bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

Harddisk-dockingstationer

 • Was en harddisk-dockingstation?

 • Hvilke harddisk-dockingstationer findes?

 • Hvad skal man være opmærksom på ved køb af harddisk-dockingstationer?

 • Datasikring med flere harddiske

 • Forskellige tilslutninger til harddiske: SATA, eSATA og meget mere

 • Ofte stillede spørgsmål om harddisk-dockingstationer

 • Facit: På den måde køber du den passende harddisk-dockingstation

 

Was en harddisk-dockingstation?

En harddisk-dockingstation giver mulighed for ekstern tilslutning af HDD (Hard Disk Drive) og SSD (Solid State Disk) harddiske uden montering i computeren. Via et tilslutningskabel (for eksempel USB 3.0 eller eSATA) oprettes en hurtig forbindelse til pc'en, og alle ønskede data kan gemmes. Ekstra funktioner som Clone-funktioner til nem kloning af harddiske eller en Erase-funktion til sikker sletning tager mange harddisk-dockingstationer med sig.

 

Hvilke harddisk-dockingstationer findes?

Harddisk-dockingstation med Clone funktion

Helt uden omveje via en PC kan harddisk-dockingstationer med Clone-funktion fuldstændigt klone harddiske. Det vil sige, at alle data samt datastrukturen overføres fra en harddisk til en anden harddisk, alt efter udstyr med meget høje skrivehastigheder. Ofte har sådanne harddisk-dockingstationer også en Erase-funktion til sletning af harddiske.

Harddisk-dockingstation

Harddisk-dockingstationer kan via USB og andre tilslutninger oprette forbindelse mellem ekstern harddisk og PC. På denne måde kan du hurtigt overføre data og sikre dem på et andet lagringsmedie. Alt efter udstyr er der flere porte til HDD og SSD til rådighed. Mange enheder giver også mulighed for tilslutning med eSATA og andre USB-pladser.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af harddisk-dockingstationer?

Den rigtige hardware

 • Egnet til SSD eller HDD
 • Antal og størrelse af porte: Passer til de ønskede harddiske
 • USB-tilslutning (til computeren): USB 2.0, USB 3.0, USB-C (stik)
 • ESATA-tilslutning til computeren: Understøtter high-speed overførsel
 • Maksimal overførselshastighed/overførselshastighed
 • Klon-proces-hastighed
 • SATA-tilslutning (til harddisk) SATA i, SATA II, SATA III.
 • Understøtter hukommelseskapacitet: Total og pr. harddisk
 • Egnede systemkrav: Driftssystem
   

Krævede funktioner

 • OTG-funktion (One-Touch-Backup): Sikkerhedskopiering med et tryk på en knap
 • Clone-funktion: Kloning af harddiske uden omveje via PC'en
 • Erasefunktion: Fuldstændig og sikker sletning af alle data på harddisken
 • Hot-swap: Udskiftning af harddiske i løbende drift
 • Plug and Play: Klar til brug med det samme
   

Det passende udstyr

 • LED-display
 • Strømsparetilstand, sleep-tilstand
 • USB-hub

Vores praktisk tip

For at dataoverførslen kan lykkes uden problemer, er der ud over dockingstationen, PC og visse harddiske behov for yderligere småting som tilsvarende kabler, som understøtter de høje overførselshastigheder på dockingstationerne. Især USB 3.0-tilslutninger kan kun udnytte deres potentiale med tilsvarende datakabler.

 

Datasikring med flere harddiske

Der er nogle muligheder for hurtig og professionel sikkerhedskopiering. En god variant er at lægge data på flere fysiske lagringsmedier, dvs. Harddiske. Ved små datamængder er for eksempel harddisken på PC'en og USB-stikket egnet, til store datamængder og frem for alt datastrukturen kræver det dog en harddisk med tilstrækkelig hukommelseskapacitet.

Med harddisk-dockingstationer kan pc'ens data på flere medier gemmes på denne måde, men det er også muligt at klone hele harddiske. Clone-funktionen overfører fuldstændigt både arkitektur (filstruktur) og gemte filer til en anden harddisk. Dette har den fordel, at der i tilfælde af systemudfald er en ekstra harddisk til rådighed, som straks erstatter den defekte harddisk, uden at du skal tilpasse systemet.

Vigtige data, for eksempel fra firmaer, kan dermed opbevares på harddiske på et sikkert sted.

 

Forskellige tilslutninger til harddiske: SATA, eSATA og meget mere

Mens eksterne harddiske ofte tilsluttes til PC'en eller den bærbare computer via en hurtig USB-tilslutning, er harddiske inde i et kabinet udstyret med såkaldte SATA (Serial at Attachment)-tilslutninger. Flere generationer af disse tilslutninger er nu tilgængelige og kaldes (uofficielt) SATA i, II eller III.

Til ekstern tilslutning er der desuden udviklet en eSATA (External SATA), som muliggør de høje hastigheder for SATA-tilslutningerne ved ekstern tilslutning til pc'en.

 

Ofte stillede spørgsmål om harddisk-dockingstationer 

Hvilke harddiske er egnede til en harddisk-dockingstation?

Alle harddiske er egnet til anvendelse i harddisk-dockingstationer, og deres tilslutningstype (SATA) og størrelse er egnet til docking-stationens porte. Der skal dog udvises særlig forsigtighed ved HDD'er, som eventuelt ikke er egnede til vertikal placering i docking stationen.

Findes der egnede harddisk-dockingstationer til Mac?

Hver dockingstation understøtter bestemte operativsystemer. Mange modeller begrænser sig til gængse Windows-versioner. Der kan dog også fås harddisk-dockingstationer, som muliggør anvendelse af ekstra harddiske med Mac-enheder.

Was, hvad koster en harddisk-dockingstation?

Begyndermodeller til harddisk-dockingstationer fås allerede i et lavt tocifret prissegment. Derfra stiger prisen med andre porte, hurtigere USB- og SATA-tilslutninger samt ekstrafunktioner som clone- og Erase-funktion.

 

Facit: På den måde køber du den passende harddisk-dockingstation

Før købet af en harddisk-dockingstation skal stå fast, hvad den skal bruge. Det er især nødvendigt at støtte det rigtige driftssystem for at sikre en vellykket gennemførelse. Mens den nemme sikring af data på en anden harddisk med alle dockingstationer lykkes, har mellem-og meget prislignende modeller specialfunktioner som Erase- eller Clone-funktion. Særligt professionelle brugere kan profitere af disse funktioner, som fungerer helt uden brug af pc'er. Hurtig og nem sikkerhedskopiering er så ikke længere et problem.

Ud over kernefunktionerne giver nogle harddisk-dockingstationer ekstra USB-hubs, der giver endnu større fleksibilitet.