bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 
 

Interessante fakta om GPS-trackere

Med en GPS-tracker kan du finde ud af præcis, hvor børn, dyr, biler, kufferter eller maskiner er. Trackeren bruger signalerne fra GPS-satellitterne, der kredser rundt omkring i verden for at bestemme dens position og sender lokationen til dig via mobiltelefonmodul via Internettet eller SMS.

  • GPS tracker: Ved altid hvor og hvem eller hvad der er placeret

  • Hvad er en GPS-tracker, og hvordan fungerer det?

  • GPS-trackere får dig til at føle dig sikker

  • Skræddersyede alarmer fra GPS-trackeren

  • GPS-logger: tag billeder med GPS-mærke

  • Hvad er GPS, og hvordan fungerer det?

  • GPS-trackere bruger også mobilnetværket til placering

 

GPS tracker: Ved altid hvor og hvem eller hvad der er placeret

Er mit barn på vej hjem fra skolen? Hvor gik min hund hen? Ligger min RV stadig på parkeringspladsen i udkanten af byen? Er min kuffert allerede indlæst i lufthavnen, eller er den måske blevet efterladt? En GPS-tracker giver svar på disse og mange lignende spørgsmål. Det handlichen Satellitenempfänger zur Ortsbestimmungfås til håndleddet, til at hænge rundt, til fastgørelse til tøj og genstande samt til montering på eller i køretøjer.

GPS- det amerikanske globale positioneringssystem - er uundværlig som navigeringsteknologi i bilen og på smartphone. Modtagerenheden til GPS-signaler er nu skrumpet ned til størrelsen på en negle og er derfor ikke en, der - når den er installeret i en GPS-tracker - tilbyder mange mulige anvendelser. De vigtigste er ...:

  • Das Tracken (Nachverfolgen)af mennesker, kæledyr, biler og lastbiler, bagage og andre genstande med en GPS-tracker.
  • Das Protokollieren des Standortsmed en GPS-logger, for eksempel for at registrere vandreruter, cykelruter eller for at udvide fotos med detaljer om placeringen.

I lighed med en navigationsenhed i en bil er en GPS-tracker i stand til at bruge en indbygget GPS-modtager til at bestemme dens position (retningsfinder) og vise den næsten i realtid (realtidssporing). En trackers nøjagtige funktionalitet afhænger af modellen. Nogle enheder kan ogsåRouten aufzeichnen und Alarme senden.

 

Hvad er en GPS-tracker, og hvordan fungerer det?

En GPS-tracker består af et kompakt hus, der ud over GPS-modtageren og GPS-antennen også huser et GSM-modul (Global System for Mobile Communication), der også bruges i lignende design i mobiltelefoner. Trackeren kan bruge dette til at overføre sine positionsdata til dig. Trackeren har stadig brug for et SIM-kort til mobiltelefonforbindelsen, medmindre producenten allerede har installeret et kort. Et plaskesikkert hus er praktisk.

Omkostningerne ved brug af dataforbindelsen afhænger af tariffen for det valgte SIM-kort. For modeller med et indbygget SIM-kort er brugen normalt knyttet til et månedligt abonnement fra producenten. Du kan finde detaljer om abonnementsomkostningerne i den respektive produktbeskrivelse.

Trackeren er normalt drevet af et integreret batteri. Et opladningskabel med et netstik er normalt inkluderet i leveringsomfanget. Køretiden med en batteriopladning er specificeret i produktbeskrivelsen til gennemsnitlig brug. Det afhænger af batteriets kapacitet og indstillingerne. Bedre modeller klarer sig med et batteriopladning i mange dage.

Sporere til biler og lastbiler til tilslutning til OBD-stikket trækker deres elektricitet direkte fra det elektriske system ombord via OBD-interface - dette eliminerer behovet for separat genopladning via et tilslutningskabel. Nogle bilsporere er stadig udstyret med et lille batteri, så positionsdata overføres, selv når køretøjstyver afbryder strømforsyningen.

Kontakt enheden for at få positionsdata for din nye GPS-tracker. Dette sker normaltper Anruf, SMS, Mail, Smartphone-App oder die Hersteller-Webseite(Serviceportal på Internettet).

Trackeren sender derefter information om den nøjagtige position via SMS eller via Internettet. Tracker-positionen vises derefter efter engangsregistrering via enhedsproducentens server på et kort eller i den tilhørende sporings-app.

Præcis placering er mulig selv i en taske eller rygsæk. For optimal GPS-modtagelse anbefales en klar visning opad. Den moderne GPS-modtagelsesteknologi tillader normalt også en visningsbeskyttet tracker-vedhæftning.

 

GPS-trackere får dig til at føle dig sikker

Gerade wenn es um das Thema Sicherheit geht, GPS-trackere bruges ofte for eksempel for at gøre det lettere for pårørende til mennesker, der har brug for hjælp eller som midlertidigt er desorienterede. Forældre til børn, der ikke kommer hjem til tiden, kan bruge GPS-trackeren for at vide, at de er i sikkerhed, hvis barnet blot bliver på skolelokalet i længere tid eller går til venner efter klassen.

Person trackere i form af et ur til at bære på armen er meget velegnet til børn og mennesker med behov for hjælp. Disse modeller tilbyder ofte ekstra funktioner såsom intercom, håndfri tilstand, modtagelse af beskeder eller SOS nødopkald ud over placering og tidsvisning. Multifunktionelle trackere - multitrackere eller multi-finders for korte - er også velegnet til at spore mennesker.

Biler, motorcykler, campingvogne, byggeplads-køretøjer og varevogne kan placeres nøjagtigt når som helst ved hjælp af en magnetisk holdt eller skjult GPS-tracker. Dette gør det nemt at finde ud af, om køretøjet stadig befinder sig, hvor du parkerede det. Takket være alarmfunktionen modtager du en øjeblikkelig meddelelse, så snart placeringen ændres. Håndværkere, leveringstjenester og andre virksomheder kan bruge GPS-trackere til at spore deres aktuelle køretøjers aktuelle position ved at trykke på en knap og dermed bedre koordinere operationerne.

For at beskytte cykler er der trackere til installation i rattstammen, sæderøret eller som baglygte til to-hjulene.

GPS-trackere med Bluetooth- eller USB-interface er velegnede til brug på computere og bærbare computere.

 

Skræddersyede alarmer fra GPS-trackeren

På de fleste modeller kan du indstille underretningsfunktioner til forskellige formål: ud over en alarm, når der er bevægelse eller vibrationer på grund af at køre væk, løfte, bevæge eller parkere jostling, dette er for eksempel en anmeldelse, så snart den specificerede radius er tilbage (geofencing alarm), alarm når SOS er trykket - eller nødknap, hvis hastigheden overskrides, og batteriet er lavt.

Beim Geofencing definere et specifikt geografisk område, hvor trackeren kan placeres. Normalt er der et valg mellem 100 og 1000 meter radius omkring det ønskede sted. Så snart området er tilbage, sender trackeren en tilsvarende push-anmeldelse.

Geofencing-funktionen er især nyttig for mennesker eller børn, der har behov for hjælp, hvis de ønsker at undgå at forlade deres kendte omgivelser. Men også med kæledyr eller køretøjer kan geofencing forhindre, at ejendommen eller driftsområdet forbliver ubemærket.

 

GPS-logger: tag billeder med GPS-mærke

GPS-loggere er mobile GPS-Tracker mit Protokollfunktion. Enhederne registrerer de aktuelle GPS-positionsdata i den interne hukommelse eller et hukommelseskort med få sekunder. Du kan bruge loggen til at sezurückgelegte Strecke und Ihre Tour im Nachhinein leicht nachverfolgen. Også zum Geotaggen von FotosGPS-loggere er praktiske: Geotagging - et andet navn er georeferencing - er en teknik, du bruger til at give dine fotos geokoordinater. Med et klik kan du og dine venner derefter bruge et kort fra Google Maps eller OpenStreetMaps til at finde ud af, på hvilket tidspunkt på jorden fotografierne blev taget.

Til dette formål indlejrer smartphones automatisk GPS-koordinater, når de tager fotos, men kun få kompakte kameraer, systemkameraer eller enkeltlinserefleks-kameraer (DSLR'er) har GPS om bord. Så hjælper en GPS-logger. Den batteridrevne mini-modtager tages simpelthen med på fototuren og registrerer omhyggeligt den tilbagelagte afstand.

Med den software, der er leveret eller tilgængelig på Internettet, indbygges GPS-positionerne senere i EXIF-metadata for fotos. De loggede data og fotos slås sammen ved hjælp af dato og tidstempel. Trackersoftwaren tildeler simpelthen den nærmeste GPS-position til fotos. Dette gør det muligt at bestemme en næsten korrekt position, selvom der for eksempel ikke er modtaget et GPS-signal i det indre.

 

Hvad er GPS, og hvordan fungerer det?

GPS-sporingssporere og GPS-dataloggere bestemmer den aktuelle placering baseret på GPS-satellitdata. I en højde af omkring 25.000 km kredser et stort antal GPS-satellitter jorden og sender kontinuerligt deres identifikation, den nøjagtige placering i kredsløb og den nøjagtige tid med radio. Når du modtager signalerne fra mindst fire GPS-satellitter, kan GPS-trackeren eller GPS-loggeren bestemme den nøjagtige placering, inklusive højden, ud fra dataene og runtime-forskellene for de respektive satellitsignaler. Jo flere satellitter der modtages, jo mere nøjagtige er placeringsresultaterne.

Der er også fejlkilder i GPS, der kan føre til et unøjagtigt resultat. Dette sker, når fx satellitsignaler kun modtages fra en retning i en kløft, eller når der modtages GPS-signaler, der reflekteres flere gange. En direkte synslinie til satellitterne giver de mest nøjagtige resultater, da de frekvensområder, der bruges af satellitterne, spreder sig i en lige linje som synligt lys.

 
 

GPS-trackere bruger også mobilnetværket til placering

GPS-trackere er ikke udelukkende afhængige af satellitdata: Enheden kan også bestemme dens placering via GSM-placering via GSM-modulet, der er indbygget i trackeren. Hvis trackeren midlertidigt ikke er i stand til at modtage et GPS-signal, bruger den positionsdata fra den sidste celle, hvor GPS-trackeren ringede.

Placeringen ved hjælp af cellepositiondata i mobilnetværket er mindre nøjagtig end ved anvendelse af GPS-signaler, men i det mindste kan den omtrentlige placering bestemmes på denne måde. Ved at kombinere begge systemer (GPS og GSM) kan nogle GPS-trackere også bruge yderligere LBS (Location Based Services) -funktioner såsom geofencing.

Hvis der ikke er GPS- eller GSM-signaler tilgængelige på det aktuelle sted, viser trackere den sidst tilgængelige position.