bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Forlængerkabler til indendørs og udendørs brug

 • Hvad er en forlængerledning?

 • Hvilke forlængerkabler er der?

 • Hvad skal du passe på, når du køber forlængerledninger?

 • Forskellige design til forlængerkabler

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om forlængerledninger

 • Konklusion: Hvordan man køber det rigtige forlængerkabel!

Hvad er en forlængerledning?

Med et forlængerkabel sikrer privatpersoner som håndværkere og virksomheder fleksibel strømforsyning på det ønskede sted og kan også distribuere det over flere enheder. Specielle kabler til udendørs brug sikrer sikker strømforsyning udendørs. Med variable koblinger og stik kan forlængerledninger bruges til enheder i forskellige beskyttelsesklasser. Forlængelseskabler fås også i variabelt tværsnit til tung strøm med passende stik og koblinger (CEE, CEE-Cara, beskyttende kontakt).

Hvilke forlængerkabler er der?

Til indendørs anvendelseStrækforlængelseskabler til indendørs brug med forskellige kabellængder giver en stabil strømforsyning, hvor det er nødvendigt. Forskellige stik og stikkontakter (beskyttende kontakt) og kombinationer giver stor komfort. Udvidelser af flere kabler er også mulige.
Til udendørs brugForlængerkabler til udendørs brug er beskyttet i henhold til beskyttelsesklasse IP44, hvilket betyder, at de tåler sprøjt vand og stød. Med specielle gummipakninger og aflåselige beskyttelsesklapper til forbindelserne (beskyttelseskontakt, CEE) tilbyder de den nødvendige komfort og stor sikkerhed.
For kraftig strømTil de specielle belastninger forårsaget af høj strøm er der tilgængelige specialforlængelseskabler med CEE-koblinger og stik til trefasestrøm, som kan genkendes af den røde markering og de fem poler. Disse forlængerkabler har også IP44-beskyttelse.
Med personlig beskyttelseTil byggepladser og kommerciel brug er specialkabler udstyret med et PRCD-element (som en integreret FI), der detekterer fejlstrømme og fungerer også som en kontrol.
Til små enhederForlængerkabler er tilgængelige til små enheder, der strækker stien fra enheden til strømforsyningen. Du medbringer det nødvendige stik til lille enhed (C8) og det passende stik til lille enhed (C7).
Mere om IP-standarden

Købskriterier for forlængerledninger - hvad skal du passe på?

Den højre forlængerledning

 • Egnede stik og koblinger: beskyttende kontakt, Euro-stik, også vinklet stik og fladt stik
 • Tilstrækkelig kabellængde til det ønskede sted
 • Til kraftig strøm: kabler med CEE-forbindelse
 • Spiralkabel for pladsbesparende fleksibilitet
 • Velcro tape til pæn vikling af kablerne


Tekniske ekstramateriale

 • Skift til afbrydelse af strømmen
 • Til udendørs brug: beskyttelse i henhold til beskyttelsesklasse IP44 (mindst)
 • Til byggepladser og professionel brug: Personlig beskyttelse (PRCD)
 • Tilstrækkelige koblinger til flere enheder
 • Faseinverter til trefasestrøm

Forskellige design til forlængerkabler

Ikke kun indbyggede forbindelser, men også designet af selve kablet bestemmer brugen af forlængerledninger.
Kablets tværsnit har en direkte effekt på den maksimale belastningskapacitet. Til indendørs brug anvendes kabler med et tværsnit på 0,75 mm hovedsageligt²eller 1,5 mm²Brugt. Forlængelseskabler til tung strøm er dog fra 1,5 mm²Tværsnit tilgængeligt og kan være 16 mm²endda tilbyde 63 A nominel strøm.
Typeidentifikationen afslører, hvilke komponenter kablet er sammensat af nøjagtigt. Et forlængerkabel af type H05 er for eksempel harmoniseret og egnet til spændinger op til 500 V, N07 svarer til den nationale standard og er velegnet til spændinger op til 300 V. Kabler af typen XYMM er specielle typer. De andre bogstaver og numre giver information om materialerne, der er brugt i jakken og andre specialfunktioner.


Vores praktiske tip

Et par værktøjer er tilgængelige til sikker lægning af forlængerledninger. Foruden kroge er klæbebånd, kabelkanaler, måtter og kabelbroer egnede til at forhindre fald, trykskade og ujævne trækbelastninger på forlængerkablerne.

   

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om forlængerledninger

Kan du kombinere forlængerledninger?
I princippet bør forlængerkabler, som kun en enhed er tilsluttet, ikke kombineres med hinanden, da hvert kabel har sin egen modstand og nominelle strømme. Tag på dette tidspunkt et længere kabel.

Hvordan dirigerer du forlængerledninger sikkert?
Det er bedst at lægge forlængerledninger på vægge eller bag møbler. Der er de ingen hindringer og kan ikke pludselig flyttes. Hvis et forlængerkabel skal ledes gennem rummet, er der kabelskroer eller klæbebånd til rådighed for en stabil fastgørelse.

Hvordan bortskaffes du en forlængerledning?
Hvis forlængerkablet bliver ubrugeligt på grund af en kabelforbrydelse eller lignende skade, går det ikke ind i husholdningsaffaldet. Ædelmetaller som kobber er indbygget i kablet og bør føres ind i genbrugscyklen. Derfor kan alle typer kabler overleveres til genvindingscentre eller indsamlingssteder.

Forlængerledning

Konklusion: Hvordan man køber den rigtige forlængerledning

Vælg altid forlængerkablet til det ønskede program. Dette betyder også, at kablet er langt nok. Med velcro-stropper eller kabelforbindelser kan kabler, der er for lange, vikles og fastgøres.
Enkle forlængelseskabler er velegnet til forbrugerelektronik og tilslutning af individuelle enheder. Så snart stien fører ud, skal man være opmærksom på beskyttelsesklasse IP44.
Specielle forlængerledninger kræves til højspændingselektricitet og bruges også på byggepladser. Her anbefales forlængerledninger med personlig beskyttelse (PRCD eller PRCD-S).
Hver gang flere enheder er tilsluttet et forlængerkabel (med flere koblinger), skal man være opmærksom på den maksimale effekt, der er markeret på kablerne. En switch til komplet strømisolering kan også være nyttig (f.eks. Til pc'en eller tv'et) for at spare energi.