bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om kedler

Du investerer for lidt i nogle køkkenapparater, selvom du bruger dem hver dag. Kedlen er en af disse: den bruges altid til te, mokka, babymad og snacks og skal være hurtig, praktisk, sikker og nem at rengøre. Moderne kedler leveres også med praktiske ekstraudstyr såsom en opvarmningsfunktion eller temperaturforvalg, og de ser også smarte ud. Hvis du ved, hvad der er vigtigt, når du vælger en kedel af høj kvalitet, finder du også det bedste pris / ydelsesforhold - så der er ikke længere nogen grund til ikke at udskifte den wobbly 10-euro plastkedel! 

  • Din næste kedel skal have disse egenskaber

  • Materialet: ædelglas, skinnende rustfrit stål, plast i høj kvalitet

  • Effekten: Op til 3.000 watt til ekspres varmt vand

  • Kapacitet: Op til to liter varmt vand ved et tryk på en knap

  • Mere end bare varmt vand: Praktiske specialfunktioner

  • Tjekliste: 4 trin til højre kedel

Din næste kedel skal have disse egenskaber

Næsten alle moderne kedler er trådløse takket være en separat base og kan derfor bruges særligt fleksibelt. Mange modeller kan drejes 360 grader på deres base, så selv uforsigtigt at lægge vandbeholderen ned er ikke noget problem.

Forskellene mellem kedler med forskellige prisniveauer og producenter er hovedsageligt i materiale, ydeevne og kapacitet.  

Materialet: ædelglas, skinnende rustfrit stål, plast i høj kvalitet

De fleste kedler er lavet af plast, hvilket er det letteste og letteste materiale at rengøre. Men hvis du tænker på billige plastindretninger med en kemisk lugt, tager du fejl: Kedler i mellem- og højere prissegment er lavet af plast i høj kvalitet, der er absolut lugtfri og holdbar. Sådanne plastkedler er også blevet mere værdifulde i deres udseende og passer godt i hvert køkken. 

Elkedler i rustfrit stål er også udbredt. Enten er vandtankens yderside og inderside lavet af rustfrit stål, eller det metalliske look er kun fastgjort til ydersiden som et designelement. I begge tilfælde er vandpletter og kalkrester mere synlige på rustfrit stål end på plastik, men rengøring er lige så let. Sikkerhedsaspektet er endnu vigtigere end at bekymre sig om pletter: kabinetter i rustfrit stål bør ikke varme op udefra, når kedlen er i brug. Afhængigt af producenten kaldes denne funktion for eksempel “cool touch” eller simpelthen “varmeisolerende hus” - dette er især vigtigt i husstande med børn. 

Den nuværende tendens er for glaskedler. Det, der i første omgang lyder som en risiko for brud og meget rengøringsarbejde, er faktisk helt uproblematisk: Det specielle sikkerhedsglas er meget brudtæt, varmebestandigt og let at rengøre takket være den ekstremt glatte overflade, hvor kalk kun kan lægge sig. Sidst men ikke mindst er glaskedler også en reel visuel fremhævning og ser ultra-moderne ud. 

Moderne kedel i et ædelt design.

Effekten: Op til 3.000 watt til ekspres varmt vand

Kedelens gennemsnitlige effekt er mellem 2.000 og 3.000 watt. Følgende gælder: jo mere strøm, jo højere er strømforbruget - men mere strøm betyder ofte også, at vandet koger hurtigere. Du befinder dig i den meget gode midtbane til en kedel med omkring 2.200 watt. 

Kapacitet: Op til to liter varmt vand ved et tryk på en knap   

En kedel har en gennemsnitlig kapacitet på mellem en og to liter. Mere sjældent findes der også versioner med kun en halv liter eller mere end to liter. Udfordringen: Påfyldningsmængderne er ikke ensartede, men varierer fra producent til producent, hvilket gør sammenligningen vanskelig. 

Vores praktiske tip: 

Anslå hvor mange kopper varmt vand du har brug for om dagen, og beregn denne værdi. I tvivlstilfælde er det mindre irriterende at kun halvt fylde en større kedel end konstant at skulle genopfylde en for lille.

  

Mere end bare varmt vand: Praktiske specialfunktioner

Som med alle hverdags- eller køkkenobjekter forsøger producenterne også at bringe innovative innovationer på markedet med kedler. Forvalg af temperatur kan være nyttig for teelskere og familier, for eksempel: den perfekte vandtemperatur til forskellige typer te eller babymad kan vælges i indstillede niveauer (normalt mellem 40 og 100 grader). Mange af disse kedler har også en varmefunktion, hvormed vandtemperaturen kan holdes i op til 20 minutter. 

"Smarte" kedler går et skridt videre: De kan styres via en app uden at skulle være i samme rum. Tænd for din kedel, mens du ligger i sengen, og bryg frisk te, så snart du står op.  

Tjekliste: 4 trin til højre kedel 

1 Hurtig og effektiv ydelse 

Vælg en kraftfuld kedel, der ikke er meget større end nødvendigt, og tjek produktbeskrivelser og kundeanmeldelser for at se, om den er irriterende høj.
 

2. Let at bruge, let at rengøre

Din kedel skal kunne fyldes med kun en hånd - dette sikres ved et hængslet låg med en stor åbning. For at være i stand til let at rengøre og afkalkning indvendigt i kedlen er flade varmeelementer på gulvet mere egnede end de velkendte varmeflader. 
 

3. Sikker

En god kedel har mindst tre beskyttelsesmekanismer: en automatisk frakobling, en tør kogebeskyttelse og en overophedningsbeskyttelse. Mens den automatiske slukning deaktiverer enheden, når opvarmningsprocessen er afsluttet, sørger kogetørbeskyttelsen for, at en tom kedel ikke varmes op. Som navnet antyder, tjener overophedningsbeskyttelsen til at beskytte komponenterne mod overdreven varmeproduktion.
 

4. Behandling og design

 

Glas, rustfrit stål eller plast - udførelse af høj kvalitet findes i alle tre materialeklasser. Du skal lægge vægt på den faste forbindelse af alle komponenter - intet bør vingle eller rasle - samt en god pasform af vandbeholderen på basen og et tilstrækkeligt langt strømkabel. Et materialeuafhængigt spørgsmål er designens anvendelighed: nogle designkedler, f.eks. I form af en klassisk tekande, kan være et visuelt højdepunkt, men er ofte uhåndterlige at bruge og derfor ikke særlig velegnede til daglig brug. Så tjek inden du køber, om der er et afbalanceret forhold mellem design og brug, og hvis du er i tvivl, vælg en model med en stor åbning og en let at rengøre form. 

Kedler er den perfekte løsning, når der hurtigt er brug for varmt vand til kaffe eller te.

Vores praktiske tip: rengøring

Du bør også regelmæssigt rengøre kalkfilteret på din kedel, der er placeret i vasken. I tilfælde af mellemstore og dyre modeller er dette kalkfilter ikke kun meget fint, men også aftageligt - det gør rengøringen meget lettere.