Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om HighPower-LED

HighPower LED-moduler er elektroniske komponenter med flere lysdioder, som hver giver et højt lysudstyr hver for sig eller i kombination. I denne kategori finder du både brugsklare LED-moduler inklusive illuminanter og LED-moduler til brug af separat købt LED.
Tip til søgning: Hvis du leder efter individuelle stærke LED'er som erstatningslamper til lampeholdere, finder du dem her.
Der er lysstrimler med flere lysdioder her.

  • Hvad betyder HighPower LED?

  • Hvilke højeffekt LED-moduler er der?

  • Hvad er de særlige træk ved LED-moduler?

  • Hvad skal overvejes, når du arbejder med højtydende LED'er og deres moduler?

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om HighPower-LED-moduler

 

Hvad betyder HighPower LED?

LED kaldes lysemitterende diode.
I forhold til lysemitterende dioder betyder høj effekt en særlig stærk ydelse eller høj lyseffektivitet i et lille område. Der er dog ingen officiel definition af, hvilke kriterier et LED-modul skal opfylde for at blive annonceret som en højeffekt-LED af producenten.
Teknologisk fremgang betyder, at LED'er kan bygges mindre og mindre og stadig har et højt lyseffekt.

 

Hvilke højeffekt LED-moduler er der?

I filteret "Kategori" kan du vælge mellem forskellige HighPower LED'er og moduler:

HighPower-LED

 

Under HighPower-LED finder du tavler med flere pærer, der allerede er i brug. Nogle gange er dette flerfarvede RGB-lysemitterende dioder.

HighPower-LED-modul

LED-moduler er klar til brug lamper med en eller flere LED'er som illuminanter.

HighPower LED-spot

LED-pletter er spotlights med en lille strålevinkel, dvs. bundtet lys. Pletterne leveres klar til tilslutning sammen med stikket og åbne kabelender til strømforsyningen.

LED-modul

LED-moduler er tavler med flere slots til lysemitterende dioder. Lamperne til dette skal købes separat. De præfabrikerede kredsløbskort tilbyder adskillige kontrolmuligheder til indsatte LED'er. Der er LED-plader i forskellige former og med forskellige arrangementer og antal lampespalter.

SMD LED flerfarvet

SMD-LED'er er overflademonterede komponenter, overflademonterede enheder, der loddes direkte på et kredsløbskort og derfor kan gøres særlig flade og små sammenlignet med konventionelle LED'er. På grund af det kompakte design er de ofte samlet i flere LED'er i et lille rum, der optisk skaber et flerfarvet indtryk.

Vores praktiske tip: lyse farver

Den optiske krystal bestemmer lysfarven på en lysemitterende diode. En lysdiode alene kan derfor kun skinne i forskellige lysstyrker, men kan ikke være flerfarvet. Farveeffekten i RGB-spektret realiseres ved kombinationen af flere enkeltfarvede LED'er, og derfor er multi-farve LED'er altid moduler.

 

Hvad er de særlige træk ved LED-moduler?

I filteret Special Features kan du vælge yderligere egenskaber til din HighPower LED-komponent.

  • på kredsløbskort: kredsløbskort er kredsløbskort, som LED'erne er monteret på. Hobbyister kan muligvis foretage yderligere justeringer af kredsløbskort.
  • dæmpbar: Med dæmpbare HighPower-LED'er kan du fleksibelt justere lysstyrken.
  • justerbar: Justerbare LED-moduler tilbyder udvidede kontrolmuligheder for LED's opførsel. For eksempel kan du tænde og slukke individuelle pærer eller sektioner af formationen separat.
  • Multifarvet: Der er faktisk ingen multi-farvede LED'er. Belysningseffekterne er skabt af flere små lysdioder og overlejring af deres lysstråler. Ud over flerfarvede LED-moduler er der naturligvis et stort udvalg af lyse farver til individuelle LED'er.
  • Stiv: En stiv base til flere LED'er er undertiden praktisk, hvis hele LED-modulet skal installeres i et større miljø.

Vores praktiske tip

LED-moduler til forbindelse til vekselstrøm har altid integreret en ensretter, fordi dioder kun kan betjenes med jævnstrøm.

 

Hvad skal overvejes, når du arbejder med højtydende LED'er og deres moduler?

Overhold oplysningerne i produktdatabladene, før LED-moduler tages i brug. Hvis der bruges for høj spænding eller strøm, eller hvis polariteten er forkert, når den er tændt, ødelægges hele LED-modulet hurtigt og er klar til papirkurven.

HighPower-LED'er er kraftige lamper, der kan forårsage beskadigelse af nethinden, hvis du ser direkte på dem. Kig aldrig direkte ind i emitteren!

Den anden farekilde med højtydende LED'er er udviklingen af varme. I sammenligning med glødelamper er emissionen af varmestråling fra lysdioder relativt lav, men den tilføjer, når flere lysdioder er indeholdt i et lille rum. Frem for alt forårsager høje temperaturer skader på selve lamperne og forårsager for tidligt svigt i LED-moduler. Især miniature-LED'er, ofte fremstillet i SMD-konstruktion, har lidt plads til køleplader og bør ikke placeres i nærheden af varmekilder.

Vores praktiske tip

Mange højtydende LED-moduler er udstyret med kølelegemer, fordi lysemitterende dioder er følsomme over for varme. Varmen genereres både af lamperne og af driftsstrømmen.

Teknisk set er LED'er dioder. Som alle dioder tillader lysemitterende dioder kun strøm at strømme i en retning og skal betjenes med jævnstrøm. Derudover overopvarmes lysemitterende dioder (LED) hurtigt og kan derfor kun betjenes ved lave spændinger. For at opretholde den maksimale 24 volt driftsspænding, som lysemitterende dioder er designet til, har du brug for en passende strømforsyningsenhed, en anden modstand i serien eller en konstant strømkilde med lav udgangsspænding. I vores butik kan du få HighPower LED-moduler til 5 til 24 volt driftsspænding.

Strømspændingen UF bør ikke forveksles med driftsspændingen, der påføres hele LED-modulet som kildespænding. Strømspænding og strømningsstrøm IF reguleres af kontrolkomponenterne på de kredsløb, som lamperne er kombineret til at danne modulet. I tilfælde af udskiftelige lysdioder skal du kun bruge dem, der er godkendt af producenten til brug i modulet.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om HighPower-LED-moduler

Hvad betyder den lysende strømning?

Lysstrømmen gives i lumen og beskriver den synlige del af den udsendte lysstråling. Jo højere værdi, jo lysere brænder LED. Lysstyrke med høj effekt op til 6.483 lumen er tilgængelig i butikken.

Hvorfor er der kun strålevinkler op til 120 grader i de tilbudte LED-moduler?

På grund af deres design har lysdioder en lille strålevinkel. Større lysstråler eller endda allroundbelysning kan kun genereres med LED'er ved hjælp af flere illuminanter. I tilfælde af LED-moduler er de individuelle LED'er normalt ved siden af hinanden og kan tydeligt identificeres som individuelle lyskilder.

I vores butik finder du højeffekt LED-moduler med bjælkevinkler fra 3 til 120 grader.