god grafisk ydeevne, især til grafisk krævende spil. 

Standard ist:
En grafisk chip ombord (ofte Intel HD) kombineret med høj skærmopløsning.

 

Operativsystem

Operativsystemer til bærbare computere

Faustregel: 
Windows er etableret og tilbyder et stort udvalg af kompatibel software. Mac OS er lidt mere begrænset, men fungerer godt sammen med andre Apple-enheder. 

Einschränkung:
Mac OS er Apples eget operativsystem og til dels ikke kompatibel med software fra andre udbydere. Windows-software, der løser nogle af disse problemer, kan imidlertid installeres ved hjælp af passende software på Mac OS. 

 

Veludstyret med det rigtige notebook-tilbehør

Grundlæggende notebook-tilbehør hører til enhver bærbar computer eller notebook: Én Tasche, der beskytter enheden og gør det let at transportere og aNetzteil, som altid er inkluderet i et nyt køb (og skal købes i tilfælde af en defekt, hvorfor det kan lønne sig at sammenligne priserne for strømforsyninger på forhånd).

Du kan også brugeFunktionen Ihres neuen Notebooks durch passendes Zubehör erweitern oder verbessern. F.eks. Er der nye produkter på markedetBlickschutzfoliender forhindrer nysgerrige blik fra siden - frem for alt er det muligt at arbejde i toget eller caféen uden at blive forstyrret. Externe Webcams und Headsetsgøre videochat og e-sport meget mere praktisk - disse enheder kanper USB oder kabellos über Bluetoothtilsluttet din notebook. Det samme gælder enexterne Mouse, fordi ikke alle brugere vil bruge den bærbare pc's berøringsplade permanent.

Vigtige data om de forskellige notebooks

Til fritid og lejlighedsvis arbejde på farten: den gode bærbare mellemklasse

Größe und Gewicht:13 til 17 tommer, mindre end 2500 gram
Arbeitsspeicher:4 til 8 GB
Prozessor:AMD eller Intel Core i3, i5 eller i7
Grafik:Grafikchip ombord eller separat grafikkort
Alternativ:En 10 til 12 tommer netbook, når du surfer, er i fokus
 

Til hyppigt arbejde eller læring på farten: En stærk ultrabook

Größe und Gewicht: 11 til 15 tommer, mindre end 2000 gram
Akkulaufzeit:min. 5 timer
Arbeitsspeicher:8 til 12 GB
Prozessor:Intel Core fra i5
Grafik:Grafikchip ombord
Alternativ:ZenBook eller MacBook

Til spil: Power Pack

Größe, Gewicht und Akkulaufzeit:Fra 15 tommer, for det meste høj vægt og lav batterilevetid takket være indbygget hardware og passende ydelse
Arbeitsspeicher:min. 16, ofte 32 GB
Prozessor:mest Intel Core i7
Grafik:mest Nvidia GeForce-grafikkort
Festplatte:1 til 2 TB plads til spil
Anschlüsse:Vær opmærksom på tilslutningsmuligheder (kablet og trådløst) til headset, mus, joystick, køleplade osv.
Hardware-Herausforderung:Risiko for overophedning - sørg for god luftcirkulation og afkøling
Tipp für anspruchsvolle Gamer:En god gaming-bærbar computer er ganske tilstrækkelig til de fleste spil, men de nyeste high-end-spil kører bedre på veludstyrede desktop-pc'er.

  

Spørgsmål om notebooks

Kan jeg slukke for en bærbar computer / computer, når en opdatering er installeret?

Desværre er spørgsmålet ikke så let at besvare med "ja" eller "nej". Grundlæggende skal du ikke blot slukke for computeren eller tvinge en lukning under opdateringen. Dette vises også på skærmen under opdateringen.

Nu kan det dog ske, at strømmen svigter i dette øjeblik, eller den bærbare computers batteri går tom. I dette tilfælde er Windows intelligent nok til at erkende, at den sidste opdatering ikke blev installeret med succes. Efter genstart af computeren installeres de ufuldstændige opdateringer.

Desværre fungerer dette ikke altid! Hvis computeren ikke længere starter, efter at en opdatering er blevet annulleret, skal der forsøges at åbne Windows-startmenuen. For at gøre dette kort efter tænding, når den såkaldte "Bios Post" vises, skal "F8" -tasten trykkes på. Nu kan du prøve at starte computeren i "Safe Mode" eller med "Last working version". Derefter skal det nødvendige reparationsarbejde på operativsystemet udføres, eller opdateringerne påbegyndes igen.

Vigtigt!
Hvis en bios-opdatering udføres ved hjælp af et producentværktøj, må strømforsyningen aldrig gå i stykker. I dette tilfælde tager bundkortet uoprettelig skade og skal udskiftes.
 

Er det fornuftigt at eftermontere eller opgradere en bærbar computer?

Indtil for et stykke tid siden var installation af en bærbar computer eller en anden harddisk ikke et stort problem for en bærbar computer. Passende slots eller slots var tilgængelige på bærbare computere. I mellemtiden er det dog ikke længere så let. I nogle tilfælde skal bærbare computere adskilles en hel del for at kunne udvides. Dette betyder, at garantiseglingen muligvis skal brydes, hvilket fører til tab af producentens garanti. Det er bedre at vælge en notebook lige fra starten, der også har tilstrækkelige reserver til fremtiden.
 

Hvorfor er batteriet på min bærbare computer altid tomt så hurtigt?

Årsagen til, at mange notebook-batterier mister ydeevnen, er fordi brugere ikke håndterer batterierne korrekt. Moderne lithiumbatterier skal altid oplades mellem 70% og 90%. At tilslutte til opladeren i dage er lige så skadeligt for batteriet som at udlade det for dybt.

På den anden side har mange bærbare computere unødvendigt strømforbrug, som kan reduceres markant med blot et par klik. Dette øger batteriets driftstid markant. Disse inkluderer:

 • Reducer unødvendigt høj skærmlysstyrke.
 • Luk ubrugte programmer og applikationer.
 • Deaktiver automatisk start af baggrundsprogrammer, hvis det er muligt.
 • Deaktiver ubrugte funktioner såsom WLAN, Bluetooth eller modemer.
 • Fjern unødvendige dvd'er eller blåstråler fra drevet.
 • Indstil energibesparelsesindstillingerne optimalt i kontrolpanelet.