bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

 Små biler til stor køreglæde

Fjernstyrede modelbiler får virkelig øjnene til unge og gamle drenge til at skinne. Især når faderen konkurrerer med sønnen. Men mange piger er også begejstrede for teknologi og finder modelbiler virkelig seje. For at lade børnene få fjernbetjeningssenderen er det nødvendigt at finde den rigtige modelbil. På den ene side skal det være rigtig sjovt, og på den anden side må det ikke være for meget eller for lidt for småbarnene.

Interessante fakta om fjernstyrede modelbiler

  • Hvad er fordelene ved en fjernstyret modelbil?

  • I hvilken alder kan børn håndtere fjernstyrede modelbiler?

  • Hvilke typer fjernstyrede modelbiler er der?

  • Hvordan fungerer en fjernstyret modelbil?

  • Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en fjernstyret modelbil?

Hvad er fordelene ved en fjernstyret modelbil?

En fjernstyret modelbil tilbyder primært leg og kørsels sjov for børnene. Og det er lige så godt. Men der er meget mere potentiale i en fjernstyret modelbil!
Betjening af fjernbetjeningen kræver en vis finmotorik, som kontinuerligt uddybes og også forbedres under kørsel. Det meget citerede instinkt opmuntres bogstaveligt talt på en legende måde.

Men mentale evner styrkes også. Afhængigt af den side, hvorfra du ser på din model, skal senderen styres i overensstemmelse hermed, så modellen virkelig kører i den ønskede retning. Nogle voksne har haft store problemer med at styre ordentligt, når modelvognen rulles direkte mod ham.

Derudover vækkes og udvikles teknisk forståelse. Når modellen tages i brug under vejledning af forældrene, lærer børn hurtigt, at polariteten skal overholdes, når batterierne sættes i, og at batterier ikke afgiver en uendelig lang mængde strøm.

Hvis modellerne bliver mere teknisk komplekse, kan du gradvist komme dybere ind i teknologien med børnene og således skabe et solidt grundlag for en bred grundlæggende forståelse af teknologi. Dette kan være grundlaget for en større efterfølgermodel i skala 1:10, der leveres som et sæt.

I hvilken alder kan børn håndtere fjernstyrede modelbiler?

Når man vælger den første fjernstyrede bil, skal man tage hensyn til alder og i denne sammenhæng barnets motoriske færdigheder. Fjernstyrede modelbiler er temmelig uegnede til spædbørn og småbørn, der holder deres legetøj i munden. Risikoen er for stor til, at tilbehør, der kan sluges eller indåndes, kan løsne sig fra senderen eller modellen. Af denne grund angiver fabrikanterne altid en anbefalet minimumsalder.

Men hvis en model anbefales til børn på 6 år og derover, betyder det ikke, at et barn på 5 år og derover ikke kan håndtere den. Hvis der udvikles finmotoriske færdigheder langt nok, og kontrollerne på senderen kan bruges uden problemer, står intet i vejen for køreglæde. Det er kun vigtigt, at modellen ikke kører for hurtigt, så barnet har tid nok til de nødvendige kontrolbevægelser. Selv hvis tingene ikke går glat i starten, kan børnene med lidt øvelse få fat i det meget hurtigt.

Hvilke typer fjernstyrede modelbiler er der?

Fjernstyrede landevejsbiler

Disse køretøjer kræver en glat overflade for at køre og er undertiden baseret på store modeller baseret på originalen. Dette kan være energiske sportsbiler, der vil flyttes hurtigt, eller lastbiler eller andre specialkøretøjer eller byggepladser.

Fjernstyrede terrængående biler

Disse køretøjer kan betjenes på både glatte og ujævne overflader. Monstertrucks og buggies eller en blanding af begge køretøjstyper, de såkaldte truggies, er perfekte til terrænet. Grove slidbanedæk, tilstrækkelig markafstand og kraftfulde drev sikrer ren køreglæde.

Videospil og filmstjerner

Ofte er det mest interessante for de små køretøjer, som de allerede kender fra film og tv. Men de raske racere fra populære videospil er også meget populære. Logisk set, hvis børnene allerede har kontrolleret køretøjet praktisk talt, er det på høje tid at opleve køreoplevelsen i det virkelige liv.

Klatremakserne blandt modelbilerne

De populære crawlere repræsenterer en reel udfordring med fjernbetjeningen. Fordi du har brug for meget instinkt for at disse modeller sikkert kan klatre over forhindringer. Og bedst af alt: i dårligt vejr kan du nemt bygge en forhindringsbane fra byggesten og andre hjælpemidler i børnenes værelse og så virkelig have det sjovt med din model.

Indblik i off-road kørsel af en skør crawler

 

Grove-slidbanedæk, lang ophæng og et kraftfuldt drev kendetegner stencrawlere. 

Ud af kassen, klar!

Fjernstyrede modelbiler til begyndere leveres normalt klar til kørsel (RtR = Klar til at køre). Alt hvad du skal gøre er at indsætte batterier i transmitteren og i bilen. Hvis der bruges et kørende batteri i køretøjet, skal det oplades før første brug.

Det afhænger af den rigtige størrelse. Omfanget af indgangsniveau-modelbiler spænder fra 1:10 med en køretøjslængde på ca. 38 cm til 1:32 med en køretøjslængde på ca. 15 cm. Mindre køretøjer med en skala fra 1:58 tilbydes lejlighedsvist, men er derefter kun egnede til brug på glatte overflader indendørs.

Hvordan fungerer en fjernstyret modelbil?

Fjernstyrede modelbiler kaldes også RC-biler, forkortelsen RC står for Radio Controlled. Selv de billige biler på indgangsniveau indeholder nu fjernbetjeningsteknologi af høj kvalitet på sit fineste, som ville have været tænkeligt for mange år siden. Elektronikken fungerer efter samme princip som den høje kvalitet fjernbetjening til konstruktion af modeller, der bruges af fagfolk.

De mekaniske positioner af kontrolstikkene konverteres til et elektronisk PWM-signal (pulsbreddemodulering) og sendes derefter til modellen ved højfrekvens (27 eller 40 MHz eller 2,4 GHz).

Elektronik er installeret i bilen, der modtager radiofrekvenssignaler fra senderen og filtrerer styresignalerne for de enkelte funktioner. Disse styresignaler videresendes derefter til styreservo og hastighedsregulator. Styreservo konverterer de elektriske impulser til en mekanisk styrebevægelse, mens gashåndtaget styrer drivmotoren fremad, stopper og bagud afhængigt af placeringen af kontrolstangen på senderen. Styringen er normalt proportional. Dette betyder, at hvis styrepinden kun er lidt afbøjet på transmitteren, udfører hjulene på modellen kun en lille styrebevægelse.

I nogle indgangsniveau-modelbiler er der endda “ægte” roterende fjernbetjeninger. Styringen betjenes følsomt via rattet, og pistolgrebshåndtaget bruges til at styre kørefunktionen.

Undtagelse:
I det laveste prisinterval er der kun trykknapper på fjernbetjeningssendere til køre- og styrefunktioner. I dette tilfælde er styringen naturligvis ikke proportional. For styringen er der for eksempel kun midtpositionen og fuld afbøjning af forhjulene til højre eller venstre.

Modelbil med indgangsniveau med roterende styresystem

Vores praktiske tip:

For fjernbetjeninger, der sender ved 27 eller 40 MHz, skal du overveje antallet af kanaler. Hvis to eller flere modeller med 40 MHz sendere betjenes på samme tid, er der gensidig interferens, hvis senderne ikke fungerer på forskellige kanaler. I tilfælde af sendere med 2,4 GHz er gensidig interferens på grund af digital kodning af sender og modtager udelukket. Derudover er 2,4 GHz sendere markant mere kompakte, fordi senderantennen kun er ca. 3 cm lang.

   

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en fjernstyret modelbil?

Hvad enten det drejer sig om en kørsel eller en off-road model er helt op til børnene. Fordi de kunne lide modelbilen, og de skal også have det sjovt at køre og lege.

Men køretøjstypen skal også passe. Hvis du vil køre et køretøj til landevejs i engen eller i skoven, vil du ikke nyde din modelbil længe. I tvivlstilfælde er buggies de perfekte allroundere, der kan flyttes både i ujævnt terræn og på tjærede overflader.

Hastigheden skal være korrekt. En fjernstyret bilmodel, der er for langsom, bliver hurtigt kedelig. Hvis det er for hurtigt, har børnene det ikke under kontrol og løber ofte ind i forhindringer. Dette er ikke sjovt, og risikoen for ulykkesskader på modelbilen er også meget stor. Som tommelfingerregel, jo yngre barn, jo langsommere skal modelbilen køre. Dette giver de unge chauffører nok tid til at styre eller kompensere for eventuelle skattefejl. Desværre er den maksimale hastighed ikke altid specificeret af producenterne. Du kan finde kørevideoer på produktet eller på nettet, hvor køretøjets faktiske hastighed kan estimeres.

Et andet vigtigt kriterium er fjernbetjening eller rettere kontrol af fjernbetjeningen. Disse skal arrangeres på en børnevenlig måde og være lette at bruge. Derudover skal batterirumsklapperne på transmitteren og på modellen sikres med en skrue, så børn ikke kan fjerne batterierne.

Der skal være en styreanordning på bilen, så modelbilen kører, når senderen ikke er kontrolleret. Med denne trimning kan produktionstolerancer let kompenseres, og den lige kørsel kan indstilles korrekt.

Et cool design med et futuristisk look er virkelig rart, men fjernbetjeningen skal også passe godt til børnenes hænder.

Vores tip i slutningen:

At køre en modelbil alene er ikke halvt så sjovt som i en gruppe. Og hvis der også er oprettet et kursus med gade-kridt og pyloner i gårdens indgang, er det at prøve at slå den bedste rundetid perfekt for store og små.