bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Interessante fakta om fjernsyn

 • Skærmstørrelsen er afgørende

 • Dette er de aktuelle tv-tendenser: Internetaktiveret og buet

 • Den perfekte billedkvalitet til fladskærms-tv

 • Tv-modtagelse: DVB-T, DVB-S, DVB-C eller IPTV?

 • TV-funktioner: mere end bare tv

 • Perfekt tilbehør til din specielle tv-oplevelse

 • Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends

Fjernsyn er blevet et livsstilsobjekt, da de bliver større, fladere og mere sofistikerede i deres teknologi. Ikke kun det almindelige tv-program, men også film og videoer fra Internettet kan ses på moderne tv'er. Streaming fra den mobile enhed til tv'et er praktisk og fleksibel. Surfing på nettet og valg af en film fra video-on-demand-udbydere som Netflix, Amazon Prime og andre fungerer direkte på tv'et, fordi den er “smart”, hvilket betyder, at den er internetaktiveret. Generelt kan film og serier ses i imponerende kvalitet derhjemme. Netop fordi moderne teknologier tilbyder så mange muligheder, udvikler tv sig til teknisk sofistikerede, veldesignede og kraftfulde hjemmebiografsystemer.  

Skærmstørrelsen er afgørende

TV-størrelser er normalt angivet i tommer. Dette betyder skærmdiagonalen. Simpelthen på grund af størrelsen på det rum, hvor tv'et skal placeres, er valget af den rigtige skærmstørrelse normalt den første udfordring. Den afstand, der er tilgængelig mellem sædet og fjernsynet, er en indikation. Følgende tabel giver et uddrag af tommerne og omdannelsen til centimeter samt sædeafstand: 

Skærmdiagonal i tommerSkærmdiagonal i cmMinimum afstand til tv'et (Full HD)Minimum afstand til tv'et (Ultra HD)
40 tommer101,60 cm1,59 m0,79 m
46 tommer116,84 cm1,82 m0,91 m
47 tommer119,38 cm1,86 m0,93 m
50 tommer127,00 cm1,96 m0,99 m
55 tommer139,70 cm2,18 m1,09 m
60 tommer152,40 cm2,38 m1,19 m
65 tommer165,10 cm2,58 m1,29 m

Vores praktiske tip: stabil vægmontering

Installation er vigtig for store fjernsyn. Hvis tv'et skal monteres på væggen, skal du først kontrollere, om det er bærende nok - lige sandstenvægge eller tynde skillevægge er normalt ikke egnede til dette. Derudover kræves der ofte en særlig vægbeslag til 40-tommer modeller, som normalt ikke er inkluderet i leveringsomfanget.

  

Dette er de aktuelle tv-tendenser: Internetaktiveret og buet

Med den hurtige tekniske og designudvikling af fjernsyn er der allerede udviklet klare tendenser, hvis mål normalt er at skabe en rigtig biografoplevelse derhjemme. De nuværende tv'er har internetadgang, og takket være deres buede skærme lover de et udvidet synsfelt med bedre rumlig og plastisk opfattelse. 

Internet-kompatibelt Smart TV

Fodbold af god kvalitet: intet problem med moderne tv'er.

Tilsluttet internettet via LAN eller WLAN giver Smart TV dig mulighed for at se film og videoer, lytte til musik og surfe online uden en ekstra enhed. Til dette bruger nogle Smart TV'er softwareplatforme som Android TV eller specielt udviklede operativsystemer. Afhængigt af operativsystemet kan SmartTV'er bruge apps til at få adgang til mediebiblioteker (f.eks. Tv-kanaler, Sky, Netflix, Watchever, Spotify osv.) Og dermed afspille film, serier, dokumentarer og musik fra Internettet.

Selv uden en internetgrænseflade giver SmartTV dig mulighed for at drage fordel af Internettet ved for eksempel at bruge en streaming-stick eller såkaldte set-top-bokse som AppleTV, der optager signalet fra din mobile enhed og videregiver det til tv'et.

Forresten: Et tv med WLAN er ofte mere praktisk, fordi det ikke behøver at placeres i nærheden af LAN-forbindelsen.

 

Curved TV

I modsætning til klassiske fladskærme er skærme af buede tv'er buede (konkave). Dette løser det kendte problem, at seere, der sidder på siden, har dårligere syn.

Selv for seere, der sidder i en optimal vinkel på fjernsynet, bør den buede overflade udvide synsfeltet, fordi seerens afstand fra de ydre pixels er lige så stor som fra de centrale pixels. Farve- og kontrasttab minimeres på denne måde.

Desuden skal objekter opfattes mere levende, seeren "trækkes" ind i billedet - en stor fordel, især med diagonaler på stor skærm.

Buede tv'er lover høj billedkvalitet fra alle vinkler.

 

3D-tv: Ikke (endnu) egnet til masserne

3D-tv'er kunne endnu ikke sejre i stuen.

Nærbillede 3D-oplevelser, der formidler følelsen af at være lige midt i handlingen. Men rigtige 3D-film, såsom dem fra 3D Blu-Rays eller på tv-programmer fra betalings-tv-udbydere som Sky, kan i øjeblikket kun ses med 3D-briller.

Det bliver dog nu klart, at tv-apparater, der er i 3D, ikke har været i stand til at etablere sig i stuen derhjemme, mens 3D-film er meget populære i biografen. Måske vil disse fjernsyn gøre et comeback i fremtiden og med mere avanceret teknologi.

Den perfekte billedkvalitet til fladskærms-tv   

Intet er mere afgørende for valget af et fjernsyn end billedet. Den skal være knivskarp, høj opløsning, farveintensiv og rig på kontrast - kort sagt: perfekt, selv under ugunstige lysforhold eller særlig store skærmstørrelser. Displayteknologien bestemmer i det væsentlige billedets kvalitet og opløsning, hvilket sikrer et klart, skarpt billede.

LCD-fjernsyn

Fjernsyn med LC-skærme er blevet sjældne. I lang tid var deres fordel deres relative energieffektivitet og høje lysstyrke, men LCD er nu blevet erstattet af LED og OLED-teknologi.

LED-fjernsyn

Fjernsyn med LED'er er i øjeblikket standarden. I LE-skærme bruges små lysemitterende dioder enten kun til baggrundsbelysning af konventionelle flydende krystalskærme (LED-baggrundsbelysning eller LED-baggrundsbelysning) eller til selve billedgenerationen. De langvarige, pålidelige LED'er gjorde et fladere design af fjernsyn muligt. Derudover er lysdioder farveintensive og udsender meget lys, er relativt energieffektive og reducerer skiftetiderne, når der tændes, slukkes og tændes.

Til LED-tv'erne

TV med OLED

I øjeblikket er tv med OLED-teknologi stadig temmelig sjældne på grund af de høje produktionsomkostninger og begrænsede holdbarhed af dioderne, men vil snart være et reelt alternativ til LED'er. Organiske lysemitterende dioder er installeret i OLED'er, som er endnu mere energieffektive. De udsender lys selv, tilbyder høj kontrast og endnu hurtigere skiftetider. Derudover gør deres design dem perfekte til buede skærme. De fleste OLED-fjernsyn har en bedre energibesparelsesklasse end sammenlignelige LED-enheder.

Et alternativt navn til OLED er også AMOLED - strukturelt set sælger Samsung sin OLED-teknologi under dette mærkenavn.

 

QLED-tv

Mens de organiske lysemitterende dioder selv lyser i OLED-teknologi, lyses små partikler, de såkaldte kvantepunkter, med LED-lys i QLED. Sådan vibrerer de og producerer tv-billedet. De skaber ikke kun rig sort, men også lyse farver og giver fremragende kontraster.

Denne stærke lysstyrke og et meget bredere udvalg af farver end LED-tv'er kaldes også HDR-teknologi (High Dynamic Range). 

 

Skærmopløsning

Tv'ets opløsning bestemmer, hvor skarpt og intens billedet er, uanset skærmteknologi. Opløsningen er angivet i pixeldimensioner. Den aktuelle standardopløsning for gode fjernsyn er HD-klar med 1366 x 768 px. FullHD, kaldes også kaldet ”HD”, tales ved 1920 x 1080 px. Den aktuelt højest mulige opløsning UHD (Ultra High Definition, også kaldet 4k) er 3840 x 2160 px fire gange HD-opløsningen.

Billedet opfattes normalt som bedre, jo højere opløsning. Den tilsvarende højere pris lønner sig imidlertid ikke altid. Den meget høje UHD-opløsning anbefales for eksempel til fjernsyn med en stor skærmstørrelse eller med en større sædeafstand. Med mindre tv'er og en lille afstand mellem seer og tv er FullHD fuldstændigt tilstrækkelig.

Tv-modtagelse: DVB-T, DVB-S, DVB-C eller IPTV?

TV-modtagelse

Hvis tv'ets kvalitet er rigtig, har du brug for en ting mere: modtagelse. Afhængig af dette vil du modtage et andet antal sendere af forskellig kvalitet. Fordi kanaler i HD eller visse private kanaler ofte kun er tilgængelige mod et ekstra gebyr. Hver type modtagelse har brug for sin egen forbindelse. Aktuelle tv-modeller leverer ofte alle fire forbindelser. Hvis dette ikke er tilfældet, er der passende kabler og modtagere til at afhjælpe situationen.

Følgende typer modtagelse kan skelnes fra tv-kanaler:

DVB-S

En af de mest populære varianter er tv med parabol. Først og fremmest er det vigtigt, at skålen kan modtage satellitsignalerne så frit som muligt. Når installationen af satellitsystemet og de tilhørende anskaffelsesomkostninger er overvundet, kan du se et stort antal tv-kanaler uden driftsomkostninger. Betal-tv som Sky og størstedelen af HD-programmer er naturligvis udelukket. Det er dog muligt at bestille disse mod et gebyr.

DVB-C

Ud over satellit-tv kan kabel-tv også ofte findes i tyske husstande. Forbindelsesgebyret er ofte allerede inkluderet i ekstraomkostningerne for lejeboliger. Derudover skal der indgås en kontrakt med en kabeludbyder, såsom Telekom, Unity Media eller Vodafone. Afhængig af omfanget af denne kontrakt modtager du et CI + -modul og modtager et vist antal tv-kanaler, nogle af dem i HD-kvalitet. For at modtage private kanaler i HD eller betalings-tv som Sky, er der yderligere pakker, der kan bookes. 

DVB-T2.

Det gratis DVB-T-antenne-tv blev slukket i 2017 og erstattet af DVB-T2. Dette siges at forbedre tv'ets kvalitet. Sendere kan derfor modtages i HD i stedet for SD (standard definition), der skal være omkring 40 sendere der skal ses overalt. Dog koster det nu et lille årligt gebyr. Du har også brug for en DVB-T2-modtager i stedet for antenner. 

IPTV: Internet-tv

Ud over tv-streaming fra visse udbydere, såsom Netflix eller Amazon Prime, er der IPTV som en anden mulighed for internet-tv. En forudsætning er en kontrakt med en internetudbyder med en mindste hastighed på 16Mbit / s og en tilsvarende modtager. IPTV giver kunden yderligere funktioner ud over kanalerne, såsom timeshift. Film kan optages og pauses på denne måde. 

TV-funktioner: mere end bare tv

Ikke kun et fjernsyns størrelse, opløsning og type modtagelse er afgørende kriterier for et køb, men også funktioner, der er skræddersyet til visse krav.

Porte og slots

Hvis du vil udvide dit tv med yderligere enheder som databærere, streaming-sticks, set-top-bokse, mediemodtagere eller lydsystemer, er der stor betydning for tilslutningerne og slots på tv-apparatet.

Flere HDMI- og USB-forbindelser er nu standardudstyr - de kan bruges til at bruge USB-sticks og streaming-sticks og til at forbinde spilkonsoller, computere eller mobile enheder, for eksempel.

CI + er på den anden side en DVB-interface til CI-moduler, for det meste SmartCards, som blandt andet kan bruges til at skaffe betalings-tv, krypterede programmer og HD-kanaler.  

Cinch-forbindelser er nyttige til at forbinde et lydsystem til fjernsynet. Med de relevante cinch-kabler (altid to kabler med faste tildelinger - det hvide kabel til venstre kanal, det røde kabel til højre kanal), kan musiksystemet og separate højttalere tilsluttes. Derudover kan video også overføres via cinch-forbindelsen.

 

Integreret optagelses- og afspilningsfunktioner

Nogle tv'er har en integreret optagefunktion, der er uafhængig af en ekstern mediemodtager. Hvis du gerne vil optage programmer fra tv-programmet oftere og se dem på et senere tidspunkt, er denne funktion nyttig. Husk dog, at mange kanaler også tilbyder deres programmer online i et mediebibliotek.  

Der er også tv-apparater med integrerede DVD-afspillere. Hvis du allerede har en DVD-samling, er dette en praktisk løsning, da du ikke længere har brug for en separat DVD-afspiller. Blu-Rays er dog af højere kvalitet og kan ikke afspilles af almindelige DVD-afspillere. Der kræves specielle Blu-Ray-afspillere til dette.  

Perfekt tilbehør til din specielle tv-oplevelse

Du finder et bredt udvalg af tilbehør, der passer til dit fjernsyn:

Soundbars;

 • Samsung lydstænger

 • Sony lydstænger

 • LG lydbjælker

 • Bluetooth lydstænger

 • JBL lydstænger

Fjernbetjeninger

 • Samsung fjernbetjeninger

 • Universal fjernbetjeninger;

 • LG fjernbetjeninger

 • One For All fjernbetjeninger

 • Philips fjernbetjeninger

Afspiller & modtager

 • Panasonic Blu-ray-afspiller

 • Sony Blu-ray-afspiller

 • 3D Blu-ray-afspiller

 • SAT-modtager med harddisk

 • HD-SAT-receiver

Tv-vægbeslag

 • Drejeligt tv-vægbeslag

 • TV står

 • TV loftsmontering

 • Hama TV vægbeslag

 • 55 tommer tv-vægbeslag

Til tv'erne

Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends


   Du har problemer med installation eller netværk af dit tv
Apparat? Lad en Mila ven hurtigt og
støtte effektivt. Lav en aftale nu!

   Mila tilbyder dig hjælp og support i forskellige tekniske spørgsmål
Spørgsmål eller problemer. Overtag folk med høj teknisk vidende opgaver, du ikke har op til.
   Book vores Mila Friends-service online og få den
Support nødvendig, når det passer dig bedst.