bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Endoskopkameraer: Selv ved svært tilgængelige steder er det ikke noget problem

 • Hvordan fungerer endoskopkameraer?

 • Modulære endoskoper: Det rigtige udstyr til enhver anvendelse

 • Hvilke udvælgelseskriterier er der for endoskopkameraer?

 • FAQ - ofte stillede spørgsmål om endoskopkameraer

Endoskop-kamera
 

Hvordan fungerer endoskopkameraer?

Med et endoskop kan rør, hulrum og andre svært tilgængelige steder undersøges. Ordet endoskop er afledt af de gamle græske ord "Endon" for indre og mikroskopiske udtryk. Endoskop er altså beregnet til indendørs observation. Til dette formål indføres endoskopsonden i det område, der ikke er synligt udefra. Foran på svanehalsen er der værktøjer, der gør det muligt at arbejde indendørs.

Historisk: De første endoskoper var tunnelformede fjernrør, nogle gange med belysning, som kun synlige ligeud-områder. Senere gav spejle delvis mulighed for at se rundt om hjørnet. Men diameteren på sådanne apparater var meget stor, hvilket begrænser anvendelsesmulighederne betydeligt.

Først den moderne udvidelse af endoskoperne med kamerateknik gør det muligt at se vellykkede områder. Moderne endoskoper er udstyret med mini-kameraer på endoskopspidsen, der kan overføre billeder fra kontrol i realtid eller gemme dem til efterfølgende evaluering.

Dertil er der som regel i sonden et ekstra kabel til overførsel af billedsignalet. Først i de seneste år er der udviklet avancerede endoskopkameraer med trådløs overførsel af billedsekvenser.

For øvrigt: Moderne medicinske behandlingsmetoder anvender endoskop til diagnose og til minimalt invasive indgreb. Endoskoperne i vores butik er derimod ikke beregnet til medicinske formål.

Endoskop-kamerasonde

Endoskop-kamerasonde med LED-belysning og en sondelængde på 5 m.

Vores praktiske tip: Vær opmærksom på anvendelsesområdet

I skakte, murhrum og metallisk afskærmede områder bør du stadig bruge endoskoper med fast kabelforbindelse til kameraet, da der her regelmæssigt opstår interferens fra det trådløse signal, hvilket kan påvirke videooverførslen betydeligt.

De fleste endoskoper har vandtætte kameraer, så billeder fra våde eller fugtige steder kan overføres uden problemer.

 

Modulære endoskoper: Det rigtige udstyr til enhver anvendelse

Til nybegyndere og hobbyanvendelser er det tilstrækkeligt med billige endoskoper som komplet løsning. Den, der har brug for flere funktioner til forskellige anvendelsesområder og til professionel brug, får bedre råd med et modulopbygget endoskop.

Modulært endoskop

Endoskop med udskiftelige kameraer og aftageligt trådløst display.

Professionelle endoskoper er modulopbygget og giver mulighed for at udvide hovedapparatet med diverse udskiftelige komponenter.

På denne måde kan du for eksempel udskifte eller supplere kameraet med et spejl eller en griber. Brug af forskellige sonder er også muligt med et modulopbygget endoskop og passende tilbehør.

Sondetværsnit (sonde-dia.) er afgørende for den praktiske anvendelse, så sonden ikke forbliver, når du er på farten, og sondelængde, der skal række til det ønskede sted. Endoskopsonder finder du også i vores butik.

Yderligere tilbehør til modulære endoskoper som for eksempel adapter, rengøringssæt, værktøjsopsatser og transporthjælp er der på de øvrige sider.

Vær opmærksom på, at tilslutningerne på hovedapparatet er kompatible med ekstrakomponenterne.

 

Hvilke udvælgelseskriterier er der for endoskopkameraer?

Displayopløsning

Displayopløsningen viser opløsningen for endoskop-kamera med integreret skærm opløsningen på skærmen til visning af billederne. Så meget højere opløsning, desto flere detaljer kan du se. Vælg desuden en tilstrækkelig stor, integreret visning, hvis du ikke vil tilslutte en ekstern enhed til afspilning af billederne.

Kamera opløsning

Kamera-opløsningen angiver skarpheden af de originale billeder fra kameraet. For at få en præcis visning skal du bruge et display, som kan vise den samme detaljeringsgrad. Tilslutning af en skærm med en højere opløsning end kameraet er derimod formålsløs, da der ikke kan genereres en bedre opløsning til visningen fra originalbilledet eller -videobilledet uden brug af software til billedoptimering.

Beskyttelsesklasse

Beskyttelsestyper angiver, hvor godt endoskopkameraer er beskyttet mod støv og fugt, hvilket især er vigtigt ved anvendelse i fugtige områder som for eksempel afløbsrør. Der skelnes for mange apparaters vedkommende mellem beskyttelsesgraden for basisenheder, dvs. den tekniske holder, der holdes i hånden udenfor, og den beskyttelsesklasse, der indføres i hulrummet, da den importerede del af endoskopset i mange tilfælde udsættes for mere potentielt skadelige påvirkninger.

Endoskop kamera

Vandtæt endoskopkamera med en opløsning på 640 x 480 px.

 

Vores praxistipp: Dataoverførsel

Mange endoskoper giver mulighed for en USB-forbindelse med pc og bærbar computer. Det er absolut fornuftigt, da data, videoer og billeder kan overføres via USB. Nogle enheder kan endda overføre billedet til en tablet eller smartphone via WiFi.

 

Yderligere specifikationer af kameraet

De særlige egenskaber gælder for en stor del specifikationer for kamerateknik som for eksempel belysningsmuligheder med ekstra LED'er. I denne forbindelse redegøres der for en række vigtige udvælgelseskriterier:

 • Video- og foto-understøttelse: Kameraet viser ikke kun en video, men kan også optage stillbilleder af vigtige hændelser.
 • Audio-funktion: Kameraer med audio-funktion understøtter ikke kun billedoptagelser, men kan også optage lyden.
 • Drejefunktion: Ved hjælp af en drejefunktion kan kamerahovedet justeres præcist i hulrummet.
 • Led-belysning: En belysning på kamerahovedet med LED er nødvendig, hvis du vil inspicere mørke områder, der skal belyses, så der er noget synligt på billederne fra endoskopkameraet. Andre LED'er på endoskopkameraer bruges til overvågning af enhedens status, for eksempel som advarselslampe ved lav batteristatus.
 • Fokusering: Kameraet er i stand til at fokusere på bestemte områder, dvs. stille skarpt. Der er her tale om en funktion til billedoptimering.
 • Zoom: Kameraet kan zoome ind på optagelsen for bedre at kunne se detaljer. Det fungerer ligesom for et almindeligt digitalt kamera via et indstilleligt objektiv.
 • Mulighed for optagelse: Kameraet kan optage video og sende optagelser til en ekstern skærm.
 • Mulighed for lagring: Kameraet kan gemme optagelser på et integreret lagermedie, for eksempel et SD-kort. En SD-kortslot muliggør en hurtig udskiftning af hukommelseskortet, når det er fuldt.
 • WiFi: WLAN-kompatible endoskopkameraer kan overføre dit billedmateriale trådløst til andre enheder som bærbare computere, smartphones og tablets, på hvilke videosekvenser bedre kan redigeres og gemmes end i endoskop-grundapparatet. WiFi-endoskop kan dog kun anvendes, hvor der er tilstrækkelig radiokontakt fra hulrum til modtageren. Det er ofte vanskeligt bag tykke mure og metalpejlere.
 • USB-tilslutning: USB-endoskoper, til dels med mikro-USB-tilslutning, kan tilsluttes direkte til computer og afspilningsenheder. Sådanne kameraer findes også som vandfaste USB-endoskopkameraer.
 • Batteristatusangivelse og automatisk frakobling: Begge funktioner forhindrer, at endoskopet pludselig ikke får tilstrækkelig strøm til sin funktion under anvendelse. Automatisk frakobling forhindrer afladning af batteriet under deaktivering eller utilsigtet aktivering under transport. Batteriindikatoren advarer, hvis kameraets batterier snart skal oplades eller omstilles til stationær strømforsyning med strømforsyning.
 • Syrebestandighed: Især på laboratorier og i biler kan et endoskop med syre komme i berøring, f.eks. med et bilbatteri. Derfor skal kameraet være syrebestandig. Der er også olie- og benzinresistente endoskoper til sådanne formål.
 

FAQ - ofte stillede spørgsmål om endoskopkameraer

Mit kamera blev alvorligt beskadiget under brug. Er separat udskiftning mulig?

Ikke på alle endoskoper kan kameraet udskiftes på nem vis. Sørg derfor allerede ved første anskaffelse for et modulopbygget apparat, hvor du kan udskifte eller supplere enkelte komponenter, hvis det er nødvendigt.

Mit endoskop er for kort til at inspicere det ønskede sted. Hvad kan jeg gøre?

Nogle endoskopkameraer giver dette tilfælde zoomfunktioner. Hvis du dermed stadig ikke kommer tilstrækkeligt langt, finder du sonder til forlængelse af endoskoper her i butikken.

 
 

Et must-have til enhver værktøjskasse

Forskellige former for udstyr hører til værktøjskassen af en installatør, herunder også endoskopkameraer! Hvorfor endoskopkameraerne hører til din værktøjskasse, kan du finde ud af i vores vejledning!